Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Gazdasági egyetértés

2009.07.14. 23:55 neokon

Megint egyszer egyetértés született a parlamentben és még azt is elérték, hogy ne kelljen népszavazást kiírni, hiszen annak az eredménye kötelező érvényű lenne a tisztelt házra, és mindenki tudja, hogy mi is lenne a vége. Nem lehetne annyi pénzt hazahordani a kincstárból amennyi az autóba befér, vagy amennyihez van arcuk, csak valamivel kevesebbet és arról is pontosan el kell számolni. Már korábban írtam róla, hogy mennyire nagy az egyetértés, de újra kicsapta a biztosítékot, hogy még az alkotmánybíróság sem talál kivetnivalót a dologban, sőt ugye Sólyom László sem küldte vissza pedig itt is volt civil tiltakozás, meg ugye az aláírásgyűjtés se semmi. Többen írtak alá, mint amennyien a Jobbikra szavaztak, lehet az MSZP szavazóinál is többen vannak, még szép, hogy ezt semmibe kell venni. Még a demokrácia arculcsapása az is, hogy szinte megtiltotta, vagy megtiltotta az alkotmánybíróság a népszavazás kiírását. Ez hihetetlen, és ilyenkor ne lásson összeesküvést a háttérben az ember!

Egyébként Göndör István nagyon is üdvözölte a döntést, mert ez egy remek törvény, bár korábban ő is elismerte, hogy maradt benne egy kis hiba, amit a következő ülésszakban majd módosítanak, de addig jó lesz ez, mert megmaradt a kiskapu. Most meg már tökéletes a törvény, csak arra várt, hogy ne lehessen kiírni népszavazást és akkor más nem is kell módosítgatni, hiszen Damoklész kardja már nincs a képviselők feje fölött. Remélem azért egy sör mellett este a klubban megveregették a vállát, hogy jól kifundáltad öreg, ezért bíztunk meg ezzel téged, most toljuk a pénzes talicskát tovább hazafelé. Mondjuk az sem nagyon tetszik, hogy a rendszer lehetőségeit kihasználva Szili Katalin és Fodor Gábor is csak ősszel mond le, úgysem tudnak, kell addig dolgozniuk semmit a nyári szünet miatt, ami így a gazdasági válság közepén természetese, de a fizetésüket azt megkapják addig is. Mikor pedig jönne a munka akkor távoznak a posztjukból, hogy valaki sokkal hozzáértőbb vehesse át a munkakörüket.

Egyébként mostanában Sólyom László már nem annyira tartja rajta a kezét a civil kezdeményezések ütőerén, hiszen figyelmen kívül hagyta Seres Mária kezdeményezését, és most sebtiben visszadobta a társasházi törvényt is megfontolásra. Ez a második nem is lenne olyan rossz, hiszen a TTOE is tiltakozott ellene, csak éppen az kifogásolja a köztársasági elnök amit a társasházak jónak tartanak. Az is fura egy kicsit a törvény módosításában, hogy fű alatt hozták össze, meg ugye hibás is, amit nem igazán tudok elfogadni olyanoktól akik éppen azzal foglalkoznak, hogy törvényeket készítenek. Nem úgy hibás, mint a többi, hanem konkrétan bevezethetetlen, mert nem mondja meg pontosan mit is helyez hatályon kívül. Ügyesek voltak a képviselő urak, egyikőjüknek, sőt a stábjaik egyetlen tagjának sem tűnt fel, de még Dr. Bék Ágnes felvetésére sem voltak képesek odafigyelni. Ő egyébként a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke, ha valaki nem tudná!

Jó, jó tőlük mindezt megszoktuk, gondolhatjuk, bár pont az lenne a cél, hogy ilyenkor zavarjuk őket haza a fenébe, de ki az aki ilyenért tiltakozni megy a Kossuth térre? Senki sem megy, hiszen nem lehet jól skandálni, hogy népszavazást akarunk a számla nélkül felvehető költségtérítés ügyében. Meg a marginális csoportok politikai vezetői mégsem akarnak maguknak rosszat, ha kiharcolná a nép, hogy kevesebb pénzt vigyenek haza, akkor abból lenne igazán a felháborodás. Lehet, hogy Seres Mária demonstráció szervezése célt fog érni és az is látszik, hogy már elkezdődött ellene a lejárató hadjárat, de kitartást neki, akármilyen párthoz is áll vagy állt közel. Ha pedig mindez a felhajtás csak azért volt, hogy bekerüljön a közéletbe és a politikába, akkor gratulálok, remek kampányt hozott össze, már csak az kell, hogy a választásokon az ikszet az ő neve mellé tegyék a választók. És nem haragszunk, legalább megpróbálta, és remélem sikerül elindítani a rendrakást.

Tudom, hogy ez csak illúzió és ha egyszer a korpa közé keveredik akkor megeszik a disznók, de nálam van egy esélye, ő még nem játszotta el a bizalmam! Figyeljük, sajnos csak csendben támogatjuk!


Kapcsolódó bejegyzések:
Lehet Másképpen Politizálni?
Sólyom László újra visszaküld
Északi Sólymászok
Költőpénz
Képviselői költségtérítés
Kisebb Parlament

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr681246839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása