Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Nyaralás külföldön vagy nem

2009.07.28. 23:59 neokon

Dőlnek be sorban az utazási irodák a Quitt Tours, az 5 Kontinens és az Avantgard amiről mindenki hallott, de további három iroda már biztosan nem utaztat idén. A részletekről lehet tájékozódni a MKEH honlapján, bár valószínűleg ők sem tudnak előre segítséget nyújtani a számunkra, mert valahol az lenne a jó, ha már a figyelmeztető jelekről is tájékozódhatnánk. Ez megint egy olyan terület, ahol próbálkoznak a szabályozással, mindig kicsit módosítanak a biztosítási feltételeken, ezzel nehezítve a nem tisztességes utazási irodák működését, de igazi megoldást nem hoznak. Hiszen a fenti cégek, ha legálisan is működtek és minden jelenleg nyaraló utasukat visszahozták, akkor sem tudják visszafizetni a befizetett nyaralásokat, sőt a pénz töredéke fog rendelkezésre állni! Mit csináltak a többivel? Mert ugye, ha befizették a szállodáknak és a repülő vagy busztársaságoknak, akkor a nyaralni készülő nyugodtan elutazhat, hiszen csak annyi történik, hogy nem áll mögötte egy iroda. Ha viszont nem fizették tovább akkor valahol náluk meg kell lenni a pénznek. Ez az a része a történetnek amit nem érte, hiszen biztosan meg lehet találni, hogy milyen személyeken át, milyen mennyiségben vándorolt el a pénz a bankszámláról, ezáltal kizárva a kártérítés lehetőségét. Ami biztos, hogy a biztosítók csak az előző évi árbevétel 10%-ig vállalnak felelősséget, ez viszont nem elegendő a kártérítéshez, ebből nem megy a pórul járt család utazni az biztos.

Ha pedig nem megy akkor otthon kénytelen eltölteni  az idejét, de kimozdulni nagyon nem tud a rettentő nagy UV-B sugárzás miatt, ha viszont valamilyen zárt térre megy és mégis vízpartra, akkor belefuthat olyan hanyagságba mint az Aquaworld esetében. Emberek nem gondolják, hogy ha valami nincs a helyén akkor az balesetveszélyes, főleg ha az lezár valamit, miközben gépek üzemelnek mögötte és gyerekek rohangálnak előtte. Nagy valószínűséggel itt is a ráérünk még megcsinálni azt gondolatmenet nyert. Még csak nem is akartak rosszat, sőt, talán végig is gondolták, mennyire rendesek, hogy nem állítják le a játékot csak azért, hogy néhány csavart meghúzzanak. Mégiscsak megzavarnák azok szórakozását, vagy valaki nagy patáliát csapott volna, hogy egy ilyen helyen, miként fordulhat elő ez a lazaság, esetleg lett volna belőle némi felháborodás. Ezzel szemben iszonyatosan nagy balhé alakult ki. De kiválóan kezelte a helyzetet a cég, egy percig sem tagadta a felelősségét, az ügy minden részletét ki szándékoznak vizsgálni, bevonva a gép gyártóját. Mindenhol nagyon korrekten nyilatkoztak, egy pillanatig, nem akartál eltussolni a dolgot, mára az is kiderült, hogy emberi mulasztás történt és az első elbocsájtások is megtörténtek. Ami még pozitív a dologban, hogy saját forrásaikból megvizsgáltatják minden eszközük működését, talán új minőségbiztosítási rendszert is be fognak vezetni. Van úgy, hogy egy tragédia kell az előrelépéshez, de most, hogy ez a sajnálatos eset bekövetkezett, talán érdemes lenne más helyeken is elgondolkozni a történteken a berendezések átvizsgálásán. A média azt is kiderítette, hogy nincs olyan szerv, vagy felügyelő testület, aki az üzembe helyezés után vizsgálná a berendezések állapotát, szükség esetén pedig intézkedne az adott egység bezárásáról. Akár hatóság, akár egy kevésbé nagy hatáskörrel rendelkező szervezet is veszi a kezébe a dolgokat, érdemes lenne a hátrányok vizsgálata mellett, azt is kiemelni, hogy melyik strandok, partok, uszodák, parkok, élményfürdők, termál- és gyógyfürdők stb. a legbiztonságosabbak, amit ajánlanak is a szórakozni vágyóknak.

Ha nem is megyünk külföldre nyaralni, mert bemondta az irodánk az unalmast, akkor még a hazait is érdemes lesz meggondolni. Úgy gondolom, hogy ez Aquawolrd méretű létesítménynek mindenre kiterjedő biztosítása van, így nem fog neki gondot okozni ha fel kell újítani, át kell alakítani a berendezéseit és meg kell egyezni a családdal, de az utazásszervezők biztosítói csak igen csekély mértékben kártalanítanak ez pedig mindenképpen problémás.

Érdemes lenne átgondolni, hogy hol rontottuk el a dolgokat, az önvizsgálat lehet mindkét esetben segítséget jelentene.


Kapcsolódó bejegyzések:
OrangeWays konkurencia lenne a Volánnak
Viktor, segíts!
Utazás vagy utalás
H1N1 védőoltás
Hangulat csökkentés

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés külföld úszás nyaralás fogyasztóvédelem víz

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr481274732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása