Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Kórházak a válság szélén

2009.07.07. 23:31 neokon

Nem is pontos, hiszen a válság közepén kell valahogy megélniük a kórházainknak is, de ez egyre nehezebb. Főleg, hogy a magántőkét hivatalosan kizártuk az egészségügyünkből, így valamilyen kerülőutakon kell megtalálniuk az utat az egészségügyi húsosfazékhoz. Nem is biztos, hogy ez baj, csak ha nyílt színen menne a dolog, akkor mi is profitálhatnánk belőle, így viszont csak a kevés cégközeli kapja meg a magáét.

Nézzük meg a HospInvest ügyét, akik megpróbáltak valahogy a zavarosban tisztán üzemelni, de valakik felhevítették a dolgozóikat, akik szépen lassan aláásták a bizalmat és a szövetségeseikkel együtt csődbe vitték a tulajdon kenyéradó gazdáikat. Remek, ők persze biztosak lehetnek az állásukban, hiszen a kórházat tovább fogják üzemeltetni, a jelenlegi állapot szerint egy Kht. aki valószínűleg sokkal jobban kézben tudja majd tartani az ügyet, hiszen neki aztán semmi érdeke sincs, hogy gazdaságosan üzemeltesse az intézményeket. Ráadásul most még több pénzébe fog kerülni az államnak, mint eddig, de a dolgozó megkapja a bérét.

Azt már tudjuk, hogy valahol a legnagyobb privatizáció ellenes Mikola István is érdekelt volt a HospInvestben, de még inkább az egri kórház egyéb tevékenységeiben. Az elmúlt néhány évben a szóban forgó intézmény egyik szárnyát súlyos állami pénzen újították fel, amit most a kórházban dolgozó orvosok egy csoportja, magánpraxis folytatására bérel alacsony áron. Természetes, hogy nem akarják elveszíteni ezt a remek lehetőséget, és mindent meg is tesznek, nehogy olyasvalaki vegye át a kórház irányítását, aki majd rendet akar tenni és rájön arra, hogy aránytalanul keveset kap bérleti díj gyanánt, ráadásul ő maga is tudná használni azt. Szóval a legegyszerűbb mód a munkatársak feltüzelése és a kórház irányításának átvétele látszott és be is jött! Mi meg szívjuk tovább a fogunkat, hogy milyen silány az ellátás, bezzeg a magán rendelőben ott mennyire rendben van minden! Tessék csak befáradni, magunknak kerestük.

Kaposváron is hasonlót látok, csak ott egy kicsit az irigységgel keveredik a történet. A kérdéses berendezést, legyen az bármi is, hétköznaponként munkaidőben használja a kórház, és még akkor is kevés lenne a gépidő, ha 7/24-ben üzemeltetné azt. De pénz nincs a túlórákra, ezért a gép áll, pedig akár vizsgálhatna is. Egy okos vállalkozó viszont rájött, hogy ki tudja fizetni a túlórákat, ha pénzt kér a vizsgálatokért, fejenként akár 15.000 forintot, ami valljuk be nem egy túl nagy összeg azért, hogy ne hónapokat csak napokat kelljen várni a vizsgálatra. Ezért cserébe viszont azokon a napokon amikor áll a gép, rendelést tart. Ez szerintem nem, hogy elítélendő, de inkább követendő. Ha valaki áldoz az egészségére, vagy a vizsgálatra a saját pénzéből hát tegye. Ott valóban van egy kis hiba, hogy miért más a tarifája, a gép üzemeltetésének, ha az állam fizet érte vagy ha a magán cég, de akkor tessék ezt tisztázni. Ha a gép valóban 100%-os kihasználtsággal üzemelne és így adnának el gépidőt valakinek, akkor lehetne háborogni de így kár, azaz kár volt. Mert most nem, hogy javulna a helyzet, de még attól is elvették a lehetőséget az idióta nagyszájú, irigy barmok, akik kifizették volna a hálapénzmentes vizsgálati költséget. Köszönjük szépen, megint visszaéltünk a demokrácia adta lehetőségekkel.

Ne hagyjuk már magunkat az orrunknál fogva vezetni. Tessék a dolgok mögé  nézni néha, mert lehet, hogy pont mi járunk azzal rosszabbul, ha támogatunk egy hibás irányvonalat. A dolgozók érdekeit majd a szakszervezet képviseli, vagy keresnek maguknak jobban fizető állást, de mi szó szerint az életünk végéig a megszokott kórházunkba fogunk járni! Ébresztő!


Kapcsolódó bejegyzések:
Nem lehet mindenkinek többet adni
Betegségügy
H1N1 védőoltás
Önkormányzati rendszerváltás
Kisebb Parlament
Végre kapott szívet

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat válság befektetés egészségügy irigység átszervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr481233194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása