Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Módosított rendőri fellépés

2009.08.14. 23:47 neokon

Nagyon remélem, hogy nem engedélyezik a náci szimpatizánsok felvonulását, mindegy milyen okból akarják is azt megtenni. Jelenleg a rendőrség két nagyobb okra hivatkozva mondhat nemet egy előre bejelentett megmozdulásra, ha az súlyosan veszélyezteti vagy gátolja a népképviseleti szervek működését, vagy a forgalmat nem lehet alternatív útvonalra terelni, így megoldhatatlan helyzet áll elő a közlekedésben. Sajnos az utóbbi húsz évben ezt a szabályozást nem sikerült módosítania a törvényhozásnak, és ezért az ilyen esetekben szívunk nem is kicsit, azaz a rendőrség kénytelen helytállni a politikusok bénázása miatt. Ráadásul ha valamit nem a törvény betűje szerint csinálnak, kicsit erősebb a fellépés, vagy drasztikusabbak, esetleg megengedőbbek, akkor máris rajtuk csattan az ostor.

Vitatkoznak, hogy nem működik jól a rendszer, meg kevés a pénz ami a rendőrségnek jut, néha a kormány bábjának titulálják, máskor gyenge vezetéssel bíró, senkire nem hallgató szervezetként tüntetik fel a rendvédelmi szerveket. Valószínűleg mindez igaz egy kicsit, valamilyen nézőpontból megítélve, csak az a furcsa, hogy ugyanazok az emberek ítélik meg hétről-hétre eltérő módon a helyzetet. A kevés pénz elégtelen felszereléshez, a túlórák ki nem fizetéséhez vezet, ha pedig még több pénzt akar a rendőrségnek juttatni a kormányzat akkor a központi irányítás, a kormányfő személyes parancsainak véghezvitele kerül előtérbe.

Jelenleg sem biztos, hogy minden tüntetést meg tud majd akadályozni a rendőrség, de miért kell megvárni a tömeg összeállását, mert a tüntetés megkezdése után már van jogalap a beszüntetésre. Sokkal nehezebb lesz akkor intézkedni, mint előre megfontoltan cselekedni, a tüntetők pedig nagyon eszesen éppen a jogi hézagokat kihasználva szervezkednek, és azt várják, hogy valami szabálytalanságban tudják kényszeríteni a hatóságokat, amit majd jól az orruk alá lehet dörgölni és még több korlátot, még szigorúbb szabályozást lehet bevezettetni, így még nagyobb tér marad a randalírozásra.

Az egy dolog, hogy milyen pitiáner ügyekben jár el a rendőrség, a nagyobbakat pedig észre sem akarja venni, vagy nem arra nyomoznak amerre szükséges lenne, csak a legvégső esetben nyúlnak a védett személyek után. De mi lesz ha tényleg megtiltják, hogy erre, vagy arra testrészre, csak ilyen és olyan körülmények között üthet a rendőr. Egy idő után olyan komoly szabályozást fogunk kialakítani, ami már kifejezetten veszélyes lesz az intézkedő rendőrre nézve. Nem azt szeretném, hogy olyan jogkörrel bírjanak, mint egy amerikai rendőr, de legalább tudjuk biztonságban őket és biztos lehessek abban, hogy ha hívom őket akkor jönnek, intézkedni fognak és rendet tesznek, mégpedig úgy, hogy nemek nem lesz belőle hátrányom. Jobb lenne talán rögtön a gyülekezési jog átalakításával kezdeni, nem a rendőrök lehetőségeit szűkíteni még jobban.

Nem egy felvonulás, demonstráció van amikor a rendőrség szinte tehetetlen a két féllel szemben, csak elválasztani tudja őket, de azt is csak igen nehezen. Ugyanazokkal az arcokkal kell nap, mint nap megküzdeniük az utcákon, lassú és körülményes a szankcionálás, vagy elégtelen a jogi háttér a huligánok büntetésére. Azzal, hogy egy éjszakára a fogdában tartják a letartóztatottat nem változtatnak semmin, holnap újra kint lesz a legnagyobb balhéban és még nagyobb hanggal fogja szidni a rendszert és a rendet fenntartókat.

Nem tudom miért jó az, hogy ugyanazokkal a problémákkal foglalkozunk folyamatosan és mikor mág ezer helyen megszületik a megfelelő intézkedési javaslat, még akkor sem hajlandó a politika változtatni!
 


Kapcsolódó bejegyzések:
Miért tüntetnek mikuláskor?
Svéd cserediákok Sajóbábonyon
Árammal írtás
Nem ítéletek
Alkotmányos egyenlőség
BKV kamerázhat vagy tilos
Új Magyar Gárda
Rendőrségi ellenőrzés
Börtönt kaphatnak
Gárda, oszolj!

Szólj hozzá!

Címkék: bűnözés bizonytalanság jobbik törvény igazságszolgáltatás közbiztonság gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr591310497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása