Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Látni és látszani, avagy a kamera segíthet

2009.05.18. 12:36 neokon

A buszsofőrt, aki rendet akart tenni az általa vezetett járművön, az éppen magán könnyítő utas lelökte. A sofőr kórházba került, nincsenek meg az elkövetők. Egy kamera segített volna.

De szinte sehol nem lehet kamerát felszerelni, mert még a bűnözőnek is vannak személyiségi jogai. Érdekes, hogy mikor bűncselekményről van szó mennyire tudják a jogszabályokat, de azok betartásában nem jeleskednek.

Szükség lenne kamerákra mindenhol! Figyeljen csak a nagy testvér! Ki lehet alakítani olyan szabályozást, mely nem engedi meg a felvételek felhasználását, publikálását, kizárólag bűncselekmény esetén. Lehet olyan rendszert kiépíteni, ami nem enged hozzáférést csak szigorú ellenőrzési procedúra, vagy olyan jogosultság igazolását követően, mely kétséget kizáróan biztosít róla, hogy nem kerül illetéktelenek kezébe az információ.

Vannak ellenkezők, kétkedők, de legtöbbször azok akik nem értenek hozzá, vagy nem járnak utána, hogy milyen biztonsági rendszerek és előírások léteznek. Igen, biztosan ki lehet úgy alakítani egy kamerahálózatot, hogy legyenek hozzáférési pontok, biztos, ami biztos. Ki lehet úgy írni a közbeszerzési eljárásokat, hogy a legbénább, legócskább, elavult rendszert telepítsünk, haver szerelje és nagyon jól járjon, mert drágán vette az állam, így jöhet a nagy kenőpénzt. Lehet évek óta raktárban porosodó rendszereket újként megvenni, vagy oda lehet figyelni, hogy mire költi az állam a pénzünket.

Itt a kiváló alkalom, tessék jó rendszert építeni, akár referenciamunkaként ingyen, majd ezt követően hozzá lehet jutni az állami megrendeléshez. Lehet azzal kezdeni, hogy az éjszakai jártokat bekamerázzuk, de akár az is megoldható, hogy a sofőrök vigyék magukkal a járatokra a kamerát. Így nem kell egyszerre az egész gépjárműpark minden kocsiját felszerelni kamerákkal, elég csak a legszükségesebb pontokat. Ki lehet építeni kamerarendszert először a végállomásokra, majd szépen sorban a többi megállóba is. Van már kétirányú kapcsolatot biztosító berendezés, mely segítségével kommunikálhatunk az utcán randalírozókkal, figyelmeztetve őket az intézkedő rendőrök érkezésére, de lehet már az is elriasztja őket a garázdaságtól ha rájuk szól a villanyoszlop. Más haszna is lehetne a rendszernek, figyelné az utasok mozgását, mely segítséget nyújtana a járatok gyakoriságának beállításához, lehetne jelezni az utasoknak, hogy miért nem jön az aktuális járta, vagy milyen problémára lehet számítani a környéket, az átszállási csomópontokban. Figyelhetjük a zsebtolvajok mozgását, figyelmeztethetjük az utasokat a veszélyre, felfedezhetünk keresett személyeket a kamerák segítségével, szélesebb körben alkalmazva, az elhaladó járművek sebességét, rendszámát is ellenőrizhetjük folyamatosan. Volt már ahol a kamerák segítségével derítettek fény terroristák mozgására!

Még ki tudja hány felhasználási módja lehet egy ilyen rendszernek!

Jól átgondolt és vezérelt, biztonságosan kiépített kamerarendszerrel csak nyerhetünk, és ha nem is tudjuk elkerülni az ehhez hasonló vagy még durvább eseteket, legalább segítséget nyújtanak az elkövetők megtalálásában.


Kapcsolódó bejegyzések:
OrangeWays konkurencia lenne a Volánnak
BKV kamerázhat vagy tilos
Miért nézzük el?
Személyiségi jog

Kapcsolódó fórum:
Buszvezetők bántalmazása - Index.hu

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés bkv bűnözés kamera

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr131128481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása