Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Nem bújunk ki a bőrünkből

2009.07.01. 23:35 neokon

Az Amerikai Magyar Szervezet (AHF) kéri az amerikai elnököt, hogy ne fogadja Bajnai Gordont, aki egyébként Magyarország Miniszterelnöke és ebben a pozíciójában látogatna el az Egyesült Államok első emberéhez, és biztosan nem azért, hogy elmondhassa majd gyermekeinek, hogy ő bizony kezet fogott Barack Obamával. El lehetne végre kezdeni azon gondolkozni, hogy miként lehet akár külföldön is támogatni a magyar gazdaságot és nem hogy hátráltatni egy ilyen magas szintű találkozót, hanem megszervezni. Minél több lehetősége nyitni a magyar vezetők előtt, hogy így a válság közepén újabb forrásokat, befektetőket, tőkét vonzzunk az országba ezzel is csökkentve a gazdasági hatásokat, és nem utolsó sorban az egyre növekvő terheket. És nem mindegy, hogy most vagy majd csak a választások után támogatja a miniszterelnök látogatását az AHF, mert akkor már támogatná, de most nagyon ellenezni. Legalább keresztbe tud tenni, a nem kevéssé baloldal ellenes és igen befolyásosnak mondott szervezet, hiszen ők kinyilvánítják, hogy az MSZP mint a volt kommunista párt utódpártja nem érdemes arra, hogy Barack Obama támogassa őket, akár csak azzal is, hogy fogadja a párt által támogatott miniszterelnököt. Hangsúlyozzák kiemelni, hogy milyen sok mindent tettek az elmúlt több mint száz év alatt a magyar-amerikai kapcsolatok fellendítéséért, nem kellene ezt kiemelni ha mindenki érezné a hatását és nem amiatt kellene fortyognunk, hogy miért tesznek keresztbe nekünk. Onnan kintről igen könnyű megmondani mi a jó nekünk itt.

Remélem hallottak róla, hogy az IMF hitel mentette meg az országot a csődtől, ennek az összegnek az elköltését szigorúan felügyelik is, és gondoskodnak róla, hogy vissza is tudjuk majd fizetni. Nekünk kell ezt megtennünk, ezért kell megfelelő megszorító intézkedéseket tenni és minél több külföldi kapcsolatot megerősíteni, visszacsábítani az eddig leginkább csak távozó tőkét, újra felfutó pályára állítani a gazadságot. Ehhez inkább segítséget várnánk, főleg mikor mindenki azért küzd, hogy minél jobb pozícióba kerüljön a világpiacon. Jobban jött volna ha inkább támogatásukról biztosítják a szerintünk nem túl sokáig regnáló elnököd, vagy csak egyszerűen nem szólnak semmit, akkor viszont a létezésükről sem sokat tudnánk, de most nem kerülnének megint előtérbe. Hiába a legkönnyebb a döglött oroszlánt rugdosni, mert nem harap vissza, de ki ne derüljön, hogy csak szunyókál és ébredés után nagyon goromba.

Az IMF mindenesetre pozitívan értékelte a jelenlegi kormány erőfeszítéseit, és jelezte, hogy ha nem lesz a választások előtt különösebb ígérgetési kampány, amit a győztesnek be is kell tartania akkor az hiány mértéke csökkenthető, mely további források megnyitásához vezethet. Kifejezték aggodalmukat a belpolitikai helyzet alakulása miatt is, mely nem feltétlenül kedvez a befektetői bizalomnak.

Nem tudunk kibújni a bőrünkből, megint azt gondoljuk, hogy a világpolitika porondján jelentős erőt képviselünk és valóban foglalkozik azzal az amerikai elnök, hogy Bajnai Gordon vagy Orbán Viktor megy hozzá kezed fogni. Talán a találkozó előtti fél órában tájékoztatják róla, hogy kivel is fog találkozni. Nem is vesszük észre, hogy nem a politikai helyzet, hanem a gazdasági hatalom határozza meg a pozíciónkat, ehhez pedig a legjobb kapcsolatokra van szükség és nem hónapok múlva kell cselekedni hanem azonnal!

Az ország iránti felelősségünk közös, érezzük már azt, hogy mindegy hol élünk és milyen politikai nézetünk van, az ország miniszterelnöke mindannyiunk elnöke, mindenkinek támogatni kell őt ha törvényes keretek között jutott hatalomra. Ha egy irányba húzzuk a szekeret akkor gyorsabban jutunk célba, ami nem hogy előny de ez az egyetlen dolog ami számít!


Kapcsolódó bejegyzések:
Újpest-Steaua
Kisebb parlament
Csak nézőpont kérdése

Szólj hozzá!

Címkék: válság miniszterelnök öntudat

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr571221181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása