Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Börtönkörülmények

2009.08.17. 23:06 neokon

Javulnak a fogvatartottak körülményei a válság ellenére is. Jó hír ez a raboknak és jó hír a hozzátartozóknak, talán még a börtönöknek vagy az őröknek is, hiszen jobb körülmények között nyugodtabbak lesznek a rabok és talán kevesebb lesz a probléma. Jó ez a vállalkozónak is aki tesz róla, hogy a jobb körülmények kemény állami pénzek révén kialakuljanak, csak éppen azt nem tudom, hogy a többi embernek miért is jó ez. Nem lehet a rabot dolgoztatni, egyre többe kerül az költségvetésnek, azaz mindannyiunknak, nem kényszeríthetjük őket tanulásra, az emberi jogaikhoz minden körülmények között ragaszkodnak, jobb életük van bent, mint kint, csak kevesebbet mozoghatnak. A legtöbb helyen a legelvetemültebb nagy múlttal rendelkező majdnem életfogytos mellé kerül a bolti tolvaj, ezzel el is intézzük, hogy megtanulja mi is a rendszer és kikerülve biztosan ott folytassa ahol abbahagyta vagy még lejjebb.

Nem csak hogy egyre jobb körülményeket teremtünk, de egyre biztonságosabbat. Nem egyszer hallani, hogy kisebb bűncselekményeket követnek el emberek csak, hogy bekerülhessenek újra a biztonságot jelentő rácsok mögé. Gondoljunk bele azok helyzetébe, akik életük nagy részét benn töltötték, nekik ugyanolyan félelmetes a kinti élet, mint nekünk a benti. Ő a rácsok mögötti világot ismeri, tudja, hogy milyen szabályok mozgatják a falak mögött az életet, a kinti világról jóformán semmi információja nincsen.

A börtöneink tele vannak legtöbbször pitiáner bűncselekményeket elkövető romákkal, akik révén bizonyítást nyer a roma bűnözés megléte, még akkor is ha pontosan tudjuk, hogy a bíróságaink eléggé jobbos beállítottságúak, így egy azonos bűncselekményt elkövető nem roma hamarabb megússza a büntetést, ezzel is rontva a bent lévők arányát. A bentiek egymást okítva, egyre mélyebbre ássák magukat az alvilágnak, ezzel még több támadási felületet adva a cigány ellenességnek.

Leültetjük a piti gazembereket is a legnagyobbat sikkasztókat pedig még felelősségre sem vonjuk, vagy háziőrizetben töltik le a büntetésük nagyobbik részét, melyhez a bíróság kegyesen nem rak többet, így jól elteltek a bűnös napjai a saját palotájában, vagy el sem kapjuk őket, mert olyan remek szerződéssel rendelkeznek ami még az ő oldalukra is állítja a bíróságot. Ráadásnak a lebukottnak még vissza sem kell fizetnie az elsikkasztott pénzt, de ha véletlenül még meg is próbálnánk előkeríteni, akkor sem lehet túl nagy sikerrel. Megvannak a jól bejáratott utak a pénz eltüntetésre. Ami pedig végképp súlyos, hogy gazdasági bűncselekményeknél maximálisan 10 év szabható ki. Ezért is sokan megpróbálják a lehetetlent, gondolván, hogy ők lesznek az aki majd nem bukik el, vagy ha mégis, akkor annyit vállal be amiért akár 10 évet is leül.

Válság idején is a bűnözők járnak a legjobban, akár kint vannak akár bent.


Kapcsolódó bejegyzések:
Börtönt kaphatnak


Látjuk de nem vesszük észre
Miért nézzük el?
Személyiségi jog
 

Szólj hozzá!

Címkék: bűnözés börtön bíróság ítélet cigány törvény vagyon személyiségi jog

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr1001293921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása