Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Északi Sólymászok

2009.08.21. 23:03 neokon

Már a szomszédainknak is a legfontosabb, hogy ne menjünk át hozzájuk, sőt egyetlen képviselőnk se lépjen be az országukba. Ez az igazi öngól! Megkerestük magunknak az elmúlt húsz évben azt az utat, amelyen haladva biztosan meg fogjuk utáltatni magunkat szomszédainkkal egy már nyíltan zászlajára tűzte a magyargyűlöletet és ezzel házon belül igen nagy népszerűségre tett szert. Mégis a külső ellenség kovácsolja össze a nemzeteket, kivéve minket. Mi még ebben a helyzetben sem tudunk egységes álláspontot képviselni, ráadásul nem is tudjuk miként viselkedjünk, várjuk, hogy majd a nagy testvér megoldja, mint eddig is. Vártuk amíg a felettünk uralkodó hatalmak elsimítják a helyzetet, vagy jött egy újabb megszálló és az rakott rendet. Mindig csak az átmeneti időszakkal volt gond, de most olyan hosszú az átmeneti időszak, hogy képtelenek vagyunk hozzá alkalmazkodni, és ahelyett, hogy tennénk valamit még mindig bízunk abban, hogy maguktól megváltoztatják a véleményüket a szlovákok, mert az nekünk jó lenne.

Nincs abban az országban ellenzék, vagy értelmiség, aki felszólalna vagy csak egyszerűen jelezné, hogy nem ért egyet az intézkedésekkel és olyan szándékot mutatna, hogy ellenállást generál, ha nem változik elfogadható irányba a helyzet. A többség jónak látja a jelenlegi helyzetet, nem kell foglalkoznia a belpolitikával mert mindenki a külpolitikával van elfoglalva, és ott sem a jelentős kérdésekkel, hanem a magyargyűlölettel. A legjobb, hogy a gazdasági válság közepette találtak valamit amivel jobban lehet ugrasztani mindenkit, mint bármi mással. Ráadásul még csak nem is vagyunk igazán magabiztosak, nem is vágunk vissza, csak rosszalló pillantásokat vetünk és futunk az Unióhoz jogorvoslatért. Végül is azért vagyunk egységes szervezet, hogy egységesen kezeljük az ilyen helyzeteket, hiszen ha lehet egy szánalmasan fasisztoid szervezet tag, akkor már régen baj van. Ennek elfedésére viszont a legjobb módszer, ha nem hagyjuk magunkat meggyőzni a nyelvtörvény helytelenségéről. Tehát a nyelvtörvénnyel minden rendben, csak a magyarok megint egyszer nagyon aggódnak. Jó lett volna az is, ha nem rohanunk a nagyfiúkhoz minden apró ügyünkkel, mert úgy talán jobban hinnének nekünk, hogy ezúttal tényleg baj van, de még az is kiderülhet a végén, hogy mi leszünk a hibásak, mert nem voltunk elég elszántak a figyelemfelkeltésben.

Sólyom László stábja se teljesen tökéletes, mert ha már kitalálnak neki ilyen vagy olyan programot legalább azt kidolgozhatnák, hogy ha erre valamilyen válaszreakció érkezik, akkor mivel lehet a legjobban megkontrázni. Úgy állnak ott esetlenül a kamerák kereszttüzében, mintha ma kezdték volna a szakmát. Ez lehet is, hiszen mindenki saját stábot épít, mindegy, hogy a korábbiaknak milyen szakmai tapasztalata van, mert ő az előző rendszerből maradt így mennie kell. Nehéz így állandó és magasan kvalifikált stábbal dolgozni. Nem értem miért nem lehet a posztért dolgozni, miért kell a személyhez alkalmazkodni? Mindegy, hogy ki a személy, inkább a történésekre kellene koncentrálni és stratégiát dolgozni ki, mondjuk hosszútávra, hogy mikor mit teszünk annak érdekében, hogy a nyelvtörvénynek vége legyen, vagy bármely más fontos ügyben, amiben megszólal, vagy nem szólal meg a köztársasági elnök. Nagyon fontos lenne, ha éreznék az emberek, hogy egy olyan állami vezető van jelenleg  a porondon, aki figyelemmel kíséri, hogy mi is van velünk és nem csak nyakra-főre visszadobálja a törvényeket, szabályzatokat, majd a legbénább civil ügyek mellé áll. A mindenkori köztársasági elnök nem nyilatkozhat személyes indíttatásból, neki az országot kell munkaidőben képviselnie, még csak nem is pártokat. Némi példát vehetne, a korábbi igen jól működő elnökségről.

Szeretném mielőbb látni, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy Szlovákiában valóban változzon a helyzet, illetve mi lesz az enyhet és nem ennyire udvariatlan reakció, az igen durva magyar elnököt be nem engedünk ma akcióra? Ő a Kárpát-medence magyarjait képviseli!
 


Kapcsolódó bejegyzések:
Sólyom László újra visszaküld
Gazdasági egyetértés
Főbírót jelölt Sólyom László
Képviselői költségtérítés

Szólj hozzá!

Címkék: külföld európa köztársasági elnök öntudat

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr121329135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása