Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Debrecen a jobboldali kirakatváros

2009.08.28. 12:37 neokon

Nem is lehet vitatni, hogy az egyik legjobb kirakata a jobboldalnak éppen Debrecen. Most, hogy a DVSC bejutott a Bajnokok ligájába még több figyelmet kapnak és természetesen a sport mellett politikai hasznot is akarnak kovácsolni. De a reflektorfény nem csak a pozitívumokra világít majd rá, viszont nagyon szeretnék, ha néhány dolog árnyékban maradna. Többek között kenyeret és cirkuszt politikát folytatva igen sok szavazóra tesznek szert, amit még tetőznének azzal, hogy új stadiont kap a városi csapat - szórakozási lehetőséget a nép - állami pénzből, vagyis szerintük önkormányzatiból, de ez mindegy, hiszen az is közpénzt. Már bocsánat, de mit tettek le valójában az asztalra? A saját pecsenyéjét sütögeti a csapat. A legtöbb városi klub stadionját az önkormányzatok birtokolják és ezért ők is tartják azt fenn drága pénzen. Lehet, hogy a klubok hozzájárulnak valamelyest, de általában nem, és ennek következtében folyamatosan pusztulnak a létesítmények.

Nem akkor kell hirtelen odakapni a stadionépítéshez, mikor arra szükség van. Lehetett volna korábban próbálkozni vele, nem Dunaújvárosban, Zalaegerszegen, Győrben, Székesfehérváron vagy Újpesten stadiont építeni, hanem Debrecenben. Ez más a sokadik olyan létesítmény ami nem hogy nincs kihasználva, de olyan csapatok használják, akik nem képesek eredményeket letenni az asztalra. Az igen rossz gyakorlattal szakítani kellene már, hogy még ezt is központi pénzből oldjuk meg. Nem azt javaslom, hogy a most befolyt pénzből építsenek stadiont maguknak, de legalább gondolkozzanak el rajta, hogy a későbbiekben talán saját lábukra kellene állni. A legnagyobb csapatok mindenhol birtokolják is a létesítményeiket és azok üzemeltetése is az ő feladatuk, nincs állami segítség, nincs közpénz pazarlás.

Mindemellett most a város másik égető problémája a bűnözés kérdése, mert a nyilvánosságra hozott adatok alapján Debrecenben legmagasabb az egy főre jutó bűncselekmények száma, ami Kósa Lajos szerint nem is úgy van, hiszen mindegy mit mondanak a számok, a város a középmezőnyhöz tartozik. A számok pont nem azt mondják és arra legalább lehet hivatkozni, nem úgy mint az érzésre. Ennek apropóján még lázadozott is a jó polgármester, hogy miért úgy és miért akkor fogták el a romagyilkosokat. Teljesen készen vagyok, hogy ő is mint minden polgármester, vagy parlamenti képviselő tisztában van a részletekkel és pontosan tudja, mit hogyan kell tenni. Gondolom azért a rendőrség éppen elég gyakorlattal rendelkezik az elfogások terén, bár ilyen esettel még nem találkoztak, ezért ha hibáztak is az elfogás közben akkor sem kellene nekik ezt felhánytorgatni. Gondolom még csak véletlenül sem akartak eljárási hibát elkövetni, nehogy hatással legyen a későbbi tárgyalásra. De Kósa Lajos azért jól megmondta a magáét.

Szeretett városa éli világát, virágkarnevált rendez, a népe feljár a fővárosba meccset nézni, a reptere lassan bezár, talán ezért is lenne jobb ha Debrecenben lenne a meccs mert legalább 6 járat biztosan lenne!


Kapcsolódó bejegyzések:
Tudjuk a megoldást de azért se mondjuk
ViselkedésKultúra
Önkormányzati rendszerváltás
Újpest-Steaua
Madonna vs. válogatott

Szólj hozzá!

Címkék: sport önkormányzat támogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr121343993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása