Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Az ORTT majd jól megmondja mit közvetítsenek

2009.10.13. 23:31 neokon

Csupa sporteseményt emelt ki, mint fontos közérdekű műsor, az ORTT, ebből is látszik, hogy akik a döntést hozzák milyen beállítottsággal rendelkeznek, sőt azt is könnyen ki lehetne deríteni, hogy melyik szolgáltatónál van előfizetésük. Jelenleg a legnagyobb gond, hogy ez a szervezet létezik, most ráadásul még meg is akarja szabni, vagy szabatni, hogy mikor, ki, mit és mennyi embernek közvetítsen. A piac nem így működik, ha valakinek van rá pénze, hogy megvegye a kizárólagos közvetítési jogot és utána csak a húsz fős baráti körének engedje, hogy megnézzék az eseményt akkor hajrá, lehet magasabb árat ajánlani, vagy jobb ajánlatot tenni és akkor azt csinálnak a közvetítéssel amit akarnak. Legjobban gondolom az fáj az ORTT vezetésének, hogy nekik nincs keretük így nem tudják ők megvenni a műsorok jogait és meghatározni, hogy azok milyen formában kerüljenek a nyilvánosság elé, ezért is kekeckednek folyton a kereskedelmi csatornákkal, vagy egyszerűen törvénybe iktatnák, hogy minden jog őket illeti és náluk lehet kopogtatni, ha valaki egyáltalán közvetíteni szeretne bármit is. Lehet még az előre gyártott műsorokat sőt az ismétlések idejét is meg fogják szabni.

Biztosan akadnak olyan csatornák is akik, se büntetést nem fognak kapni, se elmarasztalást, mert nem közvetítettek rendesen az aktuális kormányellenes megmozdulás minden pillanatáról, még akkor is a tűzvonalban voltak, mikor más senki más, vagy már akkor is a legjobb helyeket foglalták el, mikor még meg sem kezdődött a zavargás. Mit is kezdenének ezek a csatornák az ORTT útmutatása nélkül?

Eléggé meg szoktak lepni a kereskedelmi csatornákon látható elsötétítések és nagyon üdítőnek találtam ahogy a Comedy Central odapiszkál a sötétek tanácsának és egyszer-egyszer óránként önkéntes elsötétítésre ítéli saját magát, ők legalább viccet tudnak csinálni a dologból, sírni tudnék a viccen is, de a valós helyzet is siralmas. Évek óta ilyen és hasonló szervezetek próbálják megmondani, mi a helyes, a helytelen, mit nézhetnek a gyerekek és mit a felnőttek, mikor mit csináljunk. Hihetetlen felháborodás van abból is, hogy ünnepnapokon a tematikus csatornák, miért sorozatokat és nem unalmas állami zászlófelvonást közvetítenek. Lehet éppen azért, mert ha már úgyis a tévé előtt ül a magyar akkor szórakozni szeretne és nem propaganda, vagy kampányműsort nézni. Ebben az esetben is igaz, hogy a közönséget kell kiszolgálni, nem pedig rákényszeríteni valamire.

Egyébként az sem ideális, hogy a magyarok ennyi időt töltenek a képernyő előtt, hiszen pont ezért van értelme ilyen és hasonló szervezeteknek és szabályoknak, mert aki az szabályozza, hogy mit nézzen a többség az szabályozzak azok gondolatait is!


Kapcsolódó bejegyzések:
Miért tüntetnek mikuláskor?
Cenzúra és államosítás a XXI. században
Frekvenciaengedély
Fogyasztóvédelem
Jövedéki adófizetés
Együttgondoskodás
Bürökrácia leépítés

Szólj hozzá!

Címkék: ortt [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr831449351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása