Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Kerékpárút a Nagykörúton

2009.09.22. 10:54 neokon

Mostanában az MDF nagyon a kedvünkben akar járni, viszont egyre kevésbé látom, hogy merre is tartanak ők maguk. Irányt nem nagyon jelöltek ki, de próbálnak mindenhol valamilyen egyéb alternatívát nyújtani, ahol a nagyok ellentétes véleményen vannak. Ez a politika remek, hiszen amazok biztosan nem fognak egyetérteni semmiben, így lesz lehetőség a harmadik vélemény kinyilvánítására, de biztosan lehet ezzel szavazatokat, pártolókat szerezni.

Úgy tűnt egy ideig, hogy az MSZP-ből kiábrándulók, akik nem úgy látják, hogy a FIDESZ ernyőpárt jó lehetőséget teremt szavazataik landotatás reformjára a megoldásuk az egész napos iskola, az ingyen minden, a közlekedési viszonyok javítására, meg a dugók csökkentésére, a sávszűkítés kerékpárutakkal. Ezt még az sem ellensúlyozza, hogy Bokros Lajos személyében van egy ember a pártban, aki ütőképes. Tessék valós alternatívát mutatni és akkor talán életben lehet tartani a pártot. A távolságtartó konzervatív kommunikáció láthatólag nálunk nem működik, azzal tényleg csak a gondolkodó 5% felét-harmadát lehet megfogni, az pedig a parlamentbe jutáshoz kevés, mondjuk ők elmennek szavazni!

De, hogy a kerékpárút tervről is essék szó. Lehetne és jó is lenne, de továbbra sem fognak többen kerékpározni a körúton, nem lesz jobb a kerékpárral munkába járók helyzete, mert általában nem tudják elhelyezni a járművet biztonságosan és nincs mód tisztálkodásra, viszont hétvégenként lehet lenne rá igény, meg lehet próbálni. Csakhogy ott vannak azok a fránya parkoló autók, amiket egyébként pont azért vettek az emberek, mert a közlekedési viszonyok olyanok amilyenek, munkába kell járni, el kell menni otthonról, haza kell menni, szórakozni kell járni és ezt mind a belvárosban, vagy mondjuk a nagykörút környékén, ahol más parkolási lehetőség nincs. Ráadásul a parkolási társaság lobbipénzei nagyon hamar utat törnének a megvalósíthatatlanság irányába törő elképzeléseikkel kézenfogva. Az sem rossz ha így akar némi plusz anyagi támogatáshoz jutni a párt, hiszen ha jön a parkolásilobbitól a pénz akkor nagyon hamar vissza lehet vonni az elképzelést. De tegyük fel nem ez a cél, akkor viszont nagyon hamar rá kellene venni a parkolási társaságokat, hogy az elvárt parkolóházakat, a hatalmas bevételeikből, építsék fel, alakítson ki a város, ugyanezen források terhére P+R parkolókat, ahonnan akár kerékpárral is tovább lehet közlekedni.

Még az sem biztos, hogy elvetemült ötlet lenne, ha egyáltalán nem engednénk be gépjárművet a belvárosba, semmilyen formában, nincs kivétel, nincs taxi, csak elektromos autó vagy tömegközlekedési eszköz járhat. Mindenki szépen oldja meg a közlekedést ezen keretek között. Elég gyorsan kialakulnának az alternatív megoldások és a forgalmat se nagyon zavarná meg, mint ahogy a hídfelújítás, vagy a körút rekonstrukció mutatta, vagy az időszakos Andrássy út lezárás, hogy meg lehet oldani másképpen a közlekedést. Kicsit kényelmetlen az elején, de micsoda változást hozna a város életében. Ehhez azért kell az is, hogy ne alkossanak éjjeli, azaz esti csendrendeleteket, a kerületek, mert akkor mihaszna üres utcákat hozunk létre!

Tehát fel a városátalakításra, csak kicsit komolyabban, radikálisabban és ne látszat intézkedésekkel, ne adminisztratíve kijelölt kerékpárutakkal, tetteket, szépen sorban egymás után. Kis lépésekkel is el lehet jutni messzire.


Kapcsolódó bejegyzések:
Parkolási tarifa emelés
4-6 villamos pályafelújítás
Mesterséges dugó

Villamost blokkolt
Közös közlekedés

 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány közlekedés mdf korrupció parkolás környezetvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr341398967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása