Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Személyi kérdések a BKV-nál

2009.08.19. 11:21 neokon

Nincsen személyi kérdés a BKV vezetésével kapcsolatban, mert nem lehet őket vizsgálni, sőt nyilatkozni sem lehet, se elmozdítani őket a helyükről. Most mindent nagyon szabályosan és a törvényeket, rendeleteket pontról-pontra és szó szerinte betartani. Előbb meg kell nézni az önkormányzat, a város vezetés, az állam, majd a BKV mint cég felelősségét, és ha ezek a vizsgálatok lezárultak akkor jöhet a személyes felelősség kérdése. Emberek hoztak hibás döntéseket, nem figyeltek oda a saját dolgukra, sőt sikkasztottak a közpénzekből, még akkor is, ha nem állami hanem önkormányzati cégről van szó, nem kevés állami támogatással, ebből nálam az következik, hogy előbb a vezetők, a beosztottak felelősségét kellene megvizsgálni és ha mindenki megkapta a méltó büntetését, akkor majd lehet változtatni a szabályozáson, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő. Persze nem kell megvárni a vizsgálatok végét, amit kiderül valamilyen hiba érdemes lenne rögtön változtatni, hogy addig se lehessen ugyanezeket a visszásságokat elkövetni.

A szerződések a kedvenc pontom, főleg, hogy az elképesztően nagy pénzekért még perelnek is az elküldött vezetők, mert a jog szerint jár nekik a pénz. A legalapvetőbb üzleti szabály, hogy te készítsd el a szerződést, mert akkor vagy nyerő pozícióban, ezekben az esetekben a BKV rábízta a szerződések elkészítését a munkavállalóira (!) természetes, hogy azok a saját szájízük szerint alakították, és pontosan tudták, hogy a céges ügyvédek, vagy vezetők jóvá fogják azt hagyni, hiszen ők nem is akarnak balhézni a vezetőséggel, ráadásul nem a saját pénzük felől döntenek, amit pedig mindegyikük gondolt, hogy ha átengedem a másik ilyen klassz szerződését akkor majd az enyém is át fog menni. A határozatlan időről határozottra módosítás biztosan törvényes, de ugyancsak sikkasztás közeli élmény, az pedig, hogy általában közös megegyezéssel mennek el a vezetők, vagy menesztik őket kész vicc. Őket úgy kellene elküldeni, hogy semmit nem kapnak, hiszen pont azért kell megválni tőlük mert rosszul dolgoztak vagy összeférhetetlenek voltak, fegyelmit nekik, minimum hármat és az ő hibájukból felbontani a szerződést, sőt még kártérítést kérni tőlük, tekintettel az elkövetett hibáikra.

Senki nem gazdája az állami vagy fővárosi cégeknek, de meg merem kockáztatni, hogy a vidéki önkormányzatoknál is minden nagyobb céget magára hagy az önkormányzat, ilyen-olyan juttatások és pénzvisszavezetések érdekében, ahol lehet lapátolják ki a rendszerből a pénzt és mindezt úgy, hogy nincs mögötte teljesítmény. Legalább úgy csinálnák, hogy azzal valaki nyer, például saját cégeiket bíznák meg munkákkal, amit el is végeznek, így a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik. De nem, még ennyi erőfeszítést sem kell tenniük, csak kivárni amíg elküldik őket a cégtől és lám már meg is van a jackpot.

Mindenkinek az az érdeke továbbra is, hogy a kusza átláthatatlan rendszer életben maradjon. Felfoghatatlanul régen húzzák már ezt az ügyet is, mert nem tudnak politikai konszenzusra jutni, véletlenül pont körben ellenzik egymás javaslatait, hogy még ezen is lehessen egy ideig vitatkozgatni, addig sem kell a végére járni az ügyeknek, mert még a végén kiderülne, hogy mindenki sáros és mindenki benne is van nyakig az ügymenetben.


Kapcsolódó bejegyzések:
Fővárosi káosz
BKV Lottó
4-6 villamos pályafelújítás
Miért nézzük el?
Fordítva ülünk a lovon

 

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés bkv bürokrácia felelősség vesztegetés átszervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr381321586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása