Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Rövid-hosszútávú költségvetés

2009.11.29. 23:11 neokon

Jó-e nekünk, hogy néhány hónap múlva minden megváltozik amit kormányunk tervez és tesz? Jó-e nekünk, hogy ellenzékben egy olyan erő lesz, aki a majdani kormánypártot hibáztatja a tehetetlenségéért? Jó-e nekünk, hogy van is meg nincs is ellenfele a Fidesz MPSZ-nek?

Egyre inkább az derül ki a megváltozó Fidesz MPSZ véleményekből, hogy nem is akarnak olyan radikális változásokat, mármint ahhoz képet amit az MSZP véghezvisz, azaz a döntések többsége marad úgy ahogy megszavazásra kerül. Most tiltakoznak szinte minden ellen, de már csak módjával, és gondolják majd megtartják azokat az intézkedéseket, amik segítenek céljaik elérésében és kidobják a szemétbe azokat amik nem. Az a baj, hogy a legnagyobb szemeteszsákot éppen a költségvetésnek készítik elő.

Egyelőre fogalmam sincs, mert annyira ellentmondásosak a nyilatkozatok arra vonatkozóan, hogy mit fognak és mit nem fognak megcsinálni a következő idényben, hogy kész csoda ha ők maguk tudják, eddig miket is nyilatkoztak. Sajnos az már most látszik, hogy nem lesz szép a kampány, bár politika ide vagy oda azért lehetne kulturált a kommunikáció. Az egy dolog, hogy kereskedelmi láncok egymás reklámjait használják fel és ezzel egymást próbálják lejáratni, de ott a két áruházlánc egy kézben van. A két párt akik ellenfélként jelennek meg a politikai palettán eddig nem tűnt egy cégnek, bár az is igaz, hogy az utóbbi időben nagyon együtt muzsikálnak. Lehet nincs is igazi tétje a választásnak.

Nem mellesleg a Fidesz-MPSZ nyilatkozza, hogy nem ellenfél a számára az MSZP de a plakátjait mégis "módosítja", mondjuk a Sün!-ös aranyos! Tehát mégis ellenfél, bár házon belül megint akadnak olyanok akik a kormánypártot segítik nyilatkozataikkal.

Már régen túl kellene, hogy legyünk a választáson, kicsit örültem volna egy előrehozott választásnak, legalább most nem lenne kérdés, hogy a válságkezelő csomag, megakad vagy sem, hogy újra, még több jogot és pénzt kell adni a társadalom bizonyos nagyon mélyen lévő rétegeinek, akik mennek szavazni. Ne legyenek illúzióink jelenleg a kocsmákban dől el a választás, az uszítók, vezetik a szavazóbázisokat, nem véletlen kellene csinálni végre valamit, hogy a kiábrándultaknak is legyen képviselete.

Nem érzik az emberek - akik gondolkodnak és keményen dolgoznak -, hogy bármit is jelent ha szavaznak, ezért teljesen feleslegesnek is érzik azt, nem is élen szavazati jogukkal. Ezzel szemben azok akik a felettük lévő hatalmat okolják minden rosszért az életükben, vagy az egyháztól várják a megváltás, ők bizony töltögetik a cetliket, így az ő érdekükben dolgoznak majd a politikusok, hiszen őket kell csak meggyőzni, hogy hatalomban maradjanak, nem is kell törődni a dolgos, szorgos emberekkel. Ezzel bele is kerülünk egy ördögi körbe, hiszen így inkább úgy érzik a gondolkodók, hogy nem értük van a politika és semmit sem ér a szavazatuk.

Ér valamit, kire szavazva fog érni valamit?


Kapcsolódó bejegyzések:
Befektetői bizalom
STOP Bajnai csomag
Lehet Másképpen Politizálni?
Tudjuk a megoldást de azért se mondjuk
Önkormányzat

Szólj hozzá!

Címkék: kampány jövő választás mszp fidesz kormány parlament átszervezés [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr611562074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása