Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Miért tüntetnek mikuláskor?

2009.12.06. 23:16 neokon

Már jó ideje fogalmam nincs, hogy a sok hazafias barom mi a francért tüntet egyáltalán? Most, hogy kint voltam családostól a Kossuth téren a Meseváros, vagy Ország Karácsonya rendezvényen és ott kellett találkoznom a magyarkodókkal, teljesen leírták magukat a szememben. Eddig sem gondoltam semmi jó róluk, de most tényleg nem értem őket. Mi nem tetszett nekik, a télapó, a karácsonyi hangulat, hogy a gyerekek jól érezhetik magukat, nem szól róluk elég hír?

Már a tér felé haladni is elég furcsa érzés volt, még kérdezgettük is egymást, hogy mit keres itt - néhány utcára - a tértől ez a rengeteg civil ruhás biztonsági őr? Közeledve a tér felé pedig, egyre több és több rendőri egységbe, egyre több kommandósba futottunk, és tényleg igazat kell adnom azoknak akik félelmet éreznek az ilyen mértékű rendőri készültség esetén. Bevallom megfordult a fejemben, hogy rossz helyre jöttünk, sőt az is, hogy nem karácsonyi vásárra, hanem Jobbik tüntetésre érkezünk. A kicsit kellemetlen túlbiztosítás érzése lassan átváltott megnyugvásba, hogy legalább itt vannak a rendfenntartók és biztosítják a rendet, így már kezdtem örülni, hogy erőt demonstrálnak.

A Kossuth téren felépített városka elég haloványra sikeredett, de a műsor tetszett a gyerekeknek, a télapó elé járulás, pedig még a H1N1 időszak dacára is körültekintően volt megoldva. Az árusok árultak, a táncosok, bábosok, humoristák előadtak és szólt a hamisítatlan magyar zene. De még ekkor sem tudtuk függetleníteni magunkat a csőcseléktől, mely eljött kifejezni rosszallását a tudja ég mi ellen, mert a kellemes zenébe és jó hangulatba képesek voltak belehimnuszténekelnei, fütyülni, hangoskodni egyre jobban zavartak.

Majd változott a hangulatom és egyre jobban zavart, hogy az adómból fenntartott rendőrség, az adómból finanszírozott ünnepségtől nem tartja elég távol a rendbontókat és hagyják, hogy tönkretegyék gyerekek és szüleik szórakozását. Vártam, hogy jól hazazavarják őket, hogy ne rontsák el a hangulatot, hogy a családok és turisták forgatagában ne az legyen a fő téma, hogy ugyan biztonságos-e a helyszín, hanem, hogy milyen hosszú a télapó szakálla. Sajnos semmi látható jele nem volt annak, hogy bármi is történni fog, nem lett kisebb a tüntetés zaja, nem lett biztonságosabb a rendezvény a felvonuló nem túl megnyugtató számú rendőr hatására, nem volt felhőtlen a boldogság.

Próbáltam elvonatkoztatni és nem foglalkozni velük, de a hangzavar és a látszólagos tehetetlenség folyamatosan a helyzet abszurditását juttatta eszembe.

Ezeknek nem hozott semmit a Mikulás, vagy mind virgácsot kapott, hogy ennyire felkapták a vizet?


Kapcsolódó bejegyzések:
Hókotrás
Az ORTT majd jól megmondja mit közvetítsenek
Szélsőjobb a közszolgálati médiában
Nem ítéletek
Módosított rendőri fellépés
Gárda, oszolj!

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek rendőrség jobbik közbiztonság felvonulás zaj gárda [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr791579208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása