Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Sólyom László újra visszaküld

2009.10.21. 15:38 neokon

Ismét a szokásos forgatókönyv szerint történik minden Sólyom László irodájában. Valami nem tetszik a jó és rossz tudójának és már megy is vissza indoklással a törvény a parlamentbe, és így még lehet róla vitázni egy jó darabon. Már nem is nagyon akar senki ezzel foglalkozni, de mégis mindig nagy port kavar a dolog. Lehet, hogy csak keréktötő, lehet tényleg jót akar, de a szememben már régen elveszítette a hitelét, és pont ez a legszörnyűbb.

Jelen esetben az indoklás nem tetszik, miszerint idézem

"...nem gyűjtenének a termékenységre, az egészségi állapotra és fogyatékosságra, valamint a vallásra vonatkozó adatot..."

továbbá

"...átfogó, a társadalom egészére vonatkozó statisztikai eredmény csak a teljes nemzetiségi adatkör felmérésével érhető el, ebből lehet utána következtetéseket levonni, többek között arra vonatkozóan is, hogy mely nemzetiségek milyen arányban vannak jelen Magyarországon."

és még mást is ír az indoklásban, de ezeket fontosnak tartotta kiemelni.

Tehát a legfontosabb kérdés a népszámláláskor, hogy megtudjuk, a nemzetiségek arányát, az ország lakosságában és ebből következtetéseket vonjunk le. Ehhez mindenképpen kötelezően kell nyilatkoznunk egészségi állapotunkról, amiről elvárjuk az orvosunktól, hogy senkinek ne adjon felvilágosítást, vagy a szabadon választott vallásunk ami sok esetben nem is általunk választott, csak örökölt tényező. Nem gondolom, hogy olyan kötelező pontokat is bele kell venni a népszavazás kérdései közé ami bárki is rossz érzéssel tölt el. Ennyi erővel érdeklődhetnénk a szexuális szokásokról vagy a bankkártyánkhoz tartozó PIN kódról is. De a jó köztársasági elnökünk odafigyel és jól visszaküldi a javaslatot, hogy mindenképpen kötelezzen olyan dolgokra, amit esetleg a többség nem is akar, vagy nem tart fontosnak.

Már maga a tény is fura, hogy mindent jobban tud az elnök úr, vagy a hivatala, és egy esetben sem előre közli az álláspontját, hanem mindig csak utólag, mert meg kell várni a végleges szövegezést, amit szinte azonnal tudnak kommentálni. Nem is tudom mi lenne nélküle velünk, hogy oldanánk meg az ország morális problémáját, vagy a fontosabb társadalmi és kulturális eseményeken a reprezentációt.

Úgy tűnik, hogy az elnökünk jó civilként működik és pont azokat a feladatokat látja el szívesen, amit a korábbi köztársasági elnökeink felesége vállalt el. Jótékonysági rendezvények, megnyitók, civil szervezetek támogatása. Nem mellesleg néha kavar egy kis határon túli balhét, vagy visszaküld néhány törvényt megfontolásra, de van amikor sokadszorra is ugyanazt az embert jelöli, mert majdcsak megtörik az ellenállás, mindebben az is szép, hogy képes a párbeszédre, és a kompromisszumra.

Mindig is sajnáltam, hogy ő lett a köztársasági elnökünk, de nem tudom csak a posztja miatt nem kritizálni, mint köztársasági elnöknek, pártpolitikán és csatározásokon felül, pártpreferenciákat félretéve kellene a mérleg nyelveként szerepelnie a közéletben. Én ezt várom el!

Levelezni viszont szeret!


Kapcsolódó bejegyzések:
Északi Sólymászok
Gazdasági egyetértés
Képviselői költségtérítés
Főbírót jelölt Sólyom László

Szólj hozzá!

Címkék: szavazás vallás bürokrácia alkotmány fogyasztóvédelem levelezés kisebbség köztársasági elnök népszámlálás [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr1001465594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása