Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Turul szobor

2009.06.16. 23:55 neokon

Már magát a szobrot felállítását sem tudom elfogadni, de azt, hogy építési engedély nélkül építette fel az magát nemzetinek nevező oldal, akik a szabályok betartását, betartatását, a bűnösök és hazugok megbüntetését követelik, ráadásul emlékműnek szánták őseiknek, rokonaiknak, akik a vérüket áldozták a szabadságért, az eszméért amiben hittek. Üvöltve, mocskos gondolatokat kántálva, agymosott zombiként védelmezik a kőhalomra állított, képzeletbeli madarat. Fel sem fogják milyen mély sebeket tépnek fel ezzel.

De ezt tegyük félre egy rövid időre és egyszerűen tartassuk be végre a törvényeket, a bírósági döntéseket és bontsuk el a törvénytelenül épített emlékművet. Ha másoknak végig kell járni az engedélyezési procedúrákat és el kell fogadni a hatóságok döntését akkor a szobor felállítóinak is. Már évekkel ezelőtt gond volt a Citadellán kialakított szórakozóhely építéséből és teljesen tehetetlen volt minden hatóságunk, most pedig a Gellérthegy lábánál kialakított mulató illegális építése miatt rótt ki a hatóság kétszázezer forintnyi bírságot, amit szerény számítások szerint is egy éjszaka termel a hely a tulajdonosoknak. Gratulálok még egy remek intézkedés! Ne várjuk, hogy ilyen esetben majd jogkövető lesz az állampolgár, ha látja, hogy a tőkések mindent megtehetnek.

Szabályok betartásában igen gyengék vagyunk, mások érzéseinek tiszteletben tartása egyáltalán nem megy nekünk, nem gondolunk bele tetteink következményébe, és sanyarú sorsunkért másokat okolunk. Legalább nem kell szembenéznünk tehetetlen butaságunkkal. Vallást alapítunk melynek mozgatórugója az emberi együgyűség, mondákra, a régi idők dicsőségére vágyunk, elhitetjük magunkkal, hogy mind olyan kiemelkedőek vagyunk mint nagyjaink, azaz néhány magyar akinek sikerült kitörnie tudásával és tehetségével az irigykedők tengeréből. Elhitetik magukkal, hogy a magyarok a világtörténelem mozgatórugói, de ha csak egyszer is ránéznének a világtérképre máris szembesülnének vele, hogy milyen kicsik is vagyunk, ha számolni tudnának akkor össze tudnák hasonlítani, hogy mit jelent a tízmillió, a hatmilliárdhoz képest, ráadásul jó lenne ha végre felfognák, hogy nem az összes magyar áll mögöttük, nem kell rögtön mindenki érdekében felszólalniuk, elég csak a híveikkel foglalkozni egyelőre. Egymást hergelik bele a népművelés illúzióján keresztül egy szektába, ahol már nem hatnak az ész érvek.

Ekkor jön a józan politikus és a hullámot meglovagolva szavazatokat szerez magának. Hatalomban tartatja magát olyanokkal, akiknek elég egy jelmondat, egy ígéret csomag, akiket csak meg kell erősíteni abban a hitében, hogy ha eltiporja ellenségeit akkor minden jóra fordul, de már az is elég ha nem tagadja az ilyen elképzeléseket. Pokorni Zoltán éppen ezt teszi, hiszen arcátlanul odaáll a turulépítők mellé, és jogos eszközökre hivatkozva, a jog szellemét megkerülve támogatja a törvényszegést. Kihasználja az általa jól ismert törvények adta lehetőségeket, hogy még tovább húzhassák az időt és ne bontsanak. Elmondja, hogy addig fellebbeznek, addig állnak ellen a törvénynek, amíg a jelenlegi városvezetés a helyén van és majd az új vezetés jóváhagyja a szobor létét. Megvárják, hogy egy törvényeket semmibe vevő, képmutató rendszer jöjjön a jelenlegi helyére akiket éljenezve választanak meg, csak azért, hogy a totem a helyén maradjon. Még a lehetőségét is elvetjük annak, hogy becsület és tisztesség uralkodjon a vezetésben. Már most biztos, hogy a következő garnitúra rosszabb lesz a jelenleginél, mert ők meg vannak győződve róla, hogy szentek.

Szoborügynek látszik, de messzebbre mutat a történet, a bálványok építése és rombolása egyszerűbb mint a fejekben épített gátak áttörése.

Neked mi jár a fejedben?


Kapcsolódó bejegyzések:
Szélsőjobb a közszolgálati médiában
Oszkó loggia
Ügyészség
Nyelvtörvény

Kapcsolódó cikk:
Vége a turulnak - Index.hu

Kapcsolódó videó:
Tények este 2009.06.15

Szólj hozzá!

Címkék: kampány szobor igazságszolgáltatás turul bontás

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr831190031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása