Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Fordítva ülünk a lovon

2009.07.10. 23:12 neokon

BKV alkalmazottak vertek meg graffitiseket vagy fordítva, miközben a pingálók éppen metrókat akartak összefesteni. Ez egy kicsit olyan, mint mikor azért veszünk elő valakit mert segített rendet tartani a házunk táján, ráadásul úgy, hogy az az ő dolga. Összefoglalva, lement néhány fiatal rongálni a metróba, mert jó dolognak tartották, hogy összefestenek néhány kocsit, ezzel nem kis kárt okoznak, nekünk és a cégnek is. Az ügyeletes biztonságiak észrevették őket és intézkedésbe kezdtek, néhány suhanc elfutott, volt aki megadta magát, de akadt aki úgy gondolta majd megvédi magát, mert mégiscsak igaza van, hogy más tulajdonát rongálja. Ő kapott is az arcába rendesen, majd majdnem mártírrá avatta a média, hiszen milyen bátor, hogy a sötétben marcona biztonságiak gyűrűjében is kiállt az elveiért. Az illegális tevékenység pont attól érdekes, pont attól menő, hogy meg van az esélye a lebukásnak, most lebuktak, így bűnhődjenek. Ők nem valamilyen szabadságharcosok, vagy jogfosztott állampolgárok, hanem lebukott vandálok. Nem ez a művészet, nem ez a szépsége ennek a műfajnak, nem feliratokat, neveket és szlogeneket kell felfújni járművek oldalára, házfalakra és aluljárókba, maradandót és egyedit kell alkotni.

Ott van a mikrofonos orrvérzést elősegítő fóti polgármester, aki mára kitalálta, hogy túl hamar kezdett el vérezni az alpolgármester orra. Mert, ugye fordított esetben egy FIDESZ-es képviselőnek sokkal tovább maradt volna egyben az ér az orrában, de ez az alpolgármester még arra is képes lett volna, hogy előre meggyengítse orrának ellenálló képességét, sőt még a mikrofondugót is pont a polgármester keze ügyébe rakatta, de már azt is előre megfontolt szándékkal tette, hogy nem javasolta a vezeték nélküli hangosító berendezés közbeszerzését. Ráadásul a kormánypártok hathatós segítségével jutott polgármesteri székhez a mikrofonlóbáló, aki így kénytelen volt folytatni elődje nem egészen szabályos működését, minek következtében a szóba került a leváltása és a jól ismert események bekövetkeztek. De ha egyáltalán nem a politikusi pályát választja, vagy nem indítványozza a leváltást, esetleg nem ott foglal helyet, vagy csak egyszerűen nem növeszt korábban orrot, vagy előrelátóan bukósisakot vesz fel az ülés megkezdése előtt, máris jobban járt volna és nem csinált volna ekkora ügyet egy polgármesteri kifakadásból. Sok mindent lehet még több nézőpontból vizsgálni, de jobb lenne, ha egyszerűen csak tisztelnénk annyira a másik felet, hogy nem jutunk el a tettlegességig. Főleg, hogy ez a múltban elkövetett hibáinkat a legritkább esetben teszi semmissé!

Van még a pornótámogatás ügye, meg a kormány tehetetlensége az egészségügy válsága miatt. Az első esetben kiderült, hogy nagyon fontos szempontokat mérlegelt a politikai elit mikor a kulturális járulék csökkentésével, és a KDNP ezt még komolyan is gondolja, hogy a legfőbb szempont a felnőttfilmek készítőinek ilyen formában történő támogatása. Ez már nem csak, hogy demagóg, de igen gyerekes és szánalmas mellébeszélés, megtévesztés és csúsztatás is. Ugyanúgy mint a nyilatkozatok, miszerint az egészségügybe kevesebb pénz kerül az ellenzékhez közeliek szemszögéből, a kormány oldal szerint pedig több. Ez olyan vita amit elég egyszerű eldönteni, meg kell nézni, hogy eddig mekkora összeg jutott az egészségügyi kiadásokra és most mekkora összeg jut, így elég hamar el lehet dönteni kinek van igaza. Csak akkor nem lehetne erről is még hetekig vitatkozni, hanem valami új célt kellene találni, esetleg dolgozni kellene valamit. De persze azt is elvárja mindenki, hogy minden anyagi problémát oldjon meg az állam, mint a kórházak fenntartását, amit a HospInvest nem tudott, azt majd egy szempillantás alatt az állami cég megoldja, de ezt nem is mondja, csak annyit, hogy nem fog senkit sem elküldeni, és ez már elég is a dolgozóknak. Az mindegy, hogy marad olyan szinten az ellátás színvonala mint eddig, nem is akarja senki a változást, jó nekünk úgy ahogy van, ezt már megszoktuk, nem kell nagyon összetörnünk magunkat, az állásunk biztos, minek is küzdjünk tovább.

Az áfa diszkrimináció se rossz, hiszen a gyümölcsök, zöldség és minden egyéb egészséges étel áfája emelkedett, de az alapvető francia sajtkülönlegességek áfája csökkent, sőt a kimondottan alapvető élelmiszernek számító sütemények és különleges joghurtok is alacsonyabb áfa kategóriába kerültek. Még jó, hogy el tudták dönteni mi az alapvető élelmiszer, mert így a sokat emlegetett, de senki által nem definiált és sohasem látott kisnyugdíjas majd megveszi a tejet és a kenyeret, mert alapvetően csak az kell neki, másra nem telik, de sok mindennek alacsonyabb lett általuk az áfája. Ezt is nagyon köszönjük tényleg könnyebb lett az élet, már biztosan egyszerűbb lesz beosztani a havi kosztpénzt.

A magyarázatok persze azoknak szólnak, akik nem tudnak, vagy nem is akarnak a mondatok értelmén eltöprengeni, akik nem néznek a történések mögé. Én sem gondolom, hogy minden részletet ismerek, de már ez a kevés is csapkodja a biztosítékot folyamatosan.


Kapcsolódó bejegyzések:
Alkotmányos egyenlőség
Személyi kérdések a BKV-nál
ViselkedésKultura
Látjuk de nem vesszük észre

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz bkv konyha bűnözés kdnp egészségügy áfa fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr321239688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása