Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Modern államosítás Pécsett

2009.10.12. 23:24 neokon

Pécsi Vízmű Zrt. helyett a Tettye Forrásház Zrt. van birtokon belül. Ez meg sem történhetne, ha valóban jogállamban és nem valamiféle annak álcázott rablógazdálkodásban élnénk. Mindenhol azt hallani, hogy hosszú távra kell tervezni, és nem csak egy ciklusra, állandóságot kell tartani, fontos, hogy az alapvető intézmények működésében ne legyen fennakadás, ezt mondja a kormánypárt és ezt veti a kormány szemére az ellenzék is. Pont ezért is remek példa Pécs ahol ahogy megváltozott a politikai vezetés máris tisztogatás indult az önkormányzati cégeknél. Ráadásul teljesen törvénytelen módon, bár az is igaz, hogy nagyon tetszik az embereknek, főleg a FIDESZ támogatóinak, mert végre megkapják a magukét a komcsik. De hát ugyanúgy egy ZRT. veszi át a hatalmat, sőt ugyanúgy profitéhesen, csak most egy magyar tulajdonú szervezet, az eddigi francia tulajdonos helyett, akik nem mellesleg még azt is elvárták, hogy a jogtalan eljárás ellenére a kizárt vezetés tartsa be a vállalásait és fizetést azért adjanak.

A nemrég megtartott "közgyűlésen" pedig megszavaztatták a dolgozókat, hogy kinek az utasításait fogadják el. Milyen remek is ez, nem hiszem, hogy bármilyen valóban a piacról élő versenyre kényszerülő cégben ezt megtehetnék az alkalmazottak, olyan rövid úton távolítanák el őket a cégtől, egy szempillantás alatt. Szavazni? Teljesen hihetetlen, hogy bemegy valaki egy céghez, azt mondja magáról, hogy ő az új vezető, néhány erős ember segít neki, a rendőrség asszisztál, majd mikor a dolgozók előtt kijelenti, hogy ő fizeti majd a béreket, mert a jelenlegi nem hajlandó, bár nem is tudja, akkor közfelkiáltással megszavazzák őt vezetőnek, ez kicsit maffia módszer, na jó politikai, vagy mindegy is, a kettő nem áll túl messze egymástól.

Gondoljunk csak bele, egy magáncégnek odaadjuk szerződéses koncesszióba egy közszolgáltatás üzemeltetését, és attól függetlenül, hogy az jól vagy rosszul végzi a dolgát, csak azt nézzük, hogy profitot termel-e a cég vagy veszteséges. Ha veszteséges akkor a lukakat állami pénzből tömögetjük és nem csinálunk semmit, mert akkor kiderülne, hogy eddig alkalmatlanok vezették vagy vezetik, ha pedig valahogy mégis nyereségessé válik akkor mindenképpen a saját pártunk befolyása alá vesszük azt, mégse az ellenfél kampányát támogassa már a cég a profitból. De ha még nem is az anyagiak dominálnak akkor is jobb, ha a közszolgáltatások a hozzánk közelállók kezében vannak, mint máshol.

Jó lenne végre ha eldöntenék, hogy diktatúrában, demokráciában, kapitalizmusban vagy szocializmusban élünk, mi valójában a rendszerünk, ha már az alapján amit az alkotmány leír nem lehet egyértelműen meghatározni, akkor legalább azonos játékszabályok között a képességek is számíthatnának, nem csak a politikai hovatartozás és a rokonság.

Ne kezdjünk burkolt államosítást, még akkor se ha azt a hangoskodók közfelkiáltással támogatják, mert hosszú távon csak veszíthetünk vele.


Kapcsolódó bejegyzések:
Svéd cserediákok Sajóbábonyon
Pécs 2010
Önkormányzat
Ügyintézés
Látjuk de nem vesszük észre
Magyarázzuk a bizonyítványukat
 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány fidesz szavazás kormány korrupció bizonytalanság képviselő támogatás fogyasztóvédelem államosítás átszervezés [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr941443771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása