Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Tudjuk a megoldást de azért se mondjuk

2009.08.16. 23:09 neokon

Ma már sokadszor hallottam az ellenzéktől, a valóditól és nem a soha nem létezett KDNP vagy a nemrég még kormánypárti SZDSZ politikusaitól, hogy tudjuk a megoldást egyik vagy másik fontos gazdasági, társadalmi, politikai kérdésre, de nem mondjuk meg, mert most az nem a mi dolgunk, most a másik oldalon van a labda, oldja meg a jelenlegi kormány a gondot, ha mi kerülünk hatalomra majd megmutatjuk, hogy kell ezt csinálni. A szörnyű, hogy ezt komolyan is gondolják, és gusztustalan, hogy ezzel még ki is állnak a nyilvánosság elé. Az sem elvetendő, hogy a többség ehhez még bólogat is, mert ilyen a magyar, a más kárán is élvezkedik és nem veszi észre, hogy saját maga alatt vágja a fát.

Jelenleg ott tartunk, hogy a fejlett gazdaságok, köztük a világválságot megindító Amerika is kezd kilábalni a válságból, mégpedig úgy, hogy már nem az a kérdés, hogy elérik-e a korábbi növekedési ütemet, hanem az, hogy milyen hamar. Nálunk meg még nem vagyunk túl a nehezén. A cégek többsége a kiadások csökkentésén, azon belül a munkabérek lefaragásán akarja megspórolni a kiesett bevétel, és így akar túlélni, van ahol sikerül ezt a munkaórák számával megoldani, de a legtöbb helyen a leépítés marad csak, és hamarosan itt a második hullám. Egyre kevesebb a foglalkoztatott, egyre kevesebb az államkasszába történő befizetés, viszont egyre nagyobbak a szociális kiadások. A munkanélküli, biztosan nem fogja növelni a kiadását, ezáltal nem segít a kereskedelmen és ezen keresztül a gazdaság egészén. Elmegy táppénzre, mert ehhez joga van, növeli az egészségpénztár kiadásait, jó tízszeresére a tervezettnek. Ez a táppénz nem járna neki, mert jogtalanul kapja, csak hát ki lehet játszani a rendszert, de sajnos egy idő után valóban jogossá válik, hiszen a hosszú távon táppénzen lévő ember előbb-utóbb valóban belerokkan a helyzetébe, akkor aztán tényleg nincs visszaút a munkaerő piacra, mindegy milyen vizsgálaton bukik meg az illető.

Jelenleg a második nagy elbocsájtás hullám előtt állunk, a becslések szerint pedig 2011 első felében vagy a közepe táján fogunk kezdeni kilábalni a válságból. Ez nem kicsivel van az elvárt időpont után, és nem azt mutatja, hogy olyan sokat tennénk az ügy érdekében. Nem lett volna rossz az az előrehozott választás, hiszen legalább egy olyan kormányunk lenne - akár szeretjük akár nem - akinek kellő támogatottsága van ahhoz, hogy a szükséges lépéseket megtegye és ne kelljen attól tartani, hogy mi lesz ha népszerűtlen intézkedéseket hoz a célok elérése érdekében.

Visszakanyarodva az elejére, az önkormányzatok jövő évi forrásmegvonásával kapcsolatban Gémesi György kifejtette, hogy mennyire nem szép dolog, hogy pont tőlük és ennyit vesznek el és pont Bajnai Gordon teszi ezt, akinek tudnia kell, hogy mekkora összegek és milyen helyekre kerülnek, hiszen korábban önkormányzati miniszter volt. Gondolom pontosan tudja, hogy van tartalék a rendszerben, csak nem mert eddig senki hozzányúlni, ő aztán tényleg első kézből kapott információt az önkormányzatok helyzetéről, hogy azok valójában milyen intézményeket, mekkora apparátust tartanak fent, saját működésükhöz, így tudja is, hogy lehet húzni a költségvetési tételekből. Ráadásul az IMF hitel megszerzésének is egy pontja volt, hogy az önkormányzati rendszer kiadásait mekkora összeggel kell csökkenteni, akkor is lehetett volna kiabálni, hogy nem akarjuk, csak akkor nem lenne hitel és még rosszabb helyzetben lenne az ország.

Ezért jó lenne, ha az ellenzéki oldal ülő képviselőknek, önkormányzati vezetőknek, van jó ötlete, mely előrevinné az országot és hamarabb átvészelnénk tőle ezt a nehéz gazdasági helyzetet, akkor kérjük ne titkolja el jó ötleteit, ossza meg a közzel!


Kapcsolódó bejegyzések:
Rövid-hosszútávú költségvetés
STOP Bajnai csomag
Megtisztuló ország
Vasutassztrájk folyamatosan és újra
Bankolás
Olcsó hülyék, drága szakemberek
Debrecen a jobboldali kirakatváros
Vesztegetés
Bürökrácia leépítés
Önkormányzati rendszerváltás
Önkormányzat

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat válság bürokrácia egészségügy adó támogatás átszervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr581314070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása