Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Nem lehet mindenkinek többet adni

2009.09.30. 22:46 neokon

Mikola István még többet adna a kórházaknak, 100 milliárdot is ha döntési helyzetben lenne, de még az is csak egy aprócska része annak a hiánynak amivel az ágazat küzd. Valóban nagyon sok forrás hiányzik, amit lehetett volna magántőkével pótolni, de nem kellett, lehetett volna vizitdíjjal fehéríteni a hálapénzen de az sem kellett, sőt lehetne pénzt adni az egészségügy teljes finanszírozására, minden más rovására, de akkor garantált az államcsőd, ráadásul ne válság idején akarjunk polírozni a porcelánon. Be kellene már látnunk, hogy kb. 132 kórház egy kicsit sok, ráadásul minden alkalommal a fővárosra mutogatnak, hogy ott mennyivel jobb a kórházak helyzete. De ha egyszer Budapestre járnak fel vidékről is a betegek, még akkor is ha helyben is meg lehetne oldani a problémájukat. Kicsit vízfejű az ország, de a 2 milliós lakosság megérdemli legalább a kórházak egy ötödét. Számoljunk csak, ha 20 kórház van a fővárosban akkor az ország egyéb részeire jut még 80, de ez is csak 100 lenne, talán mégis túl van méretezve ez a rendszer. Szépen kialakult, hogy minden régióban van egyetemi kórház, ami reméljük az egészségügy elitje, akkor ezeket kell még jobban tuningolni, a kisebb alig finanszírozható, vagy hibás konstrukcióban működőket meg végleg bezárni. 22 olyan intézményünk van ami nem áll csődközelben. Ne védjük a hozzánk közel lévőt, mert lehet, hogy életben marad a közkórház, de az ellátás színvonala a béka segge alatt lesz, így fordulhat elő, hogy egy Pest megyei kórházból a fővárosba irányítanak valakit akinek gipszelésre van szüksége, mondván, hogy azt nem tudják megoldani. Nem csak hogy nincs finanszírozva egy-egy intézmény, még felkészületlenek is, nem képesek mindenhol maximális szolgáltatási szintet biztosítani, csak nevükben kórházak, betegek maguk is.

Mostanában nagy a balhé kórház, meg BKV fronton is. Keresik a pénzeket mindkét helyen, a közlekedési vállalatnál el is indult valamiféle revízió, mondván, hogy a 96 menedzser szerződését meg kell vizsgálni és ami szerződés szerint nem jár nekik azt vissza kell kérni. Ez úgy 500 millió forint, de talán magukat a szerződéseket kellene újra kötni, sőt el kellene azon gondolkozni, hogy valóban majdnem 100 szuper képességű vezetőre van szükség egy ekkora cégnél, és mind a legjobb szakember, akinek a piacon is kiemelkedő fizetést kell biztosítanunk. Talán így kellene spórolni és mellette megszorításokkal. Átalakuló finanszírozás és hitelek nem fognak egy céges sem kihúzni a csávából, főleg ha a működés marad a régiben, majdnem úgy mint a MÁV-nál.

A vasutasok ugye, be akarják betonozni a jelenlegi katasztrofálisan rossz helyzetet még vagy három évre, aminek nem csak a mostani helyzetben nincs sok értelme, de még a következő kormányt is kellemetlen helyzetbe hozzák. Vagy pont az a cél, hogy lehessen mutogatni erre a gárdára, aki már most elrontja utódja minden lehetőségét, mellyel egy szebb jövőbe vezethetné a nemzetet. Már megint kitalálták, hogy mindent blokkolni fognak, sok-sok kellemetlenséget fognak okozni a vasúti és közúti forgalomban, nem egyeztetnek a cég vezetésével csak a kormánnyal. Készen vannak ezek! Nem lehet mindent a régiben hagyni, nem lehet folyamatosan iszonyatos veszteséget termelni és mégis ragaszkodni a jól bejáratott de rossz rendszerhez. Változtatásra van szükség, ha fájdalmas akkor is, nem csak a vezetőkből kell elküldeni, bizony az alkalmazottak munkáját is racionalizálni kell, bizonyos vonalakta pedig meg kell szüntetni, ha nem gazdaságos azok üzemeltetése. Nincsen ingyen ebéd sehol!

Egy pozitív élményem azért volt, mikor az egyházi vezetők különösebb hiszti nélkül belátták, hogy kevesebbet kapnak és a nehéz helyzetre való tekintettel el is fogadták az ideiglenes csökkentést, némi tárgyalási pozíció és beleszólás fejében. De ami nem semmi, hogy az ellenzék még ebbe is bele tudott kötni, ott is ahol megállapodás születik megtalálják a lehetőséget a kötözködésre, morális, erkölcsi felelősségről beszélnek, meg a legszegényebb rétegek semmibe vételéről. De tényleg a legszegényebbektől vesszünk el ha az egyháztól vonunk meg támogatást? Az egyházi iskolák és a segélyszervezetek költségvetése nem csökken!

De Navracsics Tibor tudja, hogy amint hatalomra kerülnek vissza fogják vonni a költségvetést és államcsődöt idéznek ezzel elő. Elég rosszul fog esni a befektetőknek, hogy egy kiszámítható helyzet után újra egy kérdéses és kilátástalan helyzetbe kerülnek, nem tudják, hogy a befektetéseik milyen irányban fognak változni, el fogják vinni a pénzüket. Persze fenyegetőzni lehet vele, de valójában megcsinálni egy kicsit veszélyes lehet. A jelenlegi trendek szerint a Bajnai Gordon által követett úton elég nagy esélye van az országnak, hogy a régióban, de talán egész Európában az elsők között lépjen a felemelkedés útjára, mi lábalhatunk ki leghamarabb a válságból, ez az amit nem kell eljátszani a még nagyobb hatalomért a jelenlegi ellenzéknek.

Ráadásul a jelenlegi kormányzat, a megszorító és válságkezelő intézkedéseivel bebetonozza a következő kormányt jó hosszú időre. Kár tönkretenni a lehetőségeinket, önző érdekek miatt, akik akartak már átpártoltak, akik pedig nem akarnak menni, már nem is fogják elhagyni a bal oldalt. Most kezdődjön a konstruktivitás, új korszak jön!


Kapcsolódó bejegyzések:
Postások munkabeszüntetése
Gázáremelkedés
Fővárosi káosz
Vasutassztrájk folyamatosan és újra
Dugódíj
MÁV vezércsel
Bürökrácia leépítés
Kórházak a válság szélén
Önkormányzati rendszerváltás
Önkormányzat

Szólj hozzá!

Címkék: kampány jövő választás közlekedés fidesz bkv máv kormány válság egészségügy sztrájk adó támogatás fizetés átszervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr311419553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása