Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Külföldi] Szélsőjobb a közszolgálati médiában

2009.10.24. 00:37 neokon

Már nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy miért engedjük a szélsőségek megjelenését az utcákon, vagy a közszolgálati médiában és mindig az járt a fejemben, hogy nálunk fejlettebb demokráciákban ez nem történhet meg. Tőlünk nyugatra, még a televízió székházak ajtajáig sem jutnak el a szélsőségesek, nem hogy feldúljanak egész épületet, a felvonulásaik, demonstrációik és megemlékezéseik sem telnek nagy nyugalomban, legalább annyira kell rettegniük, mint azoknak akik vesztét előre vetítik, mert ott már öntudatra ébredt a többsége és pontosan látja, hogy a 15% vagy az 500.000 még mindig kisebbség és nem engedik, hogy még nagyobb erőre kapjon a rasszizmus. Már láttuk hova vezet az idegengyűlölet, vagy valamely vallási, vagy etnikai csoport kirekesztése. Nem lehet mártírnak nyilvánítani egy köztörvényes bűnözőt, nem engedhetjük, hogy a jogaikkal visszaélve de a kötelezettségeiket semmibe véve masírozzanak szélsőjobb érzelmű csoportok, hirdetve az igét és saját felsőbbrendűségüket, jelezve, hogy ha hatalomra jutnak, majd ők megmondják, hogy mit szabad, mit nem, mi a jó és mi a rossz. Köszönöm én ezt nem kérem.

De ami a napokban történt azért mégis furcsán felkavart. A BBC végül beengedte egy műsorába a helyi szélsőjobbos és holocaust tagadó Nick Griffin a Britt Náci Párt vezérét, ami már önmagában furcsa helyzet, de legnagyobb megkönnyebbülésemre, megjelentek az anti-fasiszták és iszonyatosan nagy balhét rendeztek, hogy mégse gondolja azt senki, hogy ez így jól van. És nincs is, hiszen megmozgatta az embereket, kiakasztotta a show nézőit, még a riporter is helyrerakta a nagyképű és arcátlan pártvezért. Ez a demokrácia, hogy azért mert hangosak, vagy követelőznek, hogy nem jutnak elég nyilvánossághoz, mégsem hagyjuk megjelenni őket, mert megtehetjük, mert vannak elveink és tartjuk is magunkat azokhoz. Nem ijedünk meg a fröcsögéstől, nem vesszük fel ha zsidónak titulálnak ezért, nem gondoljuk, hogy megszegtünk szabályokat azzal, ha nem kellenek, mert nincs rájuk szükségünk és ezt ki is nyilvánítjuk.

Lehet, hogy jelenleg, azaz az EP választásoknál mandátumot szerzett a Jobbik, ami a magyarországi náci párt, ha valaki még nem tudná, de ettől még nem lett általánosan elfogadott az ő elképzelésük. Megmutatták, hogy sokan vannak, túl sokan és veszélyesek, ezt kell valahogy ellensúlyozni, vagy így vagy úgy. Előbb-utóbb nálunk is meg fog erősödni, az anti-fasiszta, anit-rasszista tömeg és nem lesz ekkora tere a szélsőjobbnak, de nem várhatunk addig, nem hagyhatjuk, hogy elrontsák a többség kedvét, hogy szégyenkezni kelljen, mert nácikat juttatunk a parlamentbe.

A magyar példa sajnos egy kicsit rosszabb, mert Vona Gábor szereplése természetes és elfogadott volt a televízióban, nyíltan kifejthette elképesztően ostoba nézeteit, sőt ha Lendvai Ildikónak nincs rossz véleménye a gulágokról vagy a kommunisták szörnyű tetteiről, akkor neki sincs semmi baja a szélsőjobbosok idegengyűlöletével és a holokauszttal. Érdekes lenne Lendvai Ildikót meghallgatni! Egyébként sok értelmes nem hangzik el a beszélgetésben, de az elvakult támogatók persze ezt is remeknek tartják, viszont megtudhattuk, hogy október 23-án hol is lesz/volt a gyűlés. Reagálva az elhangzottakra, Faludy György nem volt cionista és magyargyűlölő, ezt csak a legprimitívebb, ostoba, tudatlan, tuskók állítják! Lehet éppen Faludy György egyik Villon fordítására kapott Szabóné Kocziha Tünde elégtelent, vagy egyszerűen sodródik az árral és tudja, hogy ilyen szólammal még jobban belopja a sajátjai szívébe magát. Kell is mert jön majd valaki aki még szélsőségesebb, még inkább jobbra van és elmúlik a dicsőség.

Néhányan felháborodtak Vona Gábor meghívásán és közzé is tették álláspontjukat, de a legnagyobb perpatvar ennek ellenére abból keveredett, hogy fel merték emelni a szavukat, mert a szólásszabadság a Jobbiknak is jár, meg kell adni nekik is a lehetőséget. Ezt nem is vitatnám, ha értelmesen beszélnének, ha érvek és ellenérvek hangoznának el, fröcsögés, folyamatos hárítás helyett, ha értelmes vitát lehetne folytatni az eszméikről, ha nem mindig a kibúvókat keresnék, a kínos kérdések elől nem mindig provokációra hivatkozva térnének ki, és nem a törvényesség határán lavíroznának, a jog szemében ártatlanul, az utcán pedig súlyosan megsértve a törvényeket. Képmutatás és köpönyegforgatás egyszerre, bravó rendpárt!

Itt pedig a tudósítás az anti-fasiszták BBC székház előtti tüntetéséről!

 


Kapcsolódó bejegyzések:
Miért tüntetnek mikuláskor?
Nem ítéletek
Új Magyar Gárda
Ügyészség
Gárda, oszolj!
Nyelvtörvény
Turul szobor

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás európa zsidó cigány képviselő jobbik erkölcs felelősség kisebbség felvonulás gárda öntudat [külföldi]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr621470975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása