Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Villamost blokkolt

2009.05.14. 22:50 neokon

Egy Passat villamost blokkolt szól a tudósítás címe. Mintha az olyan könnyű lenne! Miért nem tolta egyszerűen arrébb a villamos a szerencsétlen fafej autóját, aki képes a villamossínre parkolni. Nem kis kellemetlenséget okozott a villamosvezetőknek, plusz költséget a BKV-nek, ráadásul az minden utastól elvett minimum 20 percet. Ezt ugyan ki fogja megfizetni? Sokféle ember van a világon de a legrosszabbak egyike aki nem képes felfogni, hogy hol lehet és hol nem lehet parkolni.

Ilyen a kanyarodást akadályozó vagy a mai sínre parkoló is, akinek autóját igazán berakhatták volna az utasok két villanyoszlop vagy fa közé, esetleg egyszerűen felboríthatták volna, vagy maga a sárga csoda tolhatta volna némiképpen arrébb. Ráadásul vannak szakavatott lopósautósok, közterület felügyelők és ott a rendőrség is. Nem tudom van-e rá szabály, de nagyon remélem, hogy az okozott kárt behajtják rajta, mint minden rendes demokráciában.

A szellemileg rokkant, aki minden alkalommal a mozgássérült parkolót veszi igénybe mondván, hogy most éppen nem használja senki, ráadásul nincs is szükség ekkora helyre egy autónak, ott bőven elfér kettő autó is ahol a segítséggel élők szállnak ki be a járművükbe, és különben is, az egész országban nincs annyi mozgáskorlátozott ahány parkolóhelyet kialakítottak. Van általában annyi hely, hogy lehet találni kényelmes férőhelyet, de akkor néhány lépésnél többet kellene megtenni. Még a családos parkoltó sem átall a szingli használni, mondván, hogy akinek gyereke van az úgyis tovább van az üzletben, ő meg hamar megjárja! Megjárja?

A csak kártyájában rokkant, aki úgy gondolja bárhol megállhat, mert ott virít az autója ablakában a tábla, miszerint ő mozgássérült, de orvosi rendelőt még nem látott, vagy csak addig, amíg elintézte az igazolást. Hihetetlen, hogy még fel is vannak háborodva mikor szóvá teszik nekik, hogy talán nem kellene jogosulatlanul használni olyan előjogot, amire ha tényleg szüksége lenne, akkor egy kicsivel szomorúbb lenne az élete, de lehet mély depresszióba csapna át a hangulata.

Járdán, füvön parkoló autósnak, sem biztos, hogy volt gyerekszobája. A legszebb mikor már annyi helyet sem hagynak a járdán, hogy egy gyalogos elférjen, kisebb csoportosulás kész dugót okoz, babakocsival kifejezetten képtelenség közlekedni. Minden alkalommal megfordul a fejemben, hogy ne kíméljem a gépjárművet, ha már a tulajdonos ilyen nemtörődöm.

Sokszor lehet látni, hogy garázskapu, kapubejáró előtt parkolnak autók - nem az ott lakó -, ezzel lehetetlenné teszik az embereke hazajutását, vagy bejutását saját házukba. Ráadásul pont ott és pont akkor parkolnak mikor a legtöbben járnak ki-be, vagy éppen költözés, lomtalanítás van az épületben. Teljes képtelenség, hogy még erre sem képesek egyesek odafigyelni.

Emberünk megáll táblát takarva, zebrán, kereszteződésben úgy, hogy takarja a kilátást, kiteszi a vészvillogót, mert akkor bárhol szabályosan parkol, vagy megáll a buszsávon, ahol még csak nem is közlekedhetne. Ez mind-mind a KRESZ szabályok megsértése, legtöbbször anélkül, hogy bármilyen következménye lenne a dolognak. Persze, hogy marad ez a gyakorlat.

Még egy fura dolgot szoktam látni. Nagyobb parkolóval rendelkező üzleteknél, mikor a parkoló majdnem teljesen üres, akkor is képesek egymás mellé parkolni az autósok mint a heringek, csak ne kelljen két lépéssel többet megtenni. Inkább bénázik a kiszállással, de nem állna néhány méterrel odébb.

Remek, hogy megint előbbre helyezzük saját érdekeinket a köznél, de ne úgy tegyük ezt, hogy direkt keresztbe teszünk másoknak!


Kapcsolódó bejegyzések:
Fővárosi káosz
Dugódíj
Kerékpárút a Nagykörúton
Miért nézzük el?

Szólj hozzá!

Címkék: bkv parkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr971122389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása