Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Postások munkabeszüntetése

2009.12.22. 14:18 neokon

Végre! Már majdnem azt hittem tényleg nem lesz többet postás. Eddig se mertem rábízni az értékesebb, fontosabb, sürgősebb dolgokat a postán, eddig is iszonyatosan hosszú sorok álltak az ablakoknál, csekk, küldemény feladásra várva, eddig is szívesen elkerültem volna a posta környékét is, de nem tehetem mert rá vagyok kényszerítve és a piacnyitást is furcsa magyar módon oldjuk meg, azaz sehogy. Erre kiderül, hogy alig 100 kézbesítő nem dolgozik, így aztán megint nem fog kiderülni, hogy posta nélkül is van élet, és tényleg, csak néhány a világ dolgairól fura elképzeléssel rendelkező nyugdíjas gondolja azt, hogy minden faluba, minden házhoz külön postás jár ingyen, még akkor is, ha évente egyszer küld is levelet a szeretteinek. Egyébként ott az internet!

Lényeg a lényeg, hogy ez nem jött be, viszont az egy bolond, százat csinál, megint igaznak bizonyult. Mégis, hogy gondolják, hogy az ingatlan eladásból ők 100.000 forintot kérnek. Nem az övék, azaz pont annyira, mint az enyém vagy bárki másé a Magyar Posta - mármint az állami tulajdonban lévő része -, de hogy is nézne ki, hogy bármely magáncég alkalmazottai a cég értékesítése után tartanák a markukat, hogy főnök, adjál részesedést. Kérdem én, akkor is sorban fognak állni, ha a veszteséget kell szétosztani. Ha jól tudom a Magyar Posta befizető az államkasszába, tehát ebből az irányból szerencséje van a postásoknak, nem kell a hiánnyal törődni, de azért megnézném, mikor leosztják nekik a MÁV hiányát is, mert ott is tulajok! Mert, ugye látja mindenki, hogy némiképpen analóg a helyzet a vasutasokkal, akik ugyanígy pénzt akartak az értékesítés után. Elképesztő a butaság itthon.

Ha meg akarnák védeni az állami vagyon annak vannak ennél sokkal hatásosabb módszerei, az állami működés baromságai ellen kell kimenni tiltakozni, nem holmi félrebeszélés, meg magyarkodás miatt. Észre kell venni, hogy valóban hol vernek át minket és az ellen fellépni, el kell zavarni a fenébe az idióta önző politikusainkat és normálisakat a helyükbe állítani, de ez persze messzire vezet és vannak a területre szakosodott megmondók, akik rá szokta világítani a visszásságokra, és mégse megy ki a hidegbe a parlament elé senki, táblával, meg melegedővel! Ez van, sztrájk meg alig.

Gondolom még mindenki emlékszik a postás kerékpárok ügyére, ahol azért nem volt ekkora belső összefogás, hogy a szart, drágán ne vegyük meg, inkább csökkentsük a viteldíjakat, vagy a folyamatos új formaruhák beszerzése, melyek tervezése is kisebb vagyonba kerül, a nem praktikus kivitelről pedig csak egymás között beszélgetnek az alkalmazottak. Vagy gondoljunk bele, hogy még mindig nincs megoldva a postások biztonsága.

De még a munka egy részét is a kedves vásárlóra bízzák, persze az alternatív kézbesítési módokon kívül, hiszen májustól már a sárga csekk befizetési határidővel is nekünk kell foglalkozni. Igaz, hogy a posta ül rajta napokat, azaz használja a pénzünket, de ezentúl, már nem a feladás dátuma fog számítani, hanem a beérkezésé, azaz az a nap amikor a posta kegyeskedik átutalni a befizetésünket a cél számlára. De kérem, azt mégis, hogyan fogjuk ellenőrizni? Hány nappal a befizetési határidő előtt van pontosan az az időpont amikor már nem késünk a csekkel? Mi van akkor ha a szolgáltató aznap kéri tőlünk a pénz amikor a postás által kézbesített küldemény megérkezik hozzánk? Ki fizeti a késedelem költségét? Mégis, hogy fogjuk tudni ellenőrizni, hogy mikor érkezett célba a befizetés? Nem kicsit átgondolatlanok a dolgok a Magyar Postánál, de azért van remény.

Már elkezdték felmérni, hogy hova kellene több alkalmazott, statisztikázzák a kiszolgálás időtartamát. Persze ezt is kicsit megbolondítva, hiszen ha nyilvános, hogy mérnek természetes, hogy több ablaknál, többen és gyorsabban dolgoznak, inkább valamilyen kevéssé látványos de pontosabb módszerrel kellene mérni a teljesítmény, vagy a forgalom nagyságát.

Végül lehet, hogy inkább azért kellene sztrájkolni, hogy válogassák ki a férgesét a kézbesítők közül, hogy végre a nagy nemzetközi csomagküldő szolgáltatok is merjenek a postán keresztül kézbesíteni, hogy ne legyen természetes, hogy eltűnnek csomagok, vagy meg sem érkeznek küldemények a címzettekhez.

Azért a remény még él, lehet változás jön, még akkor is ha csak 100 postás hisz benne!


Kapcsolódó bejegyzések:
Vasutassztrájk folyamatosan és újra
Nem lehet mindenkinek többet adni
MÁV vezércsel
Vastehén
VDSZSZ sztrájk és a MÁV
 

Szólj hozzá!

Címkék: posta sztrájk postás [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr271615877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása