Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Fővárosi káosz

2009.11.10. 00:19 neokon

Rossz napok járnak a fővárosra, bár elszámoltató továbbra sincsen, mert hitelét mindegyik oldal, minden megszólaló elvesztette már. A Margit-híd lezárva és már biztosan csúszik az átadás, mert a számítások nem készültek el. Gondolom a számítások elvégzése azért szükséges lett volna az ajánlathoz, vagy legalább amíg számolna járhatnának az autók a hídon.

De nem! Szokják csak meg az autósok a helyzetet, találjanak alternatív útvonalakat. Találnának is, vagy keresnének más közlekedési eszközöket, kerékpárutak viszont nincsenek, sőt az átalakítások miatt kialakított munkagödrök is elég veszélyesek a kétkerekűekre, de a kátyúk sem csak az autósok dolgát nehezítik meg, főleg ilyen esős időben, mikor nem is tudjuk mi rejlik egy nagyobb tócsa alatt. A legszörnyűbb, hogy most aztán látszik az útépítésnél elkövetett hibák többsége, hiszen az összefolyó víz nem folyik le a felületről, lépten-nyomon vízátfolyással találkozunk, de mégsem vonjuk felelősségre a tervezőt, a kivitelezőt, vagy akár a megbízót.

Felbomlott a koalíció, úgy tűnik, hogy az eddigi kényelmes politikai háttér helyett teljesen magára fog maradni a főpolgármester, esélye nincs, hogy rendet vagy akár csak változást indítson el. Eddig se nagyon sürgette, bár sok minden változott az uralkodása alatt, néhány fontosabb és nagyobb projekt el is készült, de nem kevésbe csorbult bele a bicskája, sőt talán ez fogja a bukását is okozni. Gondolom azért anyagilag nem járt rosszul ez alatt a pár év alatt. De mégis most a baj jön csőstül.

A BKV élén új vezető, aki mint mindenki más, abban látja a változás lehetőségét, hogy átszervez, mintha azzal meg lehetne oldani bármit is, vagy eddig sikerült volna megoldani a problémákat, a szakmai munkára persze nem tesznek nagy hangsúlyt, mert az lassan fizetődik ki és nincs rá idő már ebben a ciklusban, hogy a gyümölcsöt learassák, és a következő garnitúrának mégsem akarhatnak jót.

Így a széteső városvezetés a BKV-val karöltve el fogja passzolni az 5 milliárdos támogatást, mely a budai oldal tömegközlekedési hálózatának átalakítására érkezne az EU-tól. Nem kevés előkészítést igénylő villamosvonal összevonást és kisebb átalakításokat végeznének, amihez nem kevés hatástanulmány, megvalósíthatósági dokumentum készült drága pénzen, most egy hónap alatt az ellenzők szerint mégis lehet egy teljesen új és sokkal jobb, szakmailag jobban megalapozott projektet összeállítani. Nyilván lehet is, ha a városvezetés kompromisszumot köt az ellenzékkel, ha hajlandó olyan engedményekre, melyeknek köze sincs a vonalak átszabásához. Ilyen a politika, ha akarsz valamit akkor azt háttéralkuval, meggyőzéssel, vagy megvesztegetéssel kell elérned. Ehhez a mostani vezetésnek már nincs se ereje, se támogatottsága, így jól meg lehet szorongatni.

Csak azt remélem, hogy egyszer eljön az az idő amikor mindenki úgy gondolja, hogy a városért kell dolgozni és nem önző érdekek mentén kell cselekedni és végképp nem a másik oldal megszívatásán kell dolgozni.

Azért nézzük meg mit is vétóztak meg az utolsó pillanatban. Alternatív közlekedési módot, ami kiválthatja az autózás, jobban átgondolt struktúrát, hatékonyabb működést, költség csökkentést, korszerűsítést. Persze az indok is érthető, hiszen az érintett szakaszokat csak néhány éve, vagy még rövidebb ideje újították fel. Ez szép és jó, de miért nem gondoltak már akkor az összekapcsolásra, mikor először feltúrták a környéket, ill. miért gondolják azt, hogy a megvalósult beruházás még évtizedekig ki fog tartani? Bármelyik utunkat megnézhetjük, hogy néhány évvel az elkészülte után, milyen állapotban van, vagy olyanban mint korábban vagy még rosszabban, így ettől a szemponttól el is tekinthetünk, de ha mégis tartós lenne egy elkészült útszakasz, akkor a konkurensek valamilyen ürüggyel feltúrják, feltúratják azt, buszmegállót építenek, csatornát-, vizet vezetnek, vagy telefonkábelt, csak nehogy túl hosszú ideig legyen jó egy útszakasz, mert kiderülne, hogy meg lehet az utakat jól is csinálni.

Most is maradjunk inkább a megszokott gyakorlatnál, túrjuk fel az elkészült szakaszokat és éljünk az EU támogatással, alakítsuk át a villamos vonalakat, mert már éppen ideje, hogy javuljon a helyzet. Miért fáj bárkinek is, hogy ha a város nyer az átalakítással?


Kapcsolódó bejegyzések:
Nem lehet mindenkinek többet adni
Személyi kérdések a BKV-nál
4-6 villamos pályafelújítás
Villamost blokkolt

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés bkv eu pályázat önkormányzat támogatás főpolgármester átszervezés [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr421287249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása