Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Vastehén

2009.05.30. 22:41 neokon

Már húsz évvel ezelőtt Leningrádban - Szovjetunió, ma Szent Pétervár - Oroszország, létezett a vastehén. Traktorok húzták a tucatnyi kis tartálykocsit a falvakból a nagyvárosba, ahol is a hét minden napján sorok kígyóztak a friss tehéntejért, mely jóval magasabb minőséget képvisel mint bármelyik dobozos, zacskós (!), üveges fehérje ital. A kis tejhordó kannák minden nap megteltek teljes tejjel, mind a gazdák mind a vásárlók legnagyobb megelégedésére. Ezt persze nem kifejezetten gazdasági szempontok vezérelték abban az időben. Az igazság az, hogy összekovácsolta, közelebb hozta a városi és a vidéki embereket egymáshoz. Látta a polgár, hogy kitől jön a tej, amit iszik, amiből a túró, a vaj, a sajt lesz. Persze abban az időben a boltok üresek voltak, nem működtek a kapitalizmusban jól bevált elosztó hálózatok, mindenkinek úgy kellett megoldania megélhetését ahogy tudta.

Most itt van ez a remek kezdeményezés, hogy a termelő vigye el maga a fogyasztóihoz a termékét, jelen esetben a tejet. A Solum Rt. kezdeményezése zseniális, csak támogatni tudom, ha nem tetszik valakinek a rendszer, vagy nem kap elég pénzt a felvásárlótól a tejért amit termel, akkor oldja meg maga az értékesítést. Máris elveszíti a felvásárló a kényelmes monopol pozícióját és ha kifogy az alapanyagot szállító gazdákból, akkor emeli az árat, vagy új alapokra helyezi a megegyezést, de amíg lusták vagyunk új utakat keresni csak várjuk, hogy állam bácsi majd kisegít, vagy kisztrájkoljuk a dolgot, esetleg még blokádolunk is, addig nem fog változni az alkupozíciónk. Megint egy eset amikor úgy akar valaki állami pénzhez jutni, hogy hibás döntést hoz, nem tesz semmit, sőt igencsak bénán gazdálkodik, de tudja, hogy majd kihúzza valaki a kátyúból. Az előremutató kezdeményezéseket támogassuk, nem feltétlen anyagilag, a publicitás is nagy segítség ebben az esetben!

Volt korábban az alma automata akció és bejött, de biztosan lehetne még ezer fajta automata típust alkalmazni, persze csak akkor ha nem tiltakozik ellene az aktuális iparág szakszervezete, mint a gyógyszerautomata esetében. Ugye nem is olyan nagy baj, ha kikapcsoljuk a rendszerből a közvetítő hálózatot ami nem csak, hogy drágítja a terméket, hanem jelentős átalakítást is végez rajta, eltávolítja a külön eladható részeket, így még nagyobb haszonra tesz szert.

Válság idején érkezik el a legjobb idő a jó ötletek felkarolására. Nagyon megkönnyítheti az életet, ha megtaláljuk a megfelelő partnereket a nehéz helyzetben. Van egy világcég, aki a válság miatt bezárt, felszámolás alatt lévő vállalkozások még értékes, de helyben eladhatatlan eszközeit, gépeit viszi piacra és a lehető legmagasabb árat éri el. Így a csőd vagy bezárás ellenére a legjobb eredménnyel szállhat ki a bukott vállalkozó az üzletből. Ezt egy elég egyszerű és kézenfekvő ötlettel világméretű árverés szerezésével tudják megtenni. Így mondjuk egy bezárt nyomda gépei nem a szemét vagy roncstelepre kerülnek, nem állnak még évekig egy üres raktárépületben, hanem elutaznak Brazíliába és ott kelnek új életre, hasznot hozva ezzel a felszámolt cégnek és a vásárlónak is. Ez a rendszer már létezik raktár és árukészlet értékesítésre is. Ötletre fel, attól még nem lesz semmi bajunk ha megmozgatjuk agysejtjeinket és új ötletekkel állunk elő, esetleg azokat kerüljük meg akik lehúztak minket.

Még az egyházi vezetők is azon gondolkoznak, hogyan tudnának segíteni a híveiknek, valamilyen cserekereskedelem beindításával, vagy a termékek, áruk fogyasztókhoz való eljuttatásának segítésével. Traktorra fel és ne tiltakozásra, útlezárásra hanem vontatásra használják azokat, hozzák az árut oda ahol van rá kereslet!

Kezdjünk el magunk is tenni valamit a boldogulásunkért, ne várjuk állandóan a megváltó segítséget.


Kapcsolódó bejegyzések:
Postások munkabeszüntetése
Ötszázzal vezetnek a többiek előtt
Aszálykárosodás

Szólj hozzá!

Címkék: tej mezőgazdaság példa vastehén

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr761153989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása