Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

Márkajelzés

2009.09.14. 23:10 neokon

Drága megvenni a boltban, drága behozni külföldről, drága elfogadni a hamis terméket, drága tárolni, drága megsemmisíteni, de drága odaadni a rászorulóknak. Minden alkalommal a pénzre hivatkozunk ha tenni kellene valamit de nem nagyon akarunk. Vannak esetek amikor ezen érdemes lenne túllépni és inkább a probléma megoldásán gondolkozni. Ott van a rengeteg hasznos termék a Vám- és Pénzügyőrség raktáraiban, akik kénytelenek azt megsemmisíteni, mert nincs a márkátlanítsa azokat és ilyen módon nem kerülhetnek vissza a forgalomba. Tudjuk, hogy meg kellene oldani a helyzetet főleg a jelen gazdasági helyzetben, de megint egyszer kiderül, hogy mi vagyunk a leggazdagabb nemzet, hiszen van rá keret, hogy elégessük azt amit fel is használhatnánk, majd még drágábban megvegyünk valamit ami azokkal analóg és eljuttassuk azt a rászorulókhoz.

Amikor ezt hallom mindig erőre kap a fejemben lévő diktatúra képe, amikor látom a segélyen élőket, közmunkásokat, rabokat vagy éppen magukat a rászorulókat dolgozni a VPOP raktárainál, amit éppen kupacokba halmozzák a ár márkátlanított csempészárut, hogy azok mehessenek is a nagycsaládosokhoz, szegényekhez, vagy bárkihez akiről úgy gondoljuk jó hasznát veheti. Vagy ott vannak a márkák képviselői, akik igazán áldozhatnának rá, hogy a termékeikhez nagyon hasonló áru jó célokra legyen felhasználva. Valóban sokat fizetnek adó formájában az államnak, hogy az fenntartsa a vámhatóságokat, akik a gyártók érdekében (is) elfogják a hamis termékeket szállítókat, de most, hogy egyre kevesebb az adomány akár ilyen módon is segíthetnének, így is visszajuttathatnának valamit a társadalomnak az érdekeltek.

De megoldást jelentene, ha csak egyszerűen kitárnánk a raktárak kapuját és hagy vigye mindenki amit akar. Nem pontosan így, de ebből kiindulva akár a segélyszervezetek oda is szervezhetnék a rászorulókat, hogy ők maguk távolítsák el a hamis jelzéseket ezzel is spórolva az államnak, vagy ha úgy tetszik akkor munkájukkal váltanák ki a súlyos milliókat. Többek között hasznosnak is éreznék magukat és nem mint alamizsnát kapnák meg a számukra nélkülözhetetlen dolgokat. Természetesen az eszközökről és a felügyeletről gondoskodni kellene, de azt csak sikerülne önkéntesekből megoldani, lehet eszköz a lefoglaltak között is lenne!

Örülnék neki, ha végre egy döntéshozóközeli tanácsadó vagy a cége, kitalálna valami hasznosat is mondjuk az ilyen helyzetekre, és legalább egy esetben nem feleslegesen fizetnénk ki a díjukat, vagy csak egyszerűen felkeresnék az illetékes hivatalokat és oda vagy ott találnának egy szakembert akinek kész megoldási terve van a helyzetre, vagy ha nincs akkor is a tudás birtokában van amivel egy ilyen szituációt nem csak, hogy gazdaságosan, de elegánsan meg lehetne oldani.

Remélem, hogy hamarasoan arról hallunk, hogy milyen nagyon jó megoldás született a lefoglalt áruk felhasználásával kapcsolatban, minden fél megelégedésére.


Kapcsolódó bejegyzések:
Dugódíj
Zöld utat az energiának
Együttgondoskodás
Pártkassza krízishelyzetre

Szólj hozzá!

Címkék: bürokrácia támogatás fogyasztóvédelem segély vpop hamisítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr921382636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása