Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Nem ítéletek

2009.09.16. 12:34 neokon

Már másodszor háborodom fel gyors egymásutánban bírósági ítéleten. Mindig is az volt a véleményem, hogy nincs igazságszolgáltatás ebben az országban és ha eléggé szélsőségesen jobb oldali beállítottságú vagyok akkor garantált a felmentő vagy felfüggesztett ítélet, de most szerencsére bizonyítékot is kaptam. Tegnap olvastam, hogy az MTV "ostrom" ügyben, több éves huzavona után, már született is döntést, mégpedig felfüggesztett börtönbüntetést róttak ki néhány elkövetőre, ma pedig Budaházy György ügyében született számomra meglepő döntés. Ő is felfüggesztett büntetést kapott. Hogy lesz így egyáltalán rend? Szerintem sehogy. Azt látom, hogy aki rombol, lop, csal, hazudik az mindig megússza és csak a becsületesek, akik nem ismerik a kiskapuk akadnak fenn a végrehajtás hálóján.

Nem értem a demokráciához való hozzáállásunkat, ilyen esetekben tőlünk nyugatabbra, biztosa a hosszú évekig tartó börtön. Ne menjenek vissza az utcára azok akiknek akár csak a gondolatában megfordult a társadalmi rend megborítása, olyanok pedig akik fegyvert fogtak a hatalom ellen, amit egyébként a többség támogat azok olyan mélyen legyenek eltemetve, hogy meggondolják magukat. Nem azokról az esetekről beszélek, mikor a jogtalanság ellen, jogszerűen fellépnek, hanem a nyilvánvaló rombolás, pusztítás szándékáról. El sem tudom képzelni, hogy a német, francia vagy angol közszolgálati televízi ellen valami hasonló megtörténhet, ha csak kicsit erősebben rángatnák meg a bejárati ajtaját bármelyiknek, az biztos, hogy ezerszám nyüzsögnének a helyszínen a rendőrök és pár évre lecsuknák a bajkeverőt, nem megveregetnék a vállát, és hazaküldenék néhány jótanáccsal.

Álljunk már a sarkunkra, mi a fenéért adunk alájuk lovat, miért nem lehet tenni valamit az ilyen és hasonló szituációkban? Hol van a kártérítés? Legalább vezényelték volna ki a csürhét, hogy másnap takarítsák össze amit szétvertek az MTV székházban. Olyan sok felvétel született a helyszínen, kint volt legalább három televízi, meg egyet éppen tönkretettek, rengeteg mobiltelefonos felvétel készült. Azokat kellett volna megnézni és sorban minden cselekvőt vagy támogatót bezárni, nem évekig halogatni a dolgot, hogy majd elül a por és kiengedjük ezeket a barmokat, hogy szedjenek szét valami mást, esetleg buzdítsák társaikat hasonlóra, mondván, hogy lám én is megúsztam.

Ott van még a rendőrségi fellépés kérdése. Nem is értem, hogy miként merik megkérdőjelezni a fellépésüket, egyszerűen rendet kell tartaniuk, ez a feladatuk és a nevükben is benne van. Ők azok akik a többség érdekeit védik, azok akik arra hivatottak, hogy lehessen közlekedni a városban a nemzeti ünnepeken, hogy ne kellejen félni a büszkeség menetén, hogy biztonságban legyenek a közintézmények, vagy ne a Magyar Gárda legyen a legfőtt végrehajtó szerv. Mégis lassan jobban büntetjük őket, mint azokat akik ellen fel kell, hogy lépjenek. Nekik minden szabályt be kell tartaniuk, akár írott akár íratlan, a lépten-nyomon tüntetőknek pedig semmit.

Én erős rendőrséget akarok, akik most hőzöngenek a fellépésük ellen azok itt lesznek akkor is mikor már rend lesz és nyugalom, majd akkor lehet szankciókat, szabályokat hozni, amik betartást szigorúan ellenőrizzük, nem legyenek háborús körülmények az utcákon. Ne tartsuk magunkat bezárva, mert holmi szélsőségesek masíroznak és baromságokat skandálnak az utcán.


Kapcsolódó bejegyzések:
Miért tüntetnek mikuláskor?
Szélsőjobb a közszolgálati médiában
Új Magyar Gárda
Módosított rendőri fellépés

Rendőrségi ellenőrzés
Börtönt kaphatnak

Gárda, oszolj!
Kellő kisebbség

Szólj hozzá!

Címkék: bűnözés börtön bíróság jobbik törvény erkölcs alkotmány igazságszolgáltatás közbiztonság felvonulás gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr51386061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása