Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

BKV kamerázhat vagy tilos

2009.08.27. 13:20 neokon

Az, hogy a BKV járataira lehet-e vagy sem kamerákat szerelni, megint egy nagy port kavaró ügy lett, hiszen az mindenkit érdekel, hogy az általa használt járatokon őt felveszi-e egy kamera vagy sem, de hogy ki mekkora összeget hord ki a vállalattól az ugye nem mozgat meg annyi embert. Erre rá is ugrott szépen a kormány, a fővárosi vezetés, a BKV vezetése, az ombudsman és minden önjelölt illetékes.

Ki is találták gyorsan, hogy ezen nagyon sokat és hosszan lehet vitázni, fenntartva ezzel az érdeklődést, magukat pedig még fontosabbnak tudják beállítani, legfőbb haszonként pedig el tudják terelni a fontosabb ügyletekről a figyelmet, hiszen a hatalmas zajban az ész érvek süket fülekre találnak.

A legutóbbi lehetőség azért a mindent vivő. Egy javaslat szerint csak a vezetőfülkét kamerázhatják be, mert ugye eddig a vezetővel történtek az incidensek, most azt hagyjuk, hogy a fülkében vagy azon kívül. Így felvesszük órákon, napokon át ahogy valaki vezeti a járművet vagy mégsem vesszük fel, mert mindezt csak a vezető beleegyezésével lehet megtenni! Nem vagyunk normálisak. De még ha bele is megy a megfigyelt személy, akkor sem fogunk semmit látni a felvételeken csak egy kezet aki arcon csapja vagy kirángatja a fülkéből, hiszen a támadó pontosan tudni fogja, hogy a fülkén kívül már nem látják, vagy ha látja is a kamera nem használhatják fel a felvételeket, mert azok jogtalanul készültek. Nevetséges. De még az is megtörténhet, hogy ezután a kedves randalírozó utasok más, utazni vágyó utasokat fognak zaklatni, mert oda nem figyel a kamera. A BKV alkalmazott megy, hogy rendet rakjon és már megint ott vagyunk mintha nem is lenne kamera. Mindezt a személyiségi jogokra hivatkozva akarják így megoldani. Inkább vegyen fel egy kamera aminek a felvételeit megsemmisítik ha nem történik semmi probléma, minthogy megtámadjanak és bottal üssék az elkövető nyomát. Nem értem, hogy miért lenne érdeke a tisztességes embereknek, hogy ne készüljön felvétel. Ha pedig úgy oldják meg, hogy a felvételekhez csak néhány ember fér hozzá, akiket megfizetünk és mindenféle szankciókkal sújtunk ha továbbadják a felvételeket, esetleg az ő munkájuk minden pillanatát ellenőrizzük akkor nem lehet még adatkezelési kifogás sem. A mai technológia már lehetőséget ad rá, hogy minden tárolt információ biztonságban legyen, főleg a rossz kezektől!

Hasonló a helyzet a rendőrautók kamerázásával is, hiszen ott is képesek voltak belekötni, hogy a közterülete is filmezi a kamera. De kérem nem épp az a dolga a rendőröknek, hogy ha szabálysértést, vagy bűncselekményt látnak akkor közbeavatkozzanak. Miért baj az, hogy nem a saját szemükkel, hanem kamerával látják meg az esetet? Itt is fordított lóülés esete forog fenn, mert megoldható, hogy a képet nem rögzítik csak továbbítják a központba és csak akkor kerül felvételre a cselekmény, ha a rendőr intézkedik, ha megáll az autóval, vagy olyan eset történik amit szükséges dokumentálni. Ugyanaz a helyzet mint az előbbivel, nem a visszaélésre kell folyamatosan hivatkozni, hanem azt kell kitalálni, hogy miként lehet a rendszert biztonságossá tenni.

Az biztos, hogy ha egy külső kerület csendes kis utcájába kamerát szerelnek fel akkor az ellen lázadjunk, kérjünk magyarázatot és zavarjuk el a nagytestvért, de ott ahol mindennaposak a az autófeltörések, ahol nap, mint nap bántják a közalkalmazottakat, ahol a rendőr is csak komoly biztosítással tud intézkedni, ott ne kiabáljunk már farkast, mert egyszer tényleg jön és akkor más nem fogja elhinni senki.


Kapcsolódó anyagok:
Miért nézzük el?
4-6 villamos pályafelújítás
BKV Lottó
Személyiségi jog
Látni és látszani, avagy a kamera segíthet
Rendőrségi ellenőrzés
Módosított rendőri fellépés

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés bkv bűnözés informatika kamera bürokrácia közbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr491336321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása