Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

ViselkedésKultúra

2009.07.08. 23:25 neokon

Elképesztő, ami manapság a közéletben folyik, és egyre rosszabb lesz. Nem tudnak viselkedni, nem tisztelik egymást, ennek következtében egymás véleményét, gondolatait sem hallgatják megy, így esély sincs rá, hogy elfogadják azt, vagy megfontolják, esetleg kiegészítsék saját véleményükkel és közös álláspontot alakítsanak ki.

Az elmúlt években sok mondat váltott ki indulatokat, pont azért mert maguk a fogalmazók sem voltak képesek átlátni szavaik következményeit. A nem helyénvaló megnyilvánulások csak kárt, felháborodást és rosszindulatot váltanak ki. Nem kevés demagógia, burkolt vagy nyílt anitszemitizmus, gyűlöletkeltés, vagy diszkriminatív megnyilvánulás hangzik el azok részéről, akiknek pont ezek ellen kellene tenniük.

A parlamentben nem tisztelik meg egymást azzal, hogy meghallgassák az eltérő álláspontokat, kivonulgatnak a regnáló miniszterelnök felszólalásairól, ezzel is kinyilvánítva, hogy lenézik őt és azt amit képvisel, így ellehetetlenítik, hogy tegyen akármit az ország érdekében és kinyilvánítják támogatóik felé, hogy ők is vegyék semmibe a kormányfőt. Majd ugyanez zajlik a fővárosi és vidéki közgyűlésekben is. A Fóti jelenleg a legfurább helyzet, hiszen éppen akkor fakad ki a polgármester mikor a fejéhez akarják vágni, hogy nem bíznak benne és le akarják váltani, akkor az alpolgármester fejéhez vágja a mikrofon csatlakozóját, néha kikapcsolja az éppen beszélő mikrofonját, úgy viselkedik, mint egy óvodás. Őt a választók küldték oda, ráadásul pont egy ugyanolyan vádak miatt leváltott polgármester helyére, mint ő maga. Tényleg mindent be lehet adni az embereknek!

Ha nem tiszteljük egymást, akkor nem is fogjuk sohasem megérteni a másikat, és nagyon sokat veszíthetünk azzal, ha csak a minket ajnározók, a hozzán közelállók véleményét hallgatjuk meg. Elképzelhető, hogy ők azt mondják majd amit hallani akarunk és pont ezért maradunk le kihagyhatatlannak mondott lehetőségekről, mert képbe sem kerülnek, esetleg akkor sem mondanak ellent nekünk, mikor a szakadék felé rohanunk és így szépen bele is vezetjük a pártunkat egy végeláthatatlan zuhanásba, vagy csak egyszerűen olyan emberek kerülnek mellénk akikkel semmire sem megyünk és pont akkor mikor cselekedni kell nem lesz aki mozduljon, mert csak a duma, a rosszindulat és az akadályozás mestereihez nyúlhatunk. Be kellene látni, hogy nem csak papolni kell a példamutatásról, hanem valódi példával kell élen járni, mert igaz, hogy a szereplés népszerűséget és szavazatokat hoz, de miért akarjuk, hogy a napi hajtépés, szitkozódás legyen az emberek fejében, akik azt sem fogják tudni, hogy valójában min is tört ki a botrány. Pont azért nem foglalkozik senki a konkrét tényekkel, mert van érdekesebb, hiszen kakasviadal volt a tanácsteremben. Így nem lehet normálisan vezetni sem egy települést, de végképp nem egy országot.

Nagy igazság és még nagyobb közhely, hogy amilyen az Adj Isten olyan a Fogadj Isten, de azért érdemes lenne próbálkozni vele. Lehet, hogy a régi bölcseknek több eszük volt és ez az állítás megállja a helyét!


Kapcsolódó bejegyzések:
Debrecen a jobboldali kirakatváros
Új Magyar Gárda
Rendőrségi ellenőrzés
Újpest-Steaua
Nyelvtörvény
Önkormányzat
Magyarázzuk a bizonyítványukat
Közös közlekedés

Szólj hozzá!

Címkék: választás kultúra parlament önkormányzat bürokrácia képviselő irigység példa

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr641235411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása