Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Viktor, segíts!

2009.09.07. 12:52 neokon

Viktor, segíts felirattal várta egy kisebb csoport Orbán Viktort Esztergomban, ahol kimerítő politikai beszédet mondott és kiderült, hogy teljesen tehetetlen, ezért nem csinált semmit az elmúlt években, legfeljess aláásta a kormánypárt törekvéseit. Itt van egy kérdés amiben biztosan többet tudna tenni a semminél, de inkább elkerüli a nyílt, egyenes válaszadást, annak érdekében, hogy még egy fricskát adhasson az ország vezetésének. A háttérben lehet tesz valamit, vagy ha úgy alakul a helyzet,  hogy az számára kedvező akkor mindenképpen úgy állítják be, hogy az ő keze van a dologban, de addig inkább marad a háttérben. A kiosztott szerepéhez tartja magát, ő a megközelíthetetlen vezér, aki csak az egész nemzetet érintő kérdésekben emeli fel a szavát, minden más rangon aluli, azokkal az alattvalók kell foglalkozzanak.

Azért is kellemetlen lett volna foglalkozni a tanárelbocsájtás kérdésével, mert a megmozdulást egy parlamenten kívüli párt a Jobbik szervezte, akikhez való viszonyát még nem tisztázta a FIDESZ és elég rosszul venné ki magát bizonyos körökben, ha az ő kérésükre, valami megváltozna, kiderülne, hogy milyen egyszerűen lehetne tenni a butaság, a meggondolatlanság és a nyilvánvaló szakmaiatlanság ellen.

Korábban azt hittem, hogy a Szent István Gimnázium egy magán üzemeltetésű, alapítványi iskola és ezért nem szól bele az önkormányzat annak a működésébe. De mára már nyilvánvalóvá vált, hogy minden fontosabb, főleg a presztizs, mint a tanulók érdeke, vagy az ő véleményük. Még egy eset amikor rosszul alkalmazzák a szigort, mert az igaz, hogy az iskolákban valamennyire fontos, hogy kemény kézzel irányítsanak, hiszen senki sem tanulna ha tehetné, de van amikor partnerként kell kezelni a fiatalokat. Ha sztrájkolnak, gyújtogatnak és még a bűntetést is kockáztatva állnak ki tanáraik mellett vagy a vezetéssel szemben, akkor figyelni kellene a hangjukra. Az őket támogató tanárokat pedig nem képmutató módon holmi minden intézményben előforduló baki miatt eltávolítani az iskolából. Ez az amiért fel lehet és kellene háborodni, hogy mindamellett, hogy nem működik jól az intézmény, még olyan dolgokat róank fel az elküldött tanároknak, amin csak mosolyogni lehet. Nem gond, hogy tiltakoztak, nem voltak felelősek az öngyilkos diák ügyében, nem baj, hogy kiálltak a diákok mellett, de az baj, hogy nem vezették kellőképpen a hiányzókat akik tanítási időben tiltakoztak és nem jelentek meg az órákon. Hát itt vagy el kellett távolítani őket vagy jó ürügy volt, hogy el lehessen távolítani az ellenálló kollégákat és ezzel minden egyéb a vezetésnek nem ízlő törekvést csírájában el tudtak folytani. Nem lesz aki felszólaljon a jövőben mindegy milyen ésszerűtlen intézkedéseket hoznak, vezetnek be.

Fel nem foghatom, hogy miért nem érdeke egy Magyarországon dolgozó politikusnak vagy bármilyen közéleti szereplőnek, hogy ne segítsen a hozzá fordulók problémáin. Még annyit sem tesz, hogy megpróbálja, már egyszerűen az első pillanatban lerázza magáról a terhet, rögtön áthárítva azt más politikai erőre, ezzel is azok pozícióját gyengítendő. Jobb lenne, ha úgy dolgoznának egymás mellett az eltérő politikai irányzatok, hogy erőik eredője egy jobb irányba mozgassa az ország szekerét, ne pedig kioltsák egymás erőfeszítéseit, ezáltal örök helybenmaradásra kényszerítsék híveiket.

Viktor annyire nem segít amennyire várjuk tőle. Lehet, hogy mindenható vezetőnek látjuk, de nem az és nem is akar mindent megtenni, még azt se mindig amihez valóban lenne hatalma!


Kapcsolódó bejegyzések:
Gazdaságos gazdálkodás
Nyaralás külföldön vagy nem
Kellő kisebbség
Nagyon akarják a szavazatot
Önkormányzati rendszerváltás

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás fidesz önkormányzat képviselő jobbik kisebbség iskolarendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr391365687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása