Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Parkolási Centrum

2009.07.23. 22:46 neokon

Egy évben majdnem hat egész napnyi parkolási díjat fizet a Centrum az erzsébetvárosi önkormányzatnak. De jó lenne, ha ennyiért vagy akár tíz napnyi bevételért én is monopóliumhoz juthatnék! Elég olcsón mérik manapság ezt, így lehet igazán herdálni a közvagyont, főleg ott ahol bevételre lehetne szert tenni. Még arra se veszik a fáradtságot, hogy látszólag tisztességesen játszanak, a köz érdekére hivatkozva írnak ki olyan pályázatot melyen csak egyetlen cég szerepelhet sikeresen, akinek elég tapasztalata van akár 6000 parkolóhely üzemeltetésében is. Mit kell üzemeltetni a parkolóhelyeken? Ha jól gondolom akkor a Centrum is alvállalkozókkal dolgoztat, tehát ha már valakinek akkor az alvállalkozóknak van meg a megfelelő tapasztalata az üzemeltetéshez. Viszont a pályázat nem taglalja, hogy jól is kellett végeznie a korábbi munkákat, mert akkor ugye bele lehetne kötni, hiszen parkolóházat nem épített a Centrum, nem javult a közlekedési helyzet, viszont nagy valószínűséggel néhány politikus villája megépült, szép autót, nagy jutalmat és hosszú utazásokat kaptak a támogatásért cserébe. Befektetni természetesen nem fog a nyertes, hiszen a többlet amit erre forgathatna, kenőpénz formájában folyik el, ráadásul mielőbb minél többet kell zsebre tenni, mert előbb utóbb kiborul a bili és akkor menekülni kell, tehát jobb ha bankszámlán van a pénz mint ha beruházásban.

A jövő nem fontos, a lényeg a ma, a most az önzés, a közösség érdeke csak másodlagos. Ha rámutatnak, hogy ki a tolvaj, hol hibáztak egy pályázati kiírással, akkor még a bűnös kezd el hangoskodni és ad átlátszó magyarázatokat, amit természetesen sokan felháborítónak tartanak, de mégsem mennek ki tüntetni a parlament elé, hogy Centrum takarodj, mert az nem menő, azzal nem lehet a kocsmában hencegni, hogy én átlátom a helyzetet és bizony ez nem járja. Behódolunk a tőkének, alszunk tovább, beletörődünk a sorsunkba, mert ezt tanították, azt hisszük, hogy így kell ennek lennie, és ha ügyesek vagyunk talán mi is odajutunk, ha pedig balhézunk akkor nagyon megütjük a bokánkat. Ebben lehet is valami, hiszen még a megmaradt konzervatív MDF vezetői sem tudnak a felszínen maradni az UDZ Rt. elleni vádjaik miatt, és ebben a helyzetben sem támogatja őket senki, a nyilvánvaló csalás ellenére sem. Betegek vagyunk alapos tisztogatásra lenne szükség, vagy autonómiára azoknak akik másképpen akarnak élni, akik változtatni akarnak a saját és környezetük sorsán. Nem lehet úgy előrelépni, hogy a tisztességesen dolgozók szívnak, a csalók meg mind magasabbra jutnak és soha semmilyen jogkövetkezménnyel nem kell számolniuk, a törvénytisztelőket meg folyamatosan zaklatják valamivel.

Nincs rendjén, hogy egy pályázatot egy bizonyos cégre írnak ki, hiszen sérül a verseny, amivel biztosan jobban járna a főváros, de még néhány versenytárs esetén is borítékolható, hogy az említett társaság vitte volna el a megbízást, csak némileg kedvezőbb feltételeket lehetett volna kicsikarni. Nem sokban különbözik az eset a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kommunikációs pályázatától, ahol 200 millió forintot herdálnak el, olyan dologra amire nincs is szükség, pontosan tudjuk, azaz napról napra fény derül rá, hogy egyszerűen rosszul működik a szervezet, ennek elfedésére kidobni ezt a pénzt teljesen felesleges, haszontalan és csak tovább bizonyítja, hogy rossz gazdálkodást folytatnak a cégnél.

Szóval ki akarták borítani a parkolós teli poharat, mire az önkormányzat nem, hogy visszavonulót fújt volna, és átnézte volna a kiírást, még meg is védte a parkolási társaságot, hogy milyen ügyesek és jók, és mennyire jó lesz velük dolgozni. Az utóbbi időben úgy látom a fülükön ültek, vagy a szemüket túl sok bankóval takarták le, ahhoz, hogy ne vegyék észre, a sorozatos visszaéléseket, a sorozatos panaszokat. Továbbra sem értem, hogy ha látjuk mekkora üzlet a parkolás, akkor annak bevétele miért nem egy állami céghez megy, miért nem állami alkalmazottak büntetnek, miért kell egy nyereséges üzletet magánkézbe adni? Tudom, hogy az állam pénze a legjobb pénz, csak a hasznot kell besöpörni, miközben a fenntartási költségek az államot terhelik. A jó üzletek mindig kikerülnek a versenyszférába a veszteséges dolgok pedig vissza. Bele sem gondolnak egy színház építésénél, vagy felújításánál, hogy ki fogja azt eltartani, hogy állami pénz nélkül fog-e üzemelni, nem helyezik a dolgokat az üzleti életbe, nem helyezik bele a gazdasági környezetbe, mindennek a megoldását az államtól várják.

Tegyük már rendeb a gazdaságunkat végre, amiből lehet bevétele az államnak abból legyen is, ami veszteségesen működik, azt adjuk olyanoknak akik legalább értenek hozzá és ki tudnak belőle hozni valamit, támogassuk a jó ötleteket és üssünk mindenki kezére aki el akar vinni akár csak egy forintot is a közös kasszából. Nem tetszik a BKV üzemanyag eladása, de legalább megpróbálnak valamivel csökkenteni a hiányon, beszáll a MALÉV a buszos szállításba, hogy még egy szegmenst le tudjon fedni és jobban prosperáljon, és még van számtalan példa, csak ne gördítsünk az előre mutató ötletek elé akadályokat.

A jelenlegi adminisztrációs rendszerünkben akár egy ember is megakadályozhat fejlesztéseket, beruházásokat, de el kellene hajtani azokat akik csak irigységből, számításból vagy rosszindulatból akarnak betenni embertársaiknak és valahogy több figyelmet és támogatást nyújtani azoknak, akik tényleg tesznek értünk. Most jöhetnének a civilek!


Kapcsolódó bejegyzések:
Vesztegetés
Négy napos munkahét
Önkormányzat
Parkolási tarifa emelés
Közhasznú parkolás
 

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés önkormányzat korrupció parkolás képviselő adó közbeszerzés irigység

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr951263950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása