Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Bodrogkeresztúri "kilátó"

2009.10.04. 20:34 neokon

Ez a kilátó nagyon magyarosra sikeredett. Építettünk is meg nem is, kilátó is meg nem is, van is meg nem is, költöttünk is rá meg nem is, támogatást is kaptunk rá meg nem is, büszkék vagyunk rá meg nem is, kimagyaráztuk meg nem is. Szóval olyan, mint minden más mostanában, elsíbolunk egy nagy halom pénzt, majd mellébeszélünk, megmagyarázzuk és természetesen olyan pofátlanul, mint senki más. Már sokadszor kiderül, hogy nem is próbáljuk eltitkolni a lopásokat, a rosszul felhasznált közpénzt.

40 millió forintból igencsak lehetett volna készíteni egy szép ki kilátót és még a haver cégét is meg lehetett volna vele bízni, szép hasznot lehet realizálni főleg, egy pályázattal támogatott beruházásnál, még úgy is, hogy szépen elkészülnek a dolgok. Nem egy példa van rá. Sokkal szerencsésebb lenne, csak egy kis részét levenni a pénzből és a nagyobb részből elkészíteni a beruházásokat, biztosan jobban érezné magát a kiíró és a finanszírozó is. Gondoljanak már bele, hogy egy ilyen akció után bezárulnak, vagy jobb helyeken bezárulnának a pénzforrások, ha ennyire kapzsik akkor csak baj lehetne, de nálunk talán még így sem lesz nagy baj. De ha valóban csak egy része gazdagítaná az ötletgazdákat és jelentős rész a köz szolgálatában állna, valószínűleg még sokáig lehetne, mindenki megelégedésére használni a rendelkezésre álló pénzeszközöket.

Persze nálunk ennek sem lesz semmi következménye, hiszen le van minden papírozva rendesen, a pénz a környék rendbetételére, a szalonnasütő helyekre, a padokra és egy negyven centiméter magas dobogóra futotta. Mindez már a tervekben jól dokumentálva volt, amit nem nézett át egy erre hivatott közalkalmazott, akit természetesen senki sem fog elővenni mert hibázott. Mert valójában nem is hibázott, pont úgy járt el mint más bírálók, megkapta a listát, hogy mit kell átengedni és azt is, hogy mit nem szabad, csak az indoklásokat kellett megfogalmazni és elküldeni az érintetteknek.

Ez az eset is csak azt mutatja, hogy mennyire le vagyunk nézve, mi akinek az érdekében ezek a döntések, ezek a beruházások megvalósulnak. Nem vagyunk mi senkik, nekünk csak tűrnünk kell, hogy az orrunknál fogva vezetnek minket. Vagy mégsem?


Kapcsolódó bejegyzések:
OrangeWays konkurencia lenne a Volánnak
Gazdaságos gazdálkodás
Költőpénz
Önkormányzati rendszerváltás
Pécs 2010

2 komment

Címkék: pályázat korrupció bürokrácia építkezés támogatás közbeszerzés közalkalmazott

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr961427592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogyó 2 2009.10.05. 21:38:37

Biztos van ilyen is, de ettől ez még nem az az eset. Ugyanis egy sereg olyan munka folyt és valósult meg amire nagyon is elmehetett 40 millió. S nem is volt szó magasabb kilátóról. A kilátóhely nem egyenlő kilátótorony, s itt nem ez utóbbiról volt szó, felesleges is lenne. Hanem arról, ami történt. Utakról, szeméthordásról fakivágásról, bozótirtásról, új kerítésről, rendezett, kulturált pihenőhely kialakításáról.
Csak sokan a kilátón tornyot értenek, s ebből lehet hírt kreálni, hergelni az embereket.
Úgyhogy ez kilátóHELY, építettek csak nem tornyot.
Hogy ez rosszul vagy jól lett felhasználva nehéz innen megítélni, csak sokkal egyszerűbb fekete-fehérben látni a világot.

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.10.06. 11:20:08

@Bogyó 2:
Nagyon köszönöm az észrevételt. El is tudom fogadni amit írsz, hogy ez nem az az eset, csak azt nem értem miért nem veszik elő a fiókból a pályázatot, az elszámolást és a vállalkozóknak kifizetett számlákat. Ezzel ugyanis elég gyorsan elejét lehetne venni a további spekulációknak.

Én azt szeretném, ha minden állami vagy EU pénzből támogatott pályázat és annak elszámolása nyilvános lenne, és nem csak valami eldugott ki irodában megnézhető formában, hanem az interneten is hozzáférhetően, akkor meg tudnám akár én is nézni, hogy igaz vagy nem igaz amit az adott projektről állítanak.

Remélem bebizonyosodik, hogy ez volt az a projekt, ahol minden egyes forint pontosan a megfelelő helyre került, és abban az esetben én sem leszek rest ezt megírni. Azt is szeretném, ha ez elindítana egy 'nyilvánosságra hozás' lavinát, és mostantól minden pályázati anyaghoz és elszámoláshoz hozzá lehetne férni, hogy még csak véletlenül se mondhassák a kötözködők, hogy itt vagy ott valami nem szabályos.

Ha valóban nem a kilátóhely építése került ennyibe, hanem a környék infrastruktúrájának fejlesztése, akkor a pályázat is jobb lett volna ha arról szól. Elképzelhető, hogy így is van, ezt a kételyemet is eloszlatná a lehetőség, hogy beleolvassak az anyagba.

A pénzek felhasználása pedig akár tervezett volt akár nem, nekem nem tetszik. Ugyanis a környéket közmunkával, vagy állami pénzből fenntartott szervezetek munkájával rendebe lehetett volna rakni, erre nem kell külön pénzt pályázni. Továbbá ne a bozótirtással, a kötelezően előírt EU forrásokat hirdető tábla kihelyezésével magyarázzák az összeg nagyságát!

Valóban a kilátóhely, nem kilátótorony, viszont általánosságban mikor valaki egy kilátót keres akkor a környék legmagasabb pontján keresi azt, ha pedig azt nem lehet megközelíteni, akkor egy magasabb építményt keres, amit nevezhetünk kilátótoronynak, vagy röviden kilátónak. Nyilván mivel minden beszámoló megemlíti a közeli vízmű dombját, ami magasabb a jelenlegi, épített kilátónál, felmerül a kérdés, hogy miért nem sikerült annál nagyobbat építeni, vagy miért nem akartak?

Valahol hozzáférhető a pályázat, vagy az elszámolása?
süti beállítások módosítása