Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Vesztegetés

2009.08.12. 23:31 neokon

A kerékbilincselős vesztegetési hírekből hiányzott nekem néhány következmény, mint például, hogy a Gazdasági Versenyhivatal, a Kormány, a Pártok, az Önkormányzatok és minden további állami intézmény elítéli a korrupciót és mint ilyet üldözendőnek tekinti, ezért a Centrum Parkolási Társaságot azonnali hatállyal kizárja mindenféle közbeszerzési eljárásból, a jelenleg is érvényben lévő szerződéseket felbontja és bírósági eljárást kezdeményez a tulajdonosok és az vezetők ellen. Ne legyen már az, hogy megvesztegetnek egy közterület felügyelőt, hogy kerékbilincseljen többet, és ha az lebukik akkor csak annyi történik, hogy a helyére kerül egy másik megvesztegethető ember és minden megy tovább ahogy korábban. Most megbukott valaki bukjon vele az a cég is aki a pénzt adta.

Hasonló a helyzet, minta BKV lelépési pénzeknél, hiszen arra hivatkoznak, mint nehézség, hogy egyik fél sem fog vallani, mert mindkettejük érdeke, hogy ne derüljön ki, hogy hol volt a hiba. Nos, akkor azt ítéljük el aki, már a kezünkben van, tehát aki kapta a pénz. Ez természetesen ebben az esetben is járható, csak gondolom van annyi esze a jóembernek, hogy némi enyhítésért cserébe elmondja, hogy honnan is származnak a korábban kapott milliók. Gondolom azt nem hiszi el senki, hogy egy egyszerű bürokrata megzsarolt egy sokmilliárdos üzletet üzemeltető céget és néhány százezer forintot követelt tőlük, vagy ha igen akkor tessék bizonyítani.

Egyébként is rossz a gyakorlat, hiszen soha semmilyen felelősségre vonás nem történik, így nincsen következménye az állami pénzek elherdálásának. Majdnem minden választásnál az ellenzék azt harsogja, hogy előveszi a bűnösöket és jól a körmükre néz. Az elmúlt 20 év gyakorlata viszont azt mutatja, hogy ha két esetben indult eljárás akkor már örülhetünk. A közpénzeket úgy tekintik mint amit lehet szórni, és lehet, hogy az egyes esetekben már nem számít, hogy milyen retorzió követi a hűtlen kezelést, de ha elég komoly a büntetés mértéke, akkor a többiek meggondolják, hogy akarnak-e kockáztatni. Gondolom ha hasonlóan szigorú megtorlást vezetnénk be mint Kínában, ahol kivégezték a 4 millió dollárt sikkasztó reptér igazgatót, akkor máris jobban meggondolná minden bürokrata, hogy milyen pénzt mire is költ el.

Az is meggongolandó, hogy miként vehetnek részt ugyanazok az emberek, cégek minden egyes ügyben akik már egyszer lebuktak. Ha jogi lehetőségük van rá, akkor meg kell szüntetni a kiskaput, ha pedig csak elnézőek vagyunk akkor meg el kell zavarni messzire a képviselőinket, hiszen így nem minket hanem a saját vagy barátaik pénztárcáját képviselik. Jobb lenne tiszta helyzetet teremtetni, átláthatóvá tenni az a kirakatba rakott üvegzsebet, ha nem kellene pereskedni azért, hogy a közpénzek elköltéséről kimutatást lehessen kapni, vagy egy-egy állami cég teljes költségvetése nyilvános adatnak számítana. Jó lenne ha valamilyen civil kontroll lehetne a rendszerbe, mert így, hogy azok ellenőriznek, akik amúgy pénzt költik nem a legjobb megoldás. Még akkor is biztosak lehetünk abban, hogy minden oldal összedolgozik ha a nagyközönség előtt a színpadon ölik egymást. Ha pénzről van szó, főleg államiról akkor nagyon hamar megtalálják az összhangot, hogy hogyan lehetne azt saját cégeikhez játszani.

Valahogy mindig a legbénább, legkisebb ügyeket vesszük elő, azokból lesz elefánt, mindenki legnagyobb megelégedésére. Ha egy politikus nem mond igazat akkor az nem baj, ha az arcunkba hazudik azt elfogadjuk, ha megmondja, hogy hazudott akkor tüntetés kezdődik, ha kiderül, hogy iszonyatosan nagy pénzeket sikkasztanak el akkor semmi nem történni, vagy folytatódik tovább a korábban megkezdett tüntetés. Ilyen esetben miért nem lehet az utcára csábítani a népet?


Kapcsolódó anyagok:
Befektetői bizalom
Megtisztuló ország
Bankolás
Tudjuk a megoldást de azért se mondjuk
Parkolási Centrum
Önkormányzat
Látjuk de nem vesszük észre
Parkolási tarifa emelés
Magyarázzuk a bizonyítványukat
Közhasznú parkolás

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés önkormányzat korrupció parkolás bürokrácia képviselő közbeszerzés vesztegetés kerékbilincs

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr231306316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása