Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Börtönt kaphatnak

2009.08.01. 23:21 neokon

Börtön az járna nekik, de valahogy mindig megússzák. Tele vannak az intézmények rabokkal, így a nem annyira súlyos ügyekben is enyhébb ítéletek születnek, hogy ne kelljen tovább növelni a létszámokat az ítélet végrehajtásban. Ennek viszont az lesz a következménye, hogy semmi tekintélye nem marad sem a bíróságnak, sem a törvényhozásnak, hiszen nem tudnak és valószínűleg nem is akarna felesleges koloncon a nyakukba venni, mert amíg nem testálják rájuk véglegesen a dolgot, addig van lehetőség a visszaútra. A rendőrség így vagy úgy, lehet szerencsével, vagy többnyire szerencsével elkapja a kisebb bűncselekményt elkövetőket, akik azután jó hosszan várakoznak az ítélethozatalra, miközben már új, hatékonyabb bűnelkövetési módon törik a fejüket. Általában már a bírósági tárgyalás idejére le is jár az előzetes letartóztatás, így otthonról jön vagy nem jön be az gyanúsított.Végül kiderül, hogy tényleg bűnös volt, és egy komoly sok éves rabság helyett felfüggesztett büntetéssel megússza, ami egyben azt is jelenti az ő szemszögéből, hogy mehet minden úgy mint eddig, nyugodtan randalírozhat, csak legközelebb ne bukjon le.

Mi is csinálnak ők? Vettem néhányat azokból a tevékenységekből, melyeket egy kicsit komolyabban kellene venni, mert hiába van ellene szabály/jogszabály lassan senkit sem érdekel. Talán már a rendőröket sem, hiszen akármennyire is erősnek vannak beállítva, nagyon rosszul megy a bolt, kevesen is vannak, nincs is kedvük hordani a vizet a Dunába, és egyébként sem éri meg ilyen körülmények között, ennyi pénzért feláldozni az életüket. Ezért ahol lehet el is néznek az ellenkező irányba. Kisebb szabálysértéseknél, mint a záróvonal átlépés, vagy az öv be nem kötése, utcai hangoskodás, rongálás, firkálás már nem is próbálják leplezni, hogy őket ugyan nem érdekli a dolog!

Nem fognak börtönbe kerülni a kéretlen leveleket küldők, pedig már egy jó ideje megszületett ellenük a jogszabály, amit alkalmazni is kellene. Hiába kapja el őket a rendőrség, ha egyáltalán sikerül, később szabadon engedi őket a bíróság. Szinte szélmalomharc az egész, és mindaddig amíg nem lesz globális összefogás a spammelés ellen addig nem is lesz jelentős előrelépés. Továbbra is az egyik legolcsóbb hirdetési forma a hírlevelezés, mindegy milyen címlistára megy ki, hiszen minél nagyobb merítésben biztosabb a fogás.

Továbbra sem kapnak három év börtönt az állatkínzók valamiért, így nem is fognak belőle tanulni sem ők, sem mások akik még az állatoknak vétenek. Nem a legjobb irányban gyakorolnak nyomást a civil szervezetek sem, hiszen ha a hatóságokkal dolgoznának együtt a média helyett lehet praktikusabb lenne, jobb kapcsolatokra, jobb lehetőségekre találnának. Jobb együttműködéssel a normális állatvédő szervezetekkel, ezen a területen lehetne javítani a helyzeten. Itt már meg van a társadalmi akarat és a nyomás a letöltendő ítélet kiharcolására.

Jöhetnek, azaz mehetnek a fenébe a pedofilok, akik nagy része érinthetetlen, vagy ki sem derül a bűnösségük, viszont elég néhány pellengérre állításával már be is fogjuk a követelőzők száját, ebből is látni, hogy mekkora képmutatás a kiskorúak veszélyeztetése elleni harc. Mely nyilvánosan nagy erőkkel folyik, de semmit nem teszünk annak érdekében, hogy a közösségek is figyeljenek, hogy tudják, melyek azok a pontok ahol be kell avatkozni, milyen jelei vannak egy bántalmazásnak, ki az akire jobban kell figyelni? Még csak meg sem tudjuk a bűnelkövetők nevét, de azt sem, hogy merre élnek, mert jogaik vannak még akkor is, ha igen kevésen múlik, hogy nem ítéli halálra őket a szülők tanácsa.

A vesztegetők, megvesztegetettek és sikkasztók sem kerülnek a rácsok mögé valamilyen oknál fogva, vagy már a teljes rendszerbe beleette magát a korrupció és aki mer az nyer alapon mindenkinél be kell próbálkozni, vagy mert akkora hatalom áll mögöttük, hogy nem is mer velük senki kekeckedni. Általában a nyilvánosságra kerülő nagy horderejű a politikával, vagy közpénzekkel összefüggő kérdésekben szinte mindig az idő hoz megoldást, mert amikor már nem beszélnek az emberek az előző ügyről, akkor jöhet a következő, addig meg lapítás van. Úgy tűrjük a saját vagyonunk elherdálását, hogy azt fáj nézni, most már nem egy részét lapátolják haza a megvesztegetettek, hanem a teljes költségvetést.

Végül pedig a legrosszabb amit csak el lehet képzelni, hogy a local terroristákkal is kezdünk elnézőek lenni. Lehet, hogy a Magyarok Nyilai esetében súlyos elmarasztaló ítélet fog születni, de mivel politikai érdekcsata keveredett az ügyből, ezért a sok okos szélsőjobbos, majd felismeri, hogy mennyire jó, hogy a FIDESZ is mögöttük áll, akkor nyugodtan lehet robbantgatni az utcákon, csak ez így kontrollálhatatlan, főleg a politika által! Tehát lesz egy szervezet, mely úgy gondolja, hogy nem csak jót tesz, de az éppen egyezik a következő kormánypárt érdekeivel, így felbátorodva még nagyobb horderejű merényletekre fog készülni. Húsz év múlva pedig ott fogunk tartani, terrorista fronton, mint Spanyolország, ahol nem győzik takarítani a repeszeket.


Kapcsolódó bejegyzések:
Hány állat tartása nem állatkínzás?
Nem ítéletek
Korda moderálás
Börtönkörülmények
Módosított rendőri fellépés
Hírlevelezés
Állatkínzás
Magyarázzuk a bizonyítványukat
Látjuk de nem vesszük észre
 

Szólj hozzá!

Címkék: bűnözés börtön állat korrupció igazságszolgáltatás közbiztonság állatvédelem állatkínzás

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr161278718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása