Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Magyarázzuk a bizonyítványukat

2009.05.27. 20:41 neokon

Folyamatos vita megy arról, hogy ki tesz többet zsebre politikusaink közül, az egyik oldal hívei mentik a sajátjaikat és szidják a másik oldalt, amíg a másik oldal is próbál lépést tartani, hogy megvédjék az övéket. Én csak annyit látok, hogy mindannyian sárosak és vannak akik csak azt látják, hogy a másik oldal mit csinál. De mindkét oldal ugyanazt csinálja. Vegyétek már észre!

Teljesen elfogadhatatlan, hogy bárki is védi azokat akik megszedik magukat a többségen élősködve. Nem is kérnek védelmet, hiszen mi nem érdekeljük őket! Olvasva a lehangoló kimutatást Magyarország korrupciós listán elfoglalt helyéről elgondolkoztam, hogy mi oka van a jónépnek, hogy becsukja a szemét, befogja a szemét, csöndben tűrjön és hagyja, hogy menjen a korrupció, a zsebbe fizetés? Elfogadott, hogy politikusaink a legkorruptabbak és eltűrjük ezt. Azt gondolják sokan, egyszer ha majd mi odajutnak, akkor kiszakíthatnak egy jó nagy adagot a közösből, úgy hiszik, hogy akik most rajtunk szedik meg magukat azok pont olyan sudribunkók, mint ők. Hát nem azok! A hatalmon lévők jóval rafináltabbak és ügyesebbek, a hatalmat pedig nem engedik ki a kezükből. Elhitetik szavazóikkal, hogy az érdekünkben cselekszenek és pont úgy jó minden ahogyan van, nem lehet és nem is érdemes változtatni rajta.

Mindenki volt már olyan helyzetben, hogy szívességet kértek tőle, amit legszívesebben visszautasította volna, de nem tette, mert arra gondolt, hogy ha majd ő kér valamit, vagy ha szüksége lesz a másik segítségére, akkor pont azért nem fogja megkapni, mert most nem segít. És segített, majd legközelebb is, majd megint és újra, mikor amikor viszonzásra lett volna szüksége akkor kifogást, vagy még rosszabbat kapott. Már nagyon régen csak kipróbált barátoknak szavazok bizalmat és fenntartom a kételkedés jogát az idegenek esetén. A bizalmamat is ki kell érdemelni, eljátszani csak egyszer lehet. A jelenlegi politikai munkások már nem egyszer elvesztették volna a bizalmamat, de soha ki sem érdemelték. Fel sem tudom fogni, hogy lehet bárki képes még több lehetőséget adni nekik, mentegetni őket, fennhangon támogatni a politikusainkat.

Valahol értem, hiszen szeretnénk ha beigazolódna döntésünk helyessége, hogy az az oldal vagy az a politikus mégsem olyan rossz és tényleg a mi érdekünkben tesz, vagy tett már valamit. De ha megvonjuk a mérleget akkor negatív lesz az eredmény. Leginkább magukat és barátaikat segítik, pártállásra és irányultságra való tekintet nélkül. Nem kockáztatnak semmit, a mi bőrünkre játszanak! Ráadásul nem is lehet őket felelősségre vonni, mert rögtön hangos tömeg áll mögéjük, akinek annyi elég, hogy szavazz, lendületben vagyunk vagy Magyarország. Személyi kultusz ez a javából, szlogenek majmolása, agymosás, a gondolkodás teljes hiánya!

Nem változtattatjuk meg a szabályokat, nem követeljük, hogy változzanak a törvények, mert mi magunk is ki akarjuk majd használni a kiskapukat ha lehetőségünk lesz rá. Akár lehet másképpen politizálni akár nem, mindannyian a jelenlegi rendszer előnyeit akarjuk meglovagolni és el akarjuk kerülni a kötelezettségeket, a felelősségre vonást. Ennek érdekében pedig mindent megteszünk! Olyan szabályokat alakíttatunk ki melyek összhangban vannak a jelenlegi életmódunkkal, már fel sem tűnnek a torzítások, csúsztatások, átverések vagy átnevezések. Nem akarjuk, hogy valóban változzanak a dolgok, mert a jövőbeni magunkkal szúrunk ki vagyis azzal aki szeretnénk lenni, de sohasem leszünk. Aki adja a szavazatot az soha nem fogja kapni!

Kitolunk a szomszédunkkal, de saját magunkkal is, nem vagyunk képesek összefogni, nem tiltakozunk az igazságtalanság ellen, mert mi magunk is sárosak vagyunk!


Kapcsolódó bejegyzések:
Megtisztuló ország
Modern államosítás Pécsett
Korda moderálás
Vesztegetés
Börtönt kaphatnak
Pártkassza krízishelyzetre
ViselkedésKultúra
Fizetéscsökkentés
Kormányvagyon
Miért nézzük el?

Szólj hozzá!

Címkék: bűnözés korrupció fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr691147589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása