Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

MÁV vezércsel

2009.07.02. 23:59 neokon

Végre az ellenzékhez közeli embert jelölnek a kormánypártok komoly döntési pozícióba, most aztán meg lehet mutatni. Végre Andrási Miklós majd tud beszélni mindkét oldallal, vagy nem, de ez majd elválik. Mindenesetre az biztos, hogy még nem is tudunk semmit az intézkedéseiből de máris tiltakozás van azok ellen. Állandóan ezzel szembesülünk a politikai és az állami cégek környezetében. Elkészülnek jelentések, tervek, amiket nem ismerhetünk meg, de házon belül az egyik vagy másik oldalhoz közelebb állók valahogy mégis megszerzik azt és a saját szájízük szerint mutatják azt be a közvéleménynek innen pedig már nincs visszaút. Még ha nem is pontosan azt tartalmazza a terv, vagy teljességében igenis jót tenne akkor sem lehet már keresztülvinni, mert a hivatalos bejelentéskor már olyan mértékű az ellenállás, hogy képtelenség az visszafordítani. Legalább annyi lojalitás lehetne az ilyen vezetőkben, hogy nem tesznek keresztbe a saját cégüknek, legalább azét nem kellene, hogy ilyen módon kampányoljanak mert legközelebb ezt többszörösen kapják vissza, és elindul az ördögi kör. Legalább addig várnának ha már kezükben is az információ, amíg a hivatalos bejelentés megtörténik, így is elég jól felkészülhetnek előre az esetleges nyilatkozatokra. De persze ehhez kellene valamiféle kompromisszum készség és el kellene fogadni, hogy a más állásponton lévőknek is vannak jó elképzelései.

A FIDESZ részéről már megy a fúrás a MÁV átalakításával kapcsolatban, szinte minden mondatukba beleszőtték, hogy ami nem magyar kézben van az jó már nem is lehet, pedig úgy tűnik, hogy működnek a dolgok a határainkon túl is sőt még jobban is. Lássuk be csupán attól, hogy valami magyar nem lesz eredendően jó, akármennyire is hangosan is állítják ezt néhányan. A helyzet az, hogy a mozdony ágazatot szeretnék kiszervezni, átalakítani, átszervezni, ami hangos nemtetszést váltott ki az ellenzék részéről, mert miért is nyúlnánk hozzá a veszteségesen és hanyagul működő rendszerhez hiszen a miénk! Arra hivatkoztak, hogy a ha nem magyar kézben lesznek a mozdonyok akkor a magyar munkaerőt alkalmazó magyar karbantartó és javító üzemek is lehúzhatják a rolót, mert nem velük fognak dolgoztatni. A magyar szó minden mondatban, sőt mondatonként többször is elhangzott a részükről, az viszont nem világos, hogy a két dolog miért került ok-okozati kapcsolatba. Egy lehetséges befektetőnek és új tulajdonosnak az az érdeket, hogy a lehető legjobb szolgáltatást kapja a pénzéért, mindegy milyen nemzetiségű szerelők végzik el a munkát. Nekem ebből csak az következi, hogy pontosan tudjuk a magyar műhelyek drágán és rossz hatékonysággal dolgoznak és csak addig lesz megbízásuk ameddig kötelezően őket bízza meg az állami cég, nem kevés veszteséget termelve.

A veszteséges működésre is megvan az ellenzéki válasz, miszerint a kormány belekényszerítette a MÁV vezetését, hogy hiteleket vegyen fel az üzemeltetésre, mert nem adtak olyan mértékű állami támogatást a személyszállításhoz, mint amennyit a korábbi években kaptak. Szóval az ha egy cég veszteségét az államkasszából kipótoljuk akkor nem lesz veszteséges a cég. Köszönöm a felvilágosítást, tényleg ez a megoldás. Talán inkább valóban el kellene indítani egy átalakítást, és hagyni, hogy gazdasági szempontok vezéreljék egy gazdasági társaság működését, akkor lenne esély az adósságból való kimászásból, javulna a szolgáltatás minősége, versenyképessé válna az ország egyik legnagyobb cége. Egyébként 40 milliárd forinttal fog csökkenni a MÁV állami támogatása, néhány éven belül pedig teljesen szabad lesz a személyszállítási piac, akkor aztán produkálni is kell valamit mert a konkurencia nagyon hamar rést talál magának.

Az vezérváltáshoz még hozzátartozik, hogy ismét csak a szolgáltatások színvonalának emelése, a gazdaságosabb működés a cél. De már hányszor hallottuk ezt. A másik oldalról pedig Gaskó István már tudni véli, hogy nem lesz jó az átalakítás, és minden törvényes eszközzel küzdeni fog az átszervezések ellen, mert szerinte minden jó úgy ahogy most van. Szeretem a meggyőződéses embereket, de elvárom, hogy tudják bizonyítékokkal alátámasztani álláspontjukat, és ha rávilágítanak, hogy butaságot beszélnek akkor legalább elgondolkoznak rajta.

Nem szégyen megváltoztatni a véleményünket, nem kell ragaszkodni a hülyeséghez, hiszen nem csak a világ változik, mi is változunk és változik a környezeti tényezőkre adott reakciónk is! Ilyen a világ, ilyen az emberi természet.


Kapcsolódó bejegyzések:
Postások munkabeszüntetése
Vasutassztrájk folyamatosan és újra
Nem lehet mindenkinek többet adni
VDSZSZ sztrájk és a MÁV
Látjuk de nem vesszük észre
Nem bújunk ki a bőrünkből

Kapcsolódó cikk:
Fideszest választott a kormányzat a MÁV új elnök-vezérigazgatójának? - Inforádió

Szólj hozzá!

Címkék: máv támogatás átszervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr801223371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása