Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Mesterséges dugó

2009.05.19. 19:57 neokon

Megint egyszer fordítva ül a lovon a budapesti vezetés. Mesterséges dugók kialakítását tervezik, amivel rá akarják kényszeríteni az autóval közlekedőket, hogy átüljenek tömegközlekedésre. De ehhez legalább fejleszteni kellene rendesen a szolgáltatást. Évek alatt fúrnak egy újabb metró vonalat, elképesztően nagy balhék közepette, nagy felhajtással sok veszekedéssel. Nem javulnak az utazási körülménye, szórják ki a közlekedési társaság pénzét az ablakon. Továbbra is csak az utasok kis százaléka fizet teljes árat a közlekedésért, még mindig van rengetek bliccelő, ami ellen nem tesznek semmit.

Néhány napja számbavettem, milyen utasok vannak a járatokon és még ki is maradt rengeteg. Mostanában egyre többet hallunk róla, hogy a járművezetőket inzultálják az idióta utasok, persze egymást is, csak arról ritkábban hallani. Egy kényelmes légkondicionált autót, miért cserélne fel valaki a tömegközlekedésre? A tömegközlekedést nem fogja akadályozni a mesterséges dugó?

A járatok tömve vannak, nem is tudnának jelentősen több utast elszállítani. Az autóval közlekedők nagy száma, keresztülhalad Budapesten, amit elkerülő úttal meg lehetne szüntetni. A városban dolgozók leraknák az autót őrzött parkolóban, hogy átszálljanak tömegközlekedésre, de ez nincs megoldva. Jelenleg egy családnak (2 felnőtt + 2 gyerek) a napi városi autózás még dugóban állva is olcsóbb mint bérlettel közlekedni. Persze, ha kényelmesebb lenne a busz, villamos, metró akkor biztosan fizetnének azért, hogy használhassák, de így nem. Ráadásul csomagokkal, babakocsival, kerekesszékkel, bottal, mankóval szinte használhatatlanok a közlekedési társaság eszközei.

Építsenek előbb parkolókat, legyen megoldva, hogy bárhova el lehessen jutni védett kerékpárutakon, legyen megfelelő és pontos a tömegközlekedés, majd akkor gondolkozzanak a mesterséges dugókon. De lehetne korszerűsíteni az úthálózatot, rendbe rakni a csomópontokat, dugófigyelő rendszert beindítani, mely jelzi az autósoknak az elkerülő utakat, vagy csak egyszerűen könnyítéseket adni azoknak akik leteszik az autójukat.

Már az is csökkentené a forgalmat, ha szerveznénk, vagy civilek, esetleg állami támogatással szerveznének a kenguru rendszerhez hasonló szolgáltatást, hogy munkába menet vigyem el a szomszédot, vagy a kollégámat, majd hazafele ugyanúgy, vagy más vigye haza, esetleg használja a közösségi közlekedést. Kérünk megoldási javaslatokat is nem csak mesterséges akadályokat!

Tényleg liberális főpolgármesterünk van, aki erre áldását adta? A liberalizmus útja sávlezárásokkal van tele?


Kapcsolódó bejegyzések:
Dugódíj
Kerékpárút a Nagykörúton
Rendőrségi ellenőrzés
Négy napos munkahét
Látni és látszani, avagy a kamera segíthet
Közös közlekedés
Miért nézzük el?
Személyiségi jog

Kapcsolódó fórum:
Mesterséges dugókat akarnak Demszkyék - Index.hu

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés bkv főpolgármester mesterséges dugó

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr791132097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása