Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Ötszázzal vezetnek a többiek előtt

2009.09.25. 23:28 neokon

Inkább csinálunk valamilyen röpke kampányt csak a pénz nálunk maradhasson. Gondolják sokan a politikában, vagy az ahhoz közel álló körökben. A LEADER program sem kivétel ez alól, vagy úgy tűnik nem kivétel. Kapnak a válság idején 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást, hogy népszerűsítsék az agrár támogatási rendszert. Inkább oda kellett volna tolni a pénzt, nem egy marketing kampányokat szervező cégbe, ahol úgy folyhat el a pénz ahogy nem sajnálják. Ráadásul miért az agrártámogatások terhére nyújtottak támogatást, miért nem valamilyen PR keretből?

Lehet csak nekem nem világos, hogy miért kell az amúgy is mindenki számára elérhető információt még jobban beleverni a gazdák fejébe, de tényleg nem látom, hogy a töredékét vagy legalább ennyit vissza is fog hozni a leaderkedés, mint a beleölt százmilliók. A képzési programokkal, a falugazda hálózattal, pályázati tanácsadással, vagy egyszerűen az önkormányzatok jobb felkészítésével többet lehetne elérni és a pénz is jobban hasznosulna. Vannak olyan csatornák ahol ezeket a feladatokat már támogatjuk, ahol olyan embereket fizetünk akiknek az a dolguk, hogy információval lássák el a gazdálkodókat, hogy hozzásegítsék őket a forrásokhoz, akkor azokon kell erősíteni, vagy ha nem működnek akkor azt a csatornát előbb be kell zárni, ne fizessünk kétszer ugyanarra.

Tudom, hogy itt sem arról van szó, ami a papíron van, hiszen a botrány előtt nem hallott senki, vagy csak nagyon kevesen a LEADER szervezte programokról, de mióta megy a balhé, előkerültek a rádió és televízi reklámok, sőt a nyomtatott sajtó is egyre több információt kap. Persze lehetett volna ez egy nagyon jó gerilla kampány, de a jelen helyzetben azzal reklámozni magunkat, hogy itt is ellopunk egy csomó pénzt inkább tűnik zsákutcának, mint jó döntésnek, és még csak nem is lenne vicces.

A támogatások rendszere az egyik legrosszabb hazánkban, a kifizetési csatornák, az ellenőrzés, a hatalmas bürokrácia emészti fel a források nagy részét, ráadásul nehézkesen és lassan is mennek a dolgok. A felkapottabb területeken pedig olyanok is kapnak a termelés, vagy a nem termelés ösztönzésére szánt pénzből, akik valójában csak ebből és tüntetések szervezéséből élnek, földet pedig nem látott a soktízmilliós traktoruk. Nem mellesleg iszonyatosan túl van gépesítve a mezőgazdaság, a támogatások, hitelek és egyéb források jelentős része az ipari termelőkhöz folyik be, jó szervezéssel egy nagyobb település gépállománya az egész ország területén történő gazdálkodásra elegendő lenne. Ehhez összefogás és együttműködés kellene, de még a mai napig nem lehetett mindenhol kialakítani a TÉSZ rendszert, sőt a legtöbb helyen semmilyen összefogás nincs a gazdák között, csak tiltakozni és még többet követelni jönnek össze néha. Arra nem is gondolnak, hogy ők maguk is mennyit tehetnének a saját ügyük érdekében, várják a sült galambot, mint mindig.

Az államkasszából inkább kivesznek, mint oda beraknak, és mégis mindent keveselnek, főleg a juttatásokat. Tisztelet a kivételnek.


Kapcsolódó bejegyzések:
Bürökrácia leépítés
Zöld utat az energiának
Aszálykárosodás
Vastehén

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat válság bürokrácia mezőgazdaság támogatás ügyintézés reklámtevékenység

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr301403239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása