Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Oszkó loggia

2009.09.23. 23:31 neokon

Szép kilátás nyílik az épületből és az épületbe, de talán soha nem tudja meg a tulajdonos Oszkó Péter, hogy milyen is az nyugodtan ücsörögni a teraszon és gyönyörködni a kilátásban. Kellett neki miniszteri posztot vállalni? Most aztán minden előszednek amiben valaha is hibázott, vagy a könnyebb utat választotta. Persze, annak most sem mennek utána, hogy a vagyonát hogyan szerezte és miből is tellett az ingatlanra, de tegyük fel, hogy az valóban csak és kizárólag törvényes forrásból származott, akkor is ott van a kérdés, hogy miért nem lehetett annak rendje és módja szerint végigvinni az engedélyeztetési eljárást.

Megvett egy telket eszeveszetten sok pénzért, terveket hozzá, megkezdődött az építkezés, majd a statikusa (!) megállapította, hogy kevés a pince és azt fundálták ki az ügyvédeikkel, hogy ésszerűbb folytatni az építkezést, és ha lesz valami gond, majd fizetni a bírságot, vagy megfizetni a kenőpénzt, mint újra engedélyeztetni a terveket, és mindent szabályosan építeni. Nyilván mindezt azért, mert ez a szokás arrafelé. Minden villatulajdonos engedélyeztet valamit, majd építtet ahhoz hasonlót és vagy bírságot fizet, vagy ki sem derül az eltérés, így szabad a rablás. Természetesen az ellenőr ha akarna sem tudna tenni semmit, túl kis ember ő ehhez, átnyúlnak a feje fölött, hamar elveszíti az állását ha bele mer kötni a gazdagok építési gyakorlatába. Már az első alkalommal mikor valaki szabálytalanul épített bármit is, akár kicsi volt az akár nagy vissza kellett volna bontani az egészet, és még meg is terhelni jó alaposan a pénztárcáját, ezzel természetesen példát is statuálva azoknak akik ilyet fontolgatnak. De nem így történt, a gyakorlat a kiskapuzás lett, sőt még örülhetünk neki, hogy azért az építkezések megkezdése előtt legalább valamit engedélyeztetnek, legalább látjuk hol készül valami, ha azt nem is tudjuk, hogy pontosan mi!

De ami a legszebb, hogy a FIDESZ színeiben játszó polgármester nyilatkozott az ügyben, hogy itt bizony valami történni fog. Elég nagy bajban van szegény, mert ha bontatnak akkor ez csak egy dacos odavágás, hiszen csak azért csinálják, mert a pénzügyminiszterről van szó, ha meg nem bontatnak akkor nyilvánosan is elismerik, azaz áldásukat adják a kialakult gyakorlatra, szép kis kutyaszorító, persze van kiút.


Kapcsolódó bejegyzések:
Bürökrácia leépítés
Önkormányzati rendszerváltás
Turul szobor
Irigyseg
Lakástulajdon

Szólj hozzá!

Címkék: építkezés hivatal otthon ügyintézés bontás vesztegetés vagyon

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr891403216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása