Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Képviselői költségtérítés

2009.07.03. 23:24 neokon

Azért mégis van olyan kérdés amiben a képviselők több mint kétharmada egyet tud érteni és ráadásul még a köztársasági elnök sem dobja vissza felülvizsgálatra a megszavazott törvényt. Mint megtudtuk, pontosan tudták, hogy hiba van a javaslatban és szeptemberre be is adják a módosító indítványt. Persze, ha rögtön a javítottat szavazzák meg akkor nincs idő a kiskapuk kihasználására, ill. nem lehet tovább folytatni a számla nélküli játékot, ráadásul valóban csökkenne a jövedelmük. Már eddig is sokat foglalkoztunk a honatyák jövedelmével, de ez egy kicsit már sok, úgy köpik arcul kart karba öltve a választóikat, hogy a szemük sem rebben. Mindenki egységesen kiáll az új határozat mellett, mert szerintük legalább lecserélték a minden elemében rossz szabályozást egy kevésbé rosszra. Magyar módi magyaroknak, köszönjük. Ráadásul folyamatosan arra törekszenek, hogy a mérhetetlenül sok pénzbe kerülő népszavazást elkerüljék és megmagyarázzák nekünk, azt ami elfogadhatatlan. Nagyon kevés olyan munkahelyet ismerek ahol a dolgozók a saját fizetésük mértékét állapíthatják meg, azt sem hiszem, hogy nem lehet megoldani, ennek a szabályozását. Költségvetési kérdésben nem lehet, vagy csak néha lehet népszavazást kiírni, de tehetnénk kivételt, és meg lehetne próbálni, hogy a választópolgárok, akik valójában alkalmazzák a politikusokat, szavazzák meg, ki mennyit vigyen haza hó elején. De az is megoldás lehet, hogy nem kapnak egyáltalán tiszteletdíjat, hanem megélnek vállalkozásaikból, másod, harmad állásukból, vagy a párjuk fizetéséből, ahogy ezt sokan teszik, vagy csak egyszerűen felélik a hálapénzt amit kapnak, ami ugyanúgy adózatlan jövedelem, mint az orvosok, pincérek, taxisok, burkolók, automosók és bárki más esetében.

Sokan számolták már sokféleképpen ezért ezt hagyjuk is, inkább nézzük meg, hogy miképpen tudja ellátni feladatait egy képviselő. A szerencsétlen közszolgának naponta több száz kilométert kell autóznia, szolgálati autón, lehet néha a sajátján, hogy a választókörzetéből eljusson a parlamentig. Valószínűleg két fogadóóra között utazik fel döntést hozni, vagy szavazni egy-egy fontosabb kérdésből, és amint kivonul valamely kormánypárti képviselő felszólalásáról máris azt nézi, mikorra érhet át a még fontosabb bizottsági ülésre, hogy ott is meg legyen a jelenléti ív aláírás és ne legyen gond a könyvelésen. Majd rohan tovább intézni a városa ügyeit, hiszen polgármesterként vannak bizonyos kötelezettségei, közben azért a vállalkozásának, alapítványának ügyeit is egyengetni szükséges. Néha még belefér néhány dokumentum csereberéje, nyilatkozatok tétele, szavazás a pártszékházban, frakciógyűlés. A nap végeztével valamennyit a családdal is kell törődni, azért érthető, hogy ekkora javadalomra tesznek szert havonta. Feltéve, hogy a vállalt feladatokat maximális hatékonysággal látják el, és sehol nincs kivetni való egy-egy intézkedésük mögött. De én már azt is kétlem, hogy egy parlamenti képviselői megbízás és egy polgármesteri szék egymás mellett teljes hatékonysággal betölthető. Viszont a javadalmazás mindkét esetben 100%-ban jár, sőt pótlékokkal még több. Ráadásul az egyéb juttatások, mint a benzinpénz a lakhely távolsága alapján jár, még akkor is, ha jóval kevesebbet utazik a tisztelt képviselő.

Hiába meg kell fizetni a képviseletet és el kell tűrnünk, hogy rájuk más szabályok vonatkoznak mint ránk. De ebben az esetben egyik párt sem szólítja híveit az utcára, gyűlésekre, blokádra, mert nem érdekük, hogy ne annyit vigyenek haza amennyit csak bírnak. Továbbra is azt nem értem, hogy miért hagyjuk ezt, lehet-e valamit tenni ez ellen?


Kapcsolódó bejegyzések:
Sólyom László újra visszaküld
Északi Sólymászok
Seres Mária elkaszálva
Pártkassza krízishelyzetre
Gazdasági egyetértés
Kisebb Parlament
Miért nézzük el?
Fizetéscsökkentés

Szólj hozzá!

Címkék: szavazás parlament korrupció képviselő költségtérítés fizetés köztársasági elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr341225516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása