Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

H1N1 védőoltás

2009.07.16. 22:43 neokon

H1N1 védőoltást kapnak több mint 25 millióan Németországban, itthon is kívánatos lenne az őszi influenza szezon előtt a lakosság 60 százalékos átoltottsága. Ennek viszont egyik legnagyobb akadálya, hogy nem is készült és lehet, hogy nem is fog elkészülni addigra a megfelelő mennyiségű vakcina. A legújabb fejlemények pedig azt támasztják alá, hogy a kialakított ellenanyag már nem is hat a vírustörzs ellen. Ez sok okra visszavezethető melyek közül a legrosszabb ha a vírus átalakult, vagy átalakulásba kezdett. Már így is arra számítanak, hogy az ősszel menetrend szerint érkező influenzával kombinálva a H1N1 végzetes párost alkothat, az akkor legyengült szervezetekre kifejezetten súlyos csapást mérhet. Ez egy olyan eset amikor akármilyen előre megkapott oltás sem fog használni, ehhez csak hozzátesznek azok a korábbi esetek mikor az első oltóanyagokat, nálunk is a nem túl előrelátó orvosok elkezdték beadni azoknak akik kérték, így lehetőséget adtunk a vírusnak, hogy ellenállóvá váljon. Természetesen valójában nem a mi orvosaink, vagy remélem nem ők, de világszerte nem egy helyen vannak képzetlen, vagy oda nem figyelő orvosok, akik besegíthettek a vírus változásának. Nem kell előre pánikolni, nem kell felesleges szereket használni, akkor kell meghozni és foganatosítani a megfelelő intézkedéseket amikor azokra szükség van.

Ilyen volt a hőkapuk telepítése a reptéren, mikor a legnagyobb fertőzési hullám volt a világon. De talán kevésbé volt jó döntés azok leszerelése, főleg, hogy éppen azon a napon lépett hatos fokozatba a WHO riasztási szintje, de mi máshogy gondoltuk. Annak ellenére, hogy a világon mindenhol elismerik a járványok elleni intézkedéseink kiválóságát, a hatóságaink intézkedéseinek hatékonyságát, van olyan helyzet amikor politikai vagy gazdasági megfontolásból mégis rossz vagy nem helyénvaló döntés születik. Be is igazolódott, hiszen néhány nappal később már volt megbetegedés az országban, majd egy cégen belül több dolgozó és néhányuk családja is megbetegedett. Tehát van amikor nem kell előre gondolkozni, van amikor biztosra kell menni. Ráadásul most indul a nyaralási szezon és lehet, hogy sokkal kevesebben de még így is sokan fogják elhagyni az országot néhány hétre, akiken esetleg nem mutatkoznak majd visszaéréskor tünetek, később mégis kiderül róluk, hogy betegek. Kicsit maradhattak volna azok a berendezések, még akkor is ha nem tökéletesen működtek, legalább az első védvonalat jelentették volna számunkra. Egyébként vissza lehet még őket rakni!

Az orvosaink sincsenek jobb passzban mostanában, a legtöbb ellenőrzést most élik át, aminek több helyen bírság a következménye, ráadásul a kamara még fenyegetőzött is, hogy az orvosok akiknél szabálytalanságot találnak nagyrészt nyugdíjas korúak és ha sokáig kutakodnak náluk akkor elmennek nyugdíjba és bajban lesz az rendszerünk, mert nem fogjuk tudni pótolni orvosainkat. Azért ebben a kérdésben kicsit bátran döntenék, és még bátorítom is őket, hogy vonuljanak háttérbe és onnan segítsenek a praxisukat átvevő fiataloknak, de ez nem fog bekövetkezni inkább enged a szorításon az ellenőrzés. Egyébként pedig, ha ilyen idős orvosaink vannak, akik nem tudnak napi kapcsolatot tartani az emberekkel, ráadásul továbbképzésre sem járnak, mert úgy gondolják, hogy tapasztalatból mindent megoldanak, akkor jóra nem számíthatunk. A legtöbben az influenzát lábon hordják ki, vagy otthon fekszenek és csendben fertőznek, családtagjaik, barátaik közreműködésével, ha őket nem látja orvos akkor nem is tud cselekedni vagy jelezni, hogy itt a járvány!

A fertőzések kapcsán kiderült, hogy nincsenek intézkedési tervek egy esetleges fertőzési hullám esetére, nem tudjuk pontosan, hogy mit kell tennünk, ha megfertőződünk, hogyan kerülhetjük el a továbbfertőződést, miként védhetjük meg a környezetünkben élőket? Nem tudták a vezetőink, hogy milyen intézkedésekre kényszeríthetik a cégeket, vagy mikor és milyen eszközökkel vonhatnak karantén alá területeket, épületeket. Baj lehet, amire kicsiben már felfigyelhettünk, éppen itt az ideje, hogy kezdjük el kialakítani a megfelelő protokollokat, a nagy problémák megelőzése érdekében.


Kapcsolódó bejegyzések:
Betegségügy
Nyaralás külföldön vagy nem
Háziorvosi jelentés
Kórházak a válság szélén
Végre kapott szívet

Szólj hozzá!

Címkék: vírus egészségügy influenza h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr411250393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása