Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Megtisztuló ország

2009.10.26. 23:24 neokon

Nagy fába vágná a fejszét a kormány a korrupció ellenes hivatal felállításával. Lehet így-úgy magyarázni a létrejöttét, meg már előre vizionálni, hogy ez lesz a legkorruptabb banda, de ami tény, hogy a korrupcióban élen járunk és ez fertőzi meg legjobban a társadalmunkat. Az elmúlt rendszerben és talán azóta is folyamatosan sikk a lopás, a család, az adó elkerülés, az összekacsintás és a korrupció. Ez nem csak nálunk jellemző, de itt olyan tökéletességig csiszoltuk az alkalmazást, hogy már tényleg nem működnek a dolgok, a korrupció újabb korrupciót szül, a munka elvégzésére már nem is jut pénz, az ellenőrt is lefizetik, azt is lefizetik akinek az érdekében készült volna valami és mindenki nagyon el van. Bele sem gondolnak, hogy enélkül még jobb lenne a helyzetük, többet kellene dolgozni, nagyobb esélye lenne a tisztességes munkának, a szakértelemnek, és a rokoni, baráti, ismerősi szálaknak valamivel kevesebb.

Igen naív dolog azt hinni, hogy valóban megváltozik minden egy csapásra egy hivatal felállításától, de eddig még ez sem volt. Lehetett volna hamarabb, lett volna rá igény, és munkájuk is lett volna bőven az alkalmazottaknak, de ki hitte volna el, hogy nem korruptak. Most kitalált a kormány egy olyan intézményt, ami valójában csak a választások után fogja elkezdeni munkáját, azzal a titkolt, vagy csak elhallgatott céllal, hogy az eljövendő kormánypárt hivatalnokait és pénzmozgását árgus szemekkel figyelje. Nagyon helyesen, mert azt csak a vakbuzgó hívők, a MSZP ellenesek és az Orbánisták hiszik el, hogy csak és kizárólag a jelenlegi kormánypártban vannak korrupt politikusok és csak és kizárólag ők lopják szét az állami vagyont. Így legalább az illúziónk meg lesz, hogy a másik oldal odafigyel még ha tudatalatt tisztában is vagyunk vele, hogy minden stikli kéz a kézben történik, egyet ide egyet oda, mint a rádiófrekvencia ügyben.

De lássuk be, inkább a jövendő ellenzék figyelje a kormányoldal tevékenységét, mint ők maguk. Ráadásul, ha ténylegesen sikerül feddhetetlen, talpraesett és rátermett embert/embereket kinevezni, akkor tényleg bajban lesz a következő gárda, hogy miként is oldja meg a pénz hazatolását, ha már a törvényes út nem elegendő. Remélem a hivatal egyik első tevékenysége lesz, magának a választások elszámolásainak vizsgálata, azaz azon tények mögötti megállapodások felderítése, amelyek következtében a pártok tized-huszad áron kapnak felületeket, hirdetési portfóliókat, jövendőbeli jó üzletek reményében. De szép lenne, ha erre a hivatalra lehetnénk büszkék.

Rossz olyasmit olvasni, hogy ez felesleges, és úgysem fogja elérni célját, miért nem hamarabb csinálták, most már akár ne is tennék, vagy hogy ez lesz a legkorruptabb szervezet. Én úgy látom, hogy a később is jobb mint a soha, itt legalább az akarat meg van a változtatásra, és úgy tűnik, hogy tesznek is valamit, még ha ezt úgy is csinálják, hogy magukat már ne büntessék vele, ami viszont biztos, hogy az emberek fel sem fogják igazán mint mond az ellenzék. Egyszerűen képesek a szemünkbe nézve kijelenteni, hogy csak az MSZP nyúl le pénzeket, hogy csak ott van korrupció és tényleg azt hiszik, hogy ez elhisszük, azaz pontosan tudják, hogy a saját szavazóbázisuknak ezt be tudják adni. Mennyire nézik le valójában a választópolgáraikat?

Azért az se semmi, hogy mennyire tiltakoznak a szervezet ellen, nyilván nem akarják, hogy több kellemetlenség érje őket a jövő évben, már éppen eleget böjtöltek, a tartalékaik nagy részét már felélték, itt az ideje visszatölteni a raktárakat, hogy ha jön újabb 4-8 szűk esztendő, akkor se legyen probléma. És ezt is fogják tenni, csak engedjük vissza őket a kormányrúdhoz. Az elszámolásokkal hitegetés, a rendszer átszervezése, megváltoztatása, a kevesebb képviselő és politikus is csak álca, el akarják hitetni, hogy érdekük a változás, pedig ha valakinek akkor pont a FIDESZ-nek a legrosszabb egy esetleges versenyhelyzet.

A besúgásra felszólítás viszont nem hiszem, hogy eredményes lesz. Már az alapvető tény, hogy a saját cégem ellen valljak is elég necces, hiszen a kenyeret adó kézbe készülök beleharapni, de ha mégsem tetszik ami ott folyik, milyen hamar fogják az esetleges árulkodóról bebizonyítani, hogy hazudik, és az amit ő korrupciónak gondolt az nem is az, sőt ennek ez a menete, majd rágalmazásért eltávolítják a cégtől. Azt mindenesetre el lehet érni, hogy lesz egy halom becsületes munkanélküli az utcán. Inkább azt támogatnám, hogy minden korrupciós ügyben szülessen súlyos ítélet, elmarasztalás, akkor talán többen lesznek akik feljelentést tesznek, hiszen lesz foganatja a küzdelmüknek. Mert így, hogy minden ilyen ügyben felmentés születik, csak szélmalomharc lenne bármi is, azt pedig kevesen kockáztatták meg eddig is a történelemben!

Ne adjuk meg a hatalmat a leendő kormánypártnak, a korrupcióellenes küzdelmek visszaszorítására, azzal, hogy már az első lépések ellen is tiltakozunk, sokkal inkább támogassuk és követeljünk még több ellenőrzést, még több független szervezetet, hogy vigyázzanak arra ami a miénk, ha már azokban akikre bíztuk, mégsem bízhatunk meg!


Kapcsolódó bejegyzések:
Tudjuk a megoldást de azért se mondjuk
Vesztegetés
Parkolási Centrum
Látjuk de nem vesszük észre
Magyarázzuk a bizonyítványukat
Párttámogatás önkormányzati módra
 

2 komment

Címkék: kampány jövő mszp fidesz bűnözés börtön kormány bíróság korrupció erkölcs fizetés pártfinanszírozás vesztegetés átszervezés elnézés pártkassza besúgás [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr41477787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adofizeto 2009.10.28. 11:03:29

Meg legfőképpen normális törvényeket, merthogy hiába ezer bizottság meg független szervezet,, ha egyszer nincsenek életképes törvények - a közbeszerzési trv tragikus, a pártokat pedig csak a keresztapu szabályozza - szándékosan nem írtam többes számot - ... mert nincsenek pártok, csak Molochnak több arca....

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.10.28. 15:17:23

@adofizeto: Ezt alá is támasztja a mai frekvencia döntés. Csak és kizárólag önös politikai érdekek vannak, már nem is próbálják meg álcázni azokat, minden a szemünk előtt zajlik, bólogathatunk bőszen.

Vannak törvényeink amiket be kellene tartani, ha jobbak lesznek és azokat sem tartják be annak sincs sok értelme. Felfoghatatlan ami itt zajlik.

Ráadásul a mai döntés biztossá tette, hogy a korrupció ellenes törvények, szervezetek megalakítása, vagy bármilyen változás ami a jelenlegi helyzet megváltoztatására irányul, már a pártok szintjén el fog halni. Ez egyik oldal beadványát a másik oldal fogja elkaszálni, csak hogy tovább lophassanak!
süti beállítások módosítása