Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Frekvenciaengedély

2009.07.18. 23:09 neokon

Az ORTT oszt, vagy nem, attól függően, hogy mihez van éppen kedve. Van amikor végzi a feladatát, van amikor nem, vagy rosszul vagy még annyira sem. Nem véletlen, hogy a múlt év óta húzódó rádió frekvenciaengedélyek ügyében még nem sikerült pályázatot kiírni, volt elég dolguk a kereskedelmi televíziók adásainak visszanézésével és azok szankcionálásával. Mint tudjuk, nem sikerült a pályázati kiírást elkészíteni, mert a testületnek voltak tagjai akik úgy vélték, hogy pályázat nélkül tisztességesebb a verseny, vagy éppen az aktuálisan az étert bitorlók tovább bitorolhassák azt, megmérettetés nélkül. Még véletlenül se adjunk esélyt, hogy valaki jobban tudná ezt csinálni, hogy valakivel versenyezni kelljen a jogtulajdonosoknak. Egy magcég esetén ezt még valahogy meg is értem, mint ahogy történt az az MLSZ esetén a közvetítési jogokkal kapcsolatban, ahol az ajánlatok beérkezése után a jelenleg is közvetítő csatorna vállalhatta azonos feltételekkel a továbbsugárzást, majd a nem nyertes pályázó még ráígért az ajánlatára, de ezt már nem fogadta el a szövetség, mert nem lett volna szabályos az ajánlattétel. Van ilyen, hogy olyan rendszert állítunk fel, mely meghúzza a határokat és saját magunkat is korlátok közé szorítjuk. De az ORTT mégis az állam által fenntartott szervezet, ami az esetek többségében politikai döntéseket hajt végre, még akkor is, ha ezeket úgy akarják beállítani, hogy az emberek érdekében születnek.

A pályázatot nem sikerült kiírni, mert nem is foglalkoztak az elmúlt hét hónapban kérdéssel, mikor pedig már a körmükre ég a munka akkor is van jobb dolguk. Remélem nyaralnak és azért nem jut idő a döntéshozatalra. A lényeg, hogy még véletlenül se azért dolgoznak, hogy valami előremutatót alkossanak, jobbá tegyék a média világát, olyan önszabályzó mechanizmusokat alakítsanak ki, melyek lehetőséget adnak az önfejlesztésre, egyszerűsítik a szabályozást, a megegyezés irányába mutatnak. Van amikor nincs mit tenni, mint az olyan esetek, mikor megállapodnak a kereskedelmi televíziók a testülettel, hogy a ezután nem elsötétítésre, hanem pénzbírságra ítélik őket, és szorosabban fognak együtt dolgozni, nagyobb hangsúlyt fektetnek a figyelmeztetésre, közben pedig ezzel párhuzamosan a két országos kereskedelmi csatornát több órás sötétségre késztette, sőt fél napos sugárzási tilalmat is kiszabtak. Még abban sem lehet megbízni ha valamiben megegyezésre jutnak velük, így nem lesz rend a sugárzási rendben. Ha ilyen a hozzáállásuk, nem várhatnak mást a szolgáltatóktól sem.

Az ORTT tud mindent, tudja, hogy mikor milyen adásokat lehet, lehessen sugározni, tudja, hogy fel kell rakni a műsorokra a korhatárt, de azt már nem tudja, hogy ez mekkora butaság. Arra még nem jött rá a testület, vagy annak létrehozója, hogy ezt nem bürokratikus eszközökkel, feliratokkal, eltiltással kell megoldani, ez nevelés kérdése, ha barom a szülő és engedi, hogy a gyermeke nézze a műsorokat este tíz után, akkor teljesen mindegy, hogy milyen karika és szám van a sarokba. Ott kell lennie a szülőnek és korlátok között kell tartania gyermekét. Ez a mostani helyzet viszont azoknak is odatesz akik önállóan tudnak döntést hozni arról, mit akarnak, mit szabad és mit érdemes megnézni, meghallgatni. A lényeg, hogy van egy szervezetünk ahova van amikor sorsolással lehet bekerülni, van amikor politikai döntés következtében, a szakmaiság pedig a lehető legmesszebb állt tőlük, mégis az ő kezükben van az irányítás. Tulajdonképpen van egy államilag létrehozott és működtetett szervezetünk, mely civil szervezetként is működhetnek, és csak törvényességi felügyeletet kellene biztosítani hozzá, ráadásul szakmai alapon is lehetne a működést biztosítani.

Nem kellene olyan szervezetek kezébe hatalmat adni, melyek csak növelik a bürokráciát és pénznyelőt játszanak, vagy hátráltatják a fejlődést. Főleg nem kellene államosítani a civil szervezetek tevékenységét, hogy aztán mindenbe beleszólva, úgy irányítsanak ahogy az a legjobb a politikának, nem kell ez a színjáték!


Kapcsolódó bejegyzések:
Cenzúra és államosítás a XXI. században
Nyilvános korrupció az országos frekvencia döntés
Az ORTT majd jól megmondja mit közvetítsenek
Fogyasztóvédelem
Ügyintézés
Fizetéscsökkentés

Szólj hozzá!

Címkék: ortt bürokrácia elektronikus fogyasztóvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr511254052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása