Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Lehet Másképpen Politizálni?

2009.11.03. 23:28 neokon

Az LMP által kitűzött cél nemes és nagyon becsülendő, de még rövid távon se kivitelezhető, hosszú távon pedig teljesen esélytelen az aki, nem hajlandó tudomásul venni, hogy a nagyok játszóterére ment és ott már vannak szabályok, amit előbb meg kell tanulnia, majd szépen lassan tud azokon változtatni, azzal párhuzamosan, hogy növeli befolyását a placcon. A gond ezzel csak az, hogy a nagyokkal együtt játszani jó, követni őket sokkal könnyebb, mint ellenük menni és az eddigiekből kiderül, hogy a nagyok eddig mindenkit megtörtek vagy így vagy úgy.

Most éppen morálisan akarják megfogni az LMP-t, akik valamiért nem hajlandóak felkészüli az ilyen támadások ellen, amiből egyre több lesz, de nem engedhetik meg maguknak, hogy akár csak egy szavazatot is veszítsenek egy-egy pletyka vagy rágalmazás miatt. Tehát fel kell vértezniük magukat jó előre az ilyen vagy ennél még durvább támadások ellen, lehetőleg úgy, hogy minden helyzetben elemzik az ellenfelek viselkedését, azok várható következményét, és semmiképpen nem mennek bele egy óvodás szintű vitába, de nem is lépnek túl a rágalmakon. Szépen nyugodtan kell tervezni a kampányokat, jól átgondolni a támadási felületeket és minél kevesebb fogást hagyni, vagy olyan helyen hagyni, melyen alaposan meg tudják védeni magukat. Okosan oda kell irányítani a figyelmet, ahol számítanak is a támadásra így nem érheti őket meglepetés.

Az elképzelés, hogy bevonják a jelenlegi döntéshozókat is az elképzeléseikbe nem rossz, de sajnos semmilyen kényszerítő erő nincs a kezükben. A politika 1994 óta, mikor is a magyar nép visszaszavazta az elüldözött politika képviselőit, tudja, hogy bármit megtehet, mert az ökör nép úgyis beszavazza őket, a parlamentbe, hanem most akkor négy év múlva, csak nagyobb demagógnak kell lenni mint korábban. Vagy mint a FIDESZ csinálta, egy ikont kell felépíteni pártvezér formájában, majd kettős kommunikációt folytatni, melyben a vezér szimpatizál a néppel és az ő óhajaik szócsövévé válik, de előre sajnálkozik, hogy a parlamentben ehhez nem lehet támogatást szerezni, mert már a pártja is más véleményen van, így megint nem lehet semmin változtatni.

A kommunikáció a legfontosabb, de ezt a múlt héten a saját szemünkkel láthattuk és november 19-től hallhatjuk is az országos kereskedelmi rádiók frekvenciáján. El kell érni, hogy az emberek csak azt hallják amit én mondok, ill. nálunk az is fontos, hogy az ellenzék pont az általunk kijelentettek ellentettjét kommunikálja, így mindkét oldal támogatását élvezhetik a pártok, ha közben a háttérben összefogtak. Mindenki jól jár, mindenkinek tele lesz a zsebe, ezért nem is fogják felborítani a jelenlegi határvonalakat, legfeljebb, ha a nép megtáltosodik és be sem juttatja őket a parlamentbe. Mondjuk remélem ez nem úgy fog történni, hogy a Jobbik fölényesen nyer.

Egyébként nem ez az egyetlen pártok közötti összefogás. Szinte minden nagyobb alkut, vagy programot megegyezés előz meg, tisztogatásokat, szavazásokat, döntéseket. Nem kicsit felháborító a költségtérítések ügye sem, amikor is Seres Máriát zárták el a lehetőségtől, hogy bármit is tegyen a közpénzek herdálása ellen, egyszerűen átnevezve és megemelve a hazavihető összeget, ráadásul a képviselők egyike, még aki ígérte, az sem adta be a megígért módosító indítványt.

Amikor kiderülnek a stiklik hirtelen előbukkannak azok akik látták csak nem szóltak mert valami megkötötte a kezüket, de most, hogy már napvilágra került, minden részlettel tisztában vannak. Ezek nem csináltak semmit, pedig pontosan tudták, látták, hogy barátaik, polgár- és elvtársaik mindent ellopnak amit csak lehet, de ugyanúgy szemet hunytak felette, mint mikor ők lopnak és mások csukják be a szemüket.

De ha mindezt látja is a feltörekvő, parlamenti helyet követelő pártocska, már most vannak arra utaló jelek, hogy ők sem mások, mint a többi, csak mondják, hogy azok. Így aztán tényleg nehéz lesz tisztának maradni a nagyok játszóterén, főleg, hogy oly sok a kísértés és olyan gyarló az ember!


Kapcsolódó bejegyzések:
Rövid-hosszútávú költségvetés
Önkormányzati rendszerváltás
Gazdasági egyetértés
Csak nézőpont kérdése
Válság idején a fatábla is olcsóbb

3 komment · 1 trackback

Címkék: kampány jövő választás mszp fidesz szavazás parlament képviselő jobbik lmp [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr201497382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Prédikálja a vizet, issza a bort 2009.11.04. 11:39:34

Fölösleges volt előre bespájzolni konzervekből, ásványvízből, Marx-összesből, és mindenből, mi nélkülözhetetlen a világvége előtti átmeneti időszak átvészeléséhez. Mert hogy elmarad. Mármint a világvége. Amikor már azt hittük, nincs tovább és menekülni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.11.11. 11:34:23

"már most vannak arra utaló jelek, hogy ők sem mások, mint a többi, csak mondják, hogy azok."

Mondanál valami konkrétumot is erről?

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.11.11. 22:05:42

Gondolom lesz még lehetőség elemezni a választásokig és talán azután is az LMP munkásságát, így csak röviden
- a GMO-val kapcsolatos nyilatkozat, amit még írásba is adtak, eléggé demagóg és populista álláspontot türköz, szakember még messziről sem látta, így a politikus mindent jobban tud elv érvényesült,
- a Parlament előtt táblával tüntetni, nem igazán más, főleg, hogy nagyjából csak a média figyelmének felkeltése és egy kis ingyenreklám lett az eredmény,
- pártot alapítani tömegbázis nélkül szokványos, ám előbb embereket magunk mellé állítani küzdeni valamiért, majd belefogni a politikába, az már más,
- összeragasztani kicsi matricákkal a várost, nem más, bár az ígéretükhöz próbálták tartani magukat, hogy el is távolítják azokat,
- tisztasági csomagot küldeni politikusoknak és nemkívánatosnak minősíteni őket nem igazán más.

Látom, hogy próbálkoznak, de a politika az politika, ki így próbálja maga mellé állítani a szavazókat ki úgy. Azt gondolom, hogy nagyobb támogatottság nélkül fel fogja őket emészteni a jelenlegi rendszer. Szeretném, ha másképpen lenne, de ehhez rendkívül nagy erő és kitartás kell.

2009.11.12. 11:09:21

Köszönöm. Az én véleményem:

- Magam sem vagyok a teljes GMO-elutasítás mellett, de a konkrét nyilatkozat a jelenleg használt, génmódosított kukoricára vonatkozott, azt pedig nagyon sok szakember károsnak tartja. A GMO-tiltás, akár csak az atomellenesség, a zöldpártiság alapja jelenleg. Ezt én elfogadom, ha nem is értek vele egyet teljesen.

- A "lehet más" nem a kommunikációs módszerek másságára vonatkozik, de egyébként ebben is próbálunk újat nyújtani, bizonyára észrevette.

- Csak úgy tudjuk az embereket magunk mellé állítani, ha megalakulunk, csak úgy a levegőből nem lesz tömegbázis.

- Matricák: így van, mi vagyunk azok, akik el is takarítják a szemetüket maguk után. Mivel nekünk semmi pénzünk nincs fizetett médiaeszközök használatára, a média sincs a kezünkben, kénytelenek vagyunk minden lehetséges eszközt bevetni.

- Nem emlékszem, hogy az LMP küldött volna tisztasági csomagot. A kitiltás dolog nem az LMP akciója, azaz ivádiak tiltakozása volt, nem az LMP jóváhagyásával történt. Ugyanakkor megértjük az akció indítékait: aki látta a Szempont adását, maga is megértheti.

Abban egyetértünk, hogy ez az út rendkívül nehéz lesz, de nem lehetetlen.
süti beállítások módosítása