Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Hangulat csökkentés

2009.05.22. 23:36 neokon

Mostanában sokat hallani a különböző szórakozóhelyek, boltok éjszakai nyitva tartás korlátozásáról, különböző okokból. Nem nagyon tudok róla, hogy ennek bármilyen haszna lenne, ahol eddig bevezették, de lehet, hogy csak a remekül sikerült akciók híre nem terjed annyira, mint az elhibázottakért. Abban viszont biztos vagyok, hogy az alkoholos italokat és mérhetetlen jókedvet, mellé hangos zenét és sok-sok magatehetetlen embert produkáló klubok, kocsmák és boltok semmibe veszik a szabályokat. Ennek sok oka lehet, de úgy vélem az a legfőbb, hogy pontosan tudják nem tehetünk ellenük semmit.

Ha valakinek az utcájában megnyílik egy késő éjszakáig nyitva tartó mulató, mely már az egész utcát zavarja, ugyan mit tehetünk? Odamehetünk és megkérhetjük az illetékest, hogy legyen kedves záróra után tényleg zárjon be, tartsa a kiszolgáló egység falain belül a vendégeket és ne zavarják az ott lakók nyugalmát. Ha ezt el tudjuk mondani, mert egyáltalán odajutunk egy felelős személy közelébe és nem penderít ki minket a biztonsági őr/szolgálat, akkor is csak széles mosolyt kaphatunk vagy harsányan körberöhögnek bennünket. Jobb esetben kitessékelnek, rosszabb esetben kapunk egy kis verést, vagy nem is kicsit.

Bejelentést tehetünk a helyi jegyzőnél, vagy illetékes hatóságnál, kihívhatjuk a rendőrséget, akik néhány óra múlva talán ki is érnek, mert nem olyan egetrengetően nagy horderejű az ügy, hogy túlságosan sok energiát fektessenek bele, hisz tudják pontosan, hogy nem fog történni semmi, és akár minden nap kijöhetnének elrendezni a nézeteltérést, de nem akarnak. Ugyan mit tehet a nyugalmat kereső ilyen esetben?

Talán ezért, talán pénzszerzési céllal vezette be néhány kerület az éjszakai alkololtilalmat, egyes szórakozóhelyek korlátozását - mert a kivételezetteknek bármit szabad -, továbbá meghagyta a kiskapukat, hogy ha megfelelő támogatást nyújt egy-egy talponálló akkor azért nyitva tarthat egészen hajnalig. Nem kell olyan szabályokat hozni, amit nem tudunk betartani, vagy ha már meghoztuk őket akkor azok legyenek érvényesek mindenkire, és a törvény teljes szigorával és az állam minden kényszerítő eszközével juttassuk érvényre, különben csak a korrupciót erősítjük és az irányítás méltóságát tépázzuk meg.

A hangerőn túl még ott van a kiskorúak kiszolgálása, mely ugyancsak sok esetben terítékre került de nem sikerül megakadályozni, hogy olyan helyeken ahol kiskorúak jelenléte, ha nem is tiltott de kifogásolható, ne tartózkodhassanak és még inkább ne fogyaszthassanak alkoholt. Ez is egy olyan szabály, amit nem túl nehéz betartani, csak be kellene tartatni azokkal akik pont a fiatalokból élnek. Rábíztuk a kecskére a káposztát!

Kivételezünk néhány hely javára, nem nézzük, hogy kit és mivel szolgálnak ki, nincs foganatja a csendrendeletnek, mert meg lehet kerülni, a rendőrség nem ér rá az ilyen ügyekkel foglalkozni, az önkormányzatok, bíróságok leterheltek, csak ritkán, sokára vagy egyáltalán nem tudnak a gondunkkal törődni, magunk tehetetlenek vagyunk. Van megoldás?

Tiltsuk be az alkoholt teljesen. Amerikában bejött, kialakultak a keménykezű szervezett bűnözői körök, akik rendet tartottak, rendet tartanak a mai napig a területükön, és lehetőség szerint be is tartják a szabályokat, mert féltik az üzletüket, a pénzszerzési forrást. Persze az a rendszer is korrupcióra épül, de azt már megszokhattuk, hiszen ha intézkedik is valamelyik hatóság a bejelentésünk nyomán, biztosak lehetünk benne, hogy az eljáró hatóság illetékese néhány héten belül új lakásba költözik, új autót vesz, nyaralni megy, vagy egyszerűen csak gyarapodik a bankszámlája. Ha mégsem ez történne, akkor megfenyegetik, lejáratják, ellehetetlenítik az életét, a családja életét és előbb utóbb kénytelen lesz beadni a derekát.

Ezen a téren is sokkal keményebbnek kellene lennünk, mindannyiunk közös ügyeiben összefogással lehet csak eredmény elérni, a megosztás, a széthúzás, pont az ilyen szabálysértők malmára hajtja a vizet.


Kapcsolódó bejegyzés:
Nyaralás külföldön vagy nem

Kapcsolódó cikk:
Tízkor lehúzzák a rolót az újbudai kocsmák - Index.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bűnözés alkohol önkormányzat korrupció zaj

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr381138453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása