Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Újpest-Steaua

2009.07.24. 23:02 neokon

Talán az eredmény érdekelte legkevésbé a történetet figyelőket, de lehet magukat a szereplőket is. Egyértelműen balhéra készültek, háborúra melyet majd az újpesti stadionban fognak megvívni. Volt ott minden amit csak az ellenőrzésen át lehetett vinni, vagy azt kijátszva már előbb el lehetett helyezni az állásokban. A tűzvonalban volt a két csapat, fotósok, tudósítók, rendőrök, biztonságiak nem néztek semmit, csak azzal törődtek, hogyan tudják még jobban megalázni egymást. Nem is a csapatok közötti ellentét vagy a felfokozott izgalom volt a motiváló tényező, csak és kizárólag a nacionalizmus, mindkét oldalon a szélsőséges megnyilvánulásoké volt a szerep. De nem is számítottunk másra, manapság nálunk egy meccs inkább kisebb összecsapás, mint sportesemény, egyre nagyobb erőkkel és tapasztalattal megy ki a rendőrség a helyszínt biztosítani, mert a tisztességes állampolgárokat meg kell védeni. Milyen áron történik mindez? Ki fizetni meg a költségeket? Történik-e valami azokkal akik bombariadóval szórakoztak a vendégcsapat szállodájában? Lesz-e következménye a tiltott eszközök használatának? Mi történik az előállítottakkal, miért engedik őket haza néhány óra után? Miért csak a kluboknak kell felelősséget vállalniuk, magukat a randalírozókat miért nem veszik elő? Mikor osztanak már először három év börtönt garázdaságért?

A média már jó előre készül a balhéra, fő hír mindenhol, hogy mekkora készülődés van egyik, vagy másik oldalon, megszólalnak az idióták, hogy végre itt a lehetőség visszavágni nekik a száz éves megszállásért, meg amúgy is! Élnek a kis világukban és nem is gondolnak bele, hogy mekkora kárt okoznak, az anyagi káron túl a környezetüknek, a csapatuknak, az országnak, nem látják, hogy mindenhol arról fognak beszámolni, hogy mennyi huligán jár a meccseinkre és ez csak rontja a szeretett klubjuk esélyeit. Nem jön szponzor olyan helyre ahol negatív reklámot kap, vagy nagyon elvakult szurkolónak kell lennie, egy nyugodt, mindenki számára élvezhető eseményre sokkal könnyebb becsábítani a pénzes befektetőt mint egy háborúba. Vannak akik abba fektetnek, de ott leginkább valamilyen háttérben folyó spekulációról van szól, lehet éppen a csapat ingatlanára fáj valakinek a foga, tehát nem hogy a csapatért de pont a csapat ellen dolgoznak a hithű drukkerek.

Önmagában ezzel nem is lenne gond, ha a két tábor összejönne egy nyári délutánon és addig püfölnék egymást amíg csak bírják, majd a túlélők szépen csendben hazamennének, de így, hogy ekkora publicitást tudnak szerezni, csak olajat öntünk a tűzre. Van az az eset amikor már tényleg be kell avatkozni, és nem lehet a szurkolói csoportok tevékenységét a klubokra bízni, be kell avatkozni, a sport, a valódi szurkolók, az ország érdekében. Nyugalmat kell teremteni, meg kell követelni a rendet a pályák és csapatok fenntartóitól, ha pedig nem tartják be az előírásokat, akkor nem engedményeket adni, hanem súlyos szankciókat életbe léptetni. Egy próba már volt, a Ferencváros kizárásával, bár ott sem a balhék játszották a főszerepet, de azóta se alkalmaztak ilyen megtorlást egy csapattal szemben sem. Egyre nehezebb a labdarúgás helyzete, bár továbbra is elképesztően nagy pénz mozog benne, és egyre többen szeretnének belőle hasznot húzni, de lassan oda jutunk, hogy mi lehetetlenítjük el végleg a változást, lassan beletörődünk és nem is akarunk tenni semmit, hozzászokunk az állandó balhékhoz, egyenlőségjelet teszünk a stadionok és a csatatér közé.

A nemzetközi szövetség is állást foglalt, mind a kinti, mind a hazai meccsen történtekkel kapcsolatban, de talán nem a legjobb irányban indulnak el, mert nem az itteni körülményekhez mérten osztanak büntetést. Itt nem fog segíteni, ha a csapatot megsarcolják, vagy néhány meccsen nem lehetnek jelen szurkolók, sokkal drasztikusabb eszközre van szükség, esetleg általános a teljes mezőnyt sújtó eltiltást kell életbe léptetni. Egy-egy hasonló eset után néhány évre el lehetne tiltani az ország minden csapatát a nemzetközi szerepléstől, akkor igazán érdekel lehetne mindenkinek, hogy változás következzen be, hiszen Európában van a nagy pénz.

Észbe kellene már kapni, hogy azzal lehet előre lépni, ha jobbak akarunk lenni másoknál, és ennek érdekében meg is teszünk mindent, majd meg is mutatjuk, hogy tényleg jobbak is lettünk. Nem mások sárba tiprásával, vagy ellehetetlenítésével kell jobbnak látszanunk, mert azzal, hogy a környezetünket eltiporjuk mi még nem emelkedünk ki!


Kapcsolódó bejegyzések:
Madonna vs. válogatott
Nyelvtörvény
ViselkedésKultúra
Nem bújunk ki a bőrünből
Csak nézőpont kérdése
Miért nézzük el?

Szólj hozzá!

Címkék: foci külföld közbiztonság zaj öntudat

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr451266833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása