Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Látjuk de nem vesszük észre

2009.06.13. 23:47 neokon

Mindennek az a fránya pénz az oka, ha nem lenne, akkor persze ki kellene találni, de így, hogy van mindenféléket meg lehet csinálni, csak azért, hogy több legyen belőle a mi zsebünkben. Megalkotta a jó politikus a saját szája íze szerint a közbeszerzési rendszert, amit kötelezően előírt az állami cégeknek, mely következtében, ha akar sem tud jó minőségű és olcsó termékeket beszerezni egy közszereplő sem, így nem csak életre keltették, de állandósították is a korrupciót. A közbeszerzésbe bekerülni annyit jelent, hogy hatalmas extraprofitot tud realizálni a cég, ráadásul az elavult, eladhatatlan raktárkészletének a felszámolásával, így több mint kettőt üt egyszerre és igen jelentéktelen a bevétel ahhoz képest amit vissza kell juttatni a döntéshozók kezébe.

A közbeszerzés és a pályázat kiírás is a legtöbb esetben személyre szabottan készül el, hogy más pályázni vágyókra ne legyen ráhúzható a tender, csak az előre kiválasztottra. Ha mégis lenne olyan akinek véletlenül fekszik a projekt, akkor ő olyan későn értesül a nyilvános információkról, hogy nincs ideje elkészíteni a pályázatát, vagy nem késpes azt hibátlanul elkészíteni. Ezt viszont már a pályázatíró cégek is jól tudják, és már hetekkel korábban felkészülnek az egyedülálló nehézségekre, megkeresik a megkenhető döntéshozókat, akik szívesen átnézik előre a pályázatokat, már a döntések, a kiírások előtt hónapokkal minden részletet megtudnak, és úgy alakítják a pályázati anyagot, hogy az minden részletre megállja a helyét, már arra is van komplett forgatókönyv, hogy egy esetleges elutasítás, vagy hiánypótlás esetén mikor és mit kell elvégezni, kit kell megkeresni. Ismerik a kiskapukat, tudják kit kell megszólítani, hogy még az elbírálás előtt támogatást lehessen nyújtani a pályázat sikeréhez. Nem mellesleg ezek a többletköltségek mind-mind bele vannak építve a pályázott összegbe, sőt az önerő megtérülése is, mely a legtöbb esetben jóval magasabb a befektetéshez szükséges résznél, hogy még ezen is legyen haszna a vállalkozónak. Ilyen rendszert alakítottunk ki, ha van hozzá türelem akkor bárki megkeresi azokat a pontokat ahol jól jár vagy járhat. A rendszerbe bekerülni nagyon nehéz, de ha már bent vagyunk akkor megoldódott az életünk!

Elég egyszerű belátni, hogy így nem működik jól a gazdaságunk ezen ága sem, de azt egy kicsivel nehezebb észrevenni, hogy mire is pályázunk valójában? Néhány ilyen a sehonnan, sehova nem vezető metróvonalunk, amire elköltünk egy nagy halom pénzt, azon vitatkozunk, hogy mennyivel több mint kellene, de az mellékes, hogy az egész teljesen felesleges, és lenne jobb irány, jobb módszer, másként kellene a közlekedést megreformálni. Nem nézzük, hogy hova építünk autópályákat, azok mikor kapcsolódnak a nemzetközi rendszerekhez, mekkora a költsége ezeknek a beruházásoknak, és miért nem engedjük, hogy külföldi, nagy gyakorlattal rendelkező cégek is részt vehessenek a pályázatokon. Hidakat építünk olyan területek közötti kapcsolat létrehozására, melyek közötti forgalom nem indokolja még a jelenlegi helyzeten való változtatás átgondolását sem, de vannak hangoskodók akiknek a hídra szükségük van és kerékkötői mindenféle regionális fejlesztésnek amíg az ő igényeiket ki nem elégítették.

Jelenleg itthon általános a korrupció, az ezzel foglalkozó nemzetközi listákon is elég jó helyen állunk, ráadásul a nemzetközi cégek vezetői meglepődve tapasztalják, hogy amíg náluk néha előfordul kenőpénz, nálunk ez minden üzlet alapja. Még abban az esetben is, ha a két cég teljesen egymásra van utalva, és egyik sem létezhet a másik nélkül. Többször elhangzott már, hogy a válságból való kitörés egyik eszköze az állammal való üzletelés, ami ilyen körülmények között nem is rossz lehetőség.

A szabálykövetés, mely az emberiség egyik legnagyobb fejlődési vívmánya, a mai magyar rendszerben nem előnyt hanem kifejezetten hátrányt jelent, nem úgy a szabályok kijátszása!


Kapcsolódó bejegyzések:
Befektetői bizalom
Megtisztuló ország
Modern államosítás Pécsett
Korda moderálás
Börtönkörülmények
Gazdaságos gazdálkodás
Vesztegetés
Börtönt kaphatnak
Pártkassza krízishelyzetre
Gárda, oszolj!
Jövedéki adófizetés
Besúgás
Költőpénz

Kapcsolódó bejegyzés más oldalon:
Korrupció miatt bukik az EU projekt? - Lokális Klímaváltozás

Szólj hozzá!

Címkék: bkv eu korrupció támogatás felelősség közbeszerzés besúgás

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr831183477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása