Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Besúgás

2009.06.12. 23:50 neokon

Nagy port kavart az a cikk, mely részletesen taglalja az ügynökmúltat, bár, csak néhányakét. Sokat gondolkoztam rajta, hogy miért is éri meg továbbra is, hogy nem kerülnek nyilvánosságra az ügynök akták, függetlenül az adott politikai helyzettől. Lehet, hogy van bennük valami, ami mindannyiunkra tartozik lehet, hogy nincs, de érdemes lenne megtudni. Sokan ellenzik a teljes anyag kiadását, mert ügynökeink lepleződnek le akik értünk dolgoztak, az ő neveik is meghurcolásra kerülnének. Hát legyen, ha ez az egyetlen út és valóban semmilyen formában nincs rá lehetőség, hogy azokat kiválogassuk, akik valóban áldozatok. Úgy vélem azért meg lehetne oldani a dolgot, csak akarat és összefogás kell hozzá. Mert ha ez nincs meg, akkor egyes emberek a kényükre kedvükre használhatják a listát vagy annak néhány részletét, mert soha nem fogjuk tudni ellenőrizni az anyagok valódiságát, vagy az összefüggések, kapcsolatok rendszerét.

A jelen helyzetben azzal áltatjuk magunkat, hogy a besúgó rendszer, a kémkedés, az ármánykodás, vagy az intrika csak a kommunista rendszerre jellemző, de nagyon tévedünk. A második világháború idején a náci párthoz nagyságrendileg a későbbi kommunista időkkel megegyező számú bejelentés érkezett, és tévedés ne essék azokat fel is dolgozták. De a ma embere sem jobb mint a régiek, csak talán a csatornák változtak meg jelentősen. Ma is szívesen feljelentik a szomszédok egymást, vagy akár a rokonok is, erre buzdítanak a hivatalok, az internetes oldalak, a fórumok, mind-mind arra buzdít, hogy ossz meg személyes adatokat magadról és ismerőseidről. Mert ami neked egyértelmű, esetleg nem is tartod fontosnak az hírszerzési szempontból értékes. A szélsőségesek azonnal rákezdenek, hogy hány hazaárulót, kommunistát, zsidót ismernek, azok miként tették tönkre az életét, ami soha nem is mozdult el fölfelé, és valószínűleg a teljes sorvadásra van ítélve. De sokkal könnyebb valakire rákenni a hibákat, mint megtalálni magunkban azt, hogy mit is tudunk tenni azért, hogy javuljon a kilátástalan helyzetünk. Nem teszünk semmit, de jó szokásunk szerinte azokat akik ki akarnak emelkedni megbélyegezzük, mondván, hogy adócsalók, kommunisták, zsidók ..., majd várjuk, hogy az állam fellépjen ellenük, mi pedig kapjunk a szolgálatunkért, jobb életet. És szolgálunk rendületlenül kérés nélkül, mert azt hisszük csak az ügynök aki aláírta a behívót! Most jelezném, hogy nem csak az!

Aki kutakodott már mások életében, vagy megkérdezte, hogy nincs-e barátjánka egy jó pletykája a közös baráti társaságukról, vagy valakiről tud-e többet mint ő, az már alap szinten be is indította a hírszerzési hálózatot. He ezt egy közösségi oldalon teszi az máris hozzáférhető mások számára és ezzel kezdetét is vette a kibogozhatatlan besúgói láncolat. Kideürl, hogy kinek volt iskolatársa az illető, milyen eredményei vannak, azokkal mit kezdett, milyen az élete, a vallása, kikkel barátkozik. Sokszor ezeket önszántunkból írjuk be honlapokon a megfelelő kérdéshez, ezzel saját magunkat kiszolgáltatva egy információt gyűjtő hálózatnak. Tipikus megnyilvánulások a kommentekben, vagy fórumokon, hogy valaki nemek iskolatársam volt, tudnék mesélni róla, szomszédom volt ez vagy az és szombatonként mindig csinált valamit a lakásában, ami nekem nem tetszik és szeretnék bejelentést tenni ellene, és remélem, hogy ki si fogják vizsgálni azt. Elítéljük mások vallását, hogy nem az ami a miénk, és hangot is adunk kinyilatkoztatásunknak. Ha valaki gazdagabb nálunk vagy több szabadideje van az biztosan nem törvényes üzletet visz, ideje rápirítani az APEH-nél, nem próbáljuk meg utolérni őket, akár egzisztenciális, akár intellektuális alapon, inkább próbáljuk minél mélyebbre taposni azt aki jobbnak tűnik nálunk. Talán nem kellene külső alapján ítélve, megregulázni a társadalmat.

Már most elindultak a fenyegetőzések, hogy jön majd a rossz idő rátok nézve, mocskos hatalmon lévők, majd mi megmutatjuk, ha kormányon leszünk, hogy el lehet veletek bánni így vagy úgy. Ez már az amit a rendszer megkövetel lojális híveitől, hogy felszólítás nélkül önszántukból válogassák ki, hogy ki való és ki nem való egy-egy közösségbe. Már csak egy leíró részlegre van szükség és az akták kupaca csak nő és nő és nő. Nyíltan lehet kommunistázni, nácizni, zsidózni vagy cigányozni, ezek mind-mind megfigyeléseken alapuló kinyilatkoztatások, melyek pont egy besúgó hálózat parázsló kezdeményei, úgy gondolják egyesek, hogy jobbak másoknál ezért joguk van kordában tartani a többieket, akármilyen eszközzel. De ugyanez a helyzet a melegekkel, a feketékkel, bár az utóbbiak igen nehezen tudják csak eltakarni kívülállóságukat. Természetesen van akinek most is nyilvánvaló, hogy minden besúgó zsidó, nem kevés előítélet lehet az illetőben a másképp gondolkodók irányába.

Örülök, hogy vannak blogok és fórumok ahol összegyűlik a közösség minden tudása, de ne feledjük el, hogy a személyes adatok gyűjtése, tárolása, ma már törtvénybe ütköző cselekedet, melyhez az érintett előzetes engedélye szüksége.


Kapcsolódó bejegyzések más oldalakon:
A félelem háza - Kettős Mérce
Elhazudott történelem - Konzervatórium
Akik Nagy Imre temetésével kapcsolatban jelentettek (a teljes lista) - e-Cafe light

Kapcsolódó cikk:
Nyilvánosságra került, hogy kik voltak a besúgók Nagy Imre újratemetésén - Index.hu

Szólj hozzá!

Címkék: felelősség besúgás

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr331182114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása