Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Csak nézőpont kérdése

2009.06.08. 23:22 neokon

Kétséget kizárólag a FIDESZ volt a legesélyesebb és meg is nyerte a futóversenyt, azaz csak ott kellett lennie, hiszen az MSZP ellen szavazva, kire másra tehetett volna honfitársunk a voksát, mint az ellenzéki erőre. Sikerült, megmérettettek és rájöttek, hogy ez az út nem vezet a kétharmadhoz, csak a többséghez, amit nem egyszer el is mondtak. Nyertek a polgárok, azok akik változást akarnak, vagy csak meg akarták mutatni a kormánynak, hogy őket nem érdekli a válság, csak menjünk tovább az eddigi tékozló úton, ők ugyan nem akarják vállalni a nehézségeket, az alanyi jogon járó juttatásokhoz ragaszkodnak és foggal körömmel meg is védik, még akkor is ha belepusztulunk. De elvitathatatlan, hogy belőlük van a legtöbb idehaza, de úgy tűnik egész Európában. Sokan elemzik, hogy mi is lehet az oka a jobboldal előretörésének, ami inkább a konzervatívok előretörése, mondjuk nálunk csak jobb mint konzervatív. Van aki a gazdasági válságra mutogat, van aki egyszerűen csak azt látja az eredményekben, hogy megleckéztetik a választók az aktuális kormányokat, de szinte mindenki a saját szemszögéből magyarázza a dolgot. Természetesen ez nem baj, csak kicsit önző.

Lefelezte mandátumainak a számát az ezüstérmes MSZP, aki jobban teszi, hogy ha a saját maga által kijelölt úton marad, mert még a jelenleginél is többet veszíthet szavazóiból. Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak otthon maradtak a híveik, mert már nem bíznak a szavuknak. Egy jó gazdaságpolitika lehet a legjobb kampány a parlamenti választásokhoz, de lassan már a saját lábukra kellene állniuk és nem az ellenzék kihívásait hárítani. Jó lenne, ha valódi munkához látnának, nem csak a bolhacirkusz lenne a legfontosabb számukra. Most, hogy a hátuk mögött liheg a legújabb jobboldali párt, két tűz között vannak, de ez a helyzet előcsalogathatja belőlük az oroszlánt. A parlamenti választásokra valóban nincs hatással a mostani választás, de a támogatottsági adatok igen komoly fejtörést okozhatnak a pártnak.

A kis JOBBIK gyermek felnőtt, beengedték a nagyok közé játszani, így már nem lehet csak úgy bekiabálni a partvonal mellől, most igazi felelősség kerül a vállukra. Meg kell menteniük a magyar földet, meg kell fékezniük a multik előretörését, be kell tartatniuk a szabályokat. Ez nehéz lesz, hiszen annak aki be akarja tartani a szabályokat magának is be kell azokat tartani, vagy nagyon gyorsan elveszíti a hitelét. A párt szimpatizánsainak természetesen lehet ez nem számít, de mindig van még jobbra, igaz egyre kevesebben vannak a szélsőségesek a pólusok felé közeledve, de egyre hangosabbak. Ha meg akarnak kapaszkodni a hatalomban, akkor bizony kompromisszumokat kell kötniük, amit nem minden hű szavazójuk fog jó szemmel nézni. A lényeg, hogy újabb szín került a politikai palettára, mindegy, hogy ez tetszik-e nekünk vagy sem. Valószínűleg ez az egyetlen párt amelyik még mindig előrehozott választásokat akar. De lesz képviselete a képmutatóknak, akik nem ismerik vagy nem akarják ismerni a történelmet, akik úgy gondolják, hogy minden rosszért ami velünk történik mások a felelősek és ha velük leszámolunk akkor minden szép és jó lesz.

Megint elegen gondolták végig az ész érveket és szavaztak az MDF listájára, talán ők az egyetlen konzervatív párt akinek nem sikerült megerősödnie az utóbbi húsz évben Európában, de mégis talpon tudtak maradni újra. Lehet csak azon múlt, hogy nyugodtan, józanul fogalmazták meg üzeneteiket, vagy a két irányba nyitás politikájának. Foglalkoztak mindenkivel, kritizáltak minden mondatot, minden kijelentést, próbálták felhívni a figyelmet a politikai helyzet kilátástalanságára, de végül ők sem tudtak kilépni a belpolitikai csatározásokból. Azt tudjuk, hogy senki nem tud semmit az Brüsszelben dolgozók munkájáról, de hogy minden csak azon múlik mi történik idehaza, az egy kissé kellemetlen. De bejött a nagyobbaknak is és éppen csak de bejött nekik is. Sokan szívesebben látnák Bokros Lajost a parlamentben, mások inkább lakat alá tennék, de mivel egyikre sincs lehetőség ezért a legjobb helyre küldjük, ahol tud is valamit tenni, a párt és az ország megerősödéséért, így még színesebb maradhat a parlamentünk összetétele.

Örült de nagyon a LMP-HP is, hiszen lezúzták az SZDSZ-t és legjobban szerepeltek azok között akik nem szereztek mandátumot. Ugyan nem sokkal többen szavaztak rájuk, mint akik a jelölésüket támogatták, de ők legalább odatették magukat. Mindent megtettek, hogy a zöld szív megdobbanjon, hogy a humanizmus és a háború ellenesség is hangot kaphasson, és remek érzékkel választottak irányt, hiszen egész Európára jellemző a zöldek térnyerése. Talán ez az irány lesz az ami kihúzza a válságból a nehéz helyzetbe került gazdaságokat, vagy nem, de legalább gondjuk lesz rá, hogy kicsit odafigyeljünk és válogassunk, de ne csak a hulladékot.

Az SZDSZ végre szembenéz az elhibázott politikájával, a helyére kerül az egójuk és felnyílik a szemük, hogy nem olyan erős a támogatottságuk, mint azt gondolták. Jelenleg nem a liberális elvek vezérlik a tömeget, ráadásul meg sem tudják mozgatni a korábban hű szimpatizánsaikat. Lehet kicsivel tovább feszítették a csöndesek idegeit, a kiszámíthatatlan ide-oda csapongó politikájuk nem mutatott irányt sem önmaguknak, sem másoknak. Nehéz olyan elveket követni, melyek még azok gondolataiban sem körvonalazódtak kik a támogatást kérik. Talán összeszedi magát a kisebbik kormányerő és újult erővel, talán új vezetővel erőt szerez magának és nem marad képviselet nélkül a liberális eszme.

A MUNKÁSPÁRT és az MCF is javított korábbi szereplésén, így elégedetten zárták a választást, nem mellesleg kiderült, hogy szükség van a kisebbségek meghallgatására, mindegy, hogy etnikumról vagy valamilyen szakma képviselőiről van szó. Nagyon szánalmas életünk lenne, ha nem látnánk be, hogy nélkülük mi magunkat sem tudjuk megfelelően pozicionálni.

Mindenki megkapta a magáét, mindenki más szemszögből nézi az eredményeket. De az tény, hogy a kisebbség döntött az ország európai mandátumairól. ilyen a demokrácia.


Kapcsolódó bejegyzések:
Lehet Másképpen Politizálni?
Újpest-Steaua
Pártkassza krízishelyzetre
Jövedéki adófizetés
Költőpénz

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: mszp fidesz szdsz mdf munkáspárt jobbik lmp mcf

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr51172745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindenes 2009.06.09. 08:28:46

Budapest - BrüsszelKezd rossz szokásommá válni, hogy kiforratlanul, csak úgy durr-bele-a-közepébe írok posztokat. Előre szólok, hogy most is valami ilyesmire számítson az Olvasó. Egy meglehetősen furcsa élethelyzetet próbálok elképzelni és közben be is mu…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása