Hírlevél

Add meg az e-mail címedet:

Neokon

"Amikor az ember osztja a többség véleményét, eljött az idő a gondolkodásra!" - Mark Twain "A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll)." - Wikipédia, a szabad enciklopédia

Twitter

Kommentek

Címkék

adó (13) áfa (1) alkohol (2) alkotmány (4) államosítás (2) állat (3) állatkínzás (3) állatvédelem (3) áram (1) aszály (1) átszervezés (18) autópálya (3) bank (1) befektetés (7) bérlemény (1) besúgás (3) bíróság (4) bizonytalanság (9) bkv (15) bontás (3) börtön (6) bűnözés (14) bürokrácia (20) cigány (7) cím (1) diploma (2) dohányzás (2) egészségügy (13) elektronikus (4) elnézés (5) energia (3) építkezés (2) erkölcs (9) eu (9) európa (12) felelősség (16) felvonulás (5) fidesz (22) fizetés (11) főbíró (2) foci (2) fogyasztóvédelem (13) főpolgármester (4) forma 1 (1) gárda (10) gyed (3) gyerek (10) gyerekülés (2) gyermekvállalás (5) gyes (3) h1n1 (2) hajléktalan (2) hamisítvány (1) hírlevél (1) hivatal (5) igazságszolgáltatás (11) influenza (2) informatika (4) irigység (5) iskolabusz (3) iskolarendszer (7) ítélet (1) jobbik (14) jövő (18) kamera (4) kampány (16) kdnp (3) képviselő (12) kerékbilincs (1) kisebbség (7) kismama (3) költségtérítés (2) koncert (1) konyha (2) kormány (14) kormányportál (2) környezetvédelem (5) korrupció (23) közalkalmazott (5) közbeszerzés (9) közbiztonság (11) közlekedés (24) köztársasági elnök (6) köztisztviselő (4) külföld (7) kultúra (6) kulturális főváros (2) legnépszerűbb (4) levelezés (2) lmp (2) máv (7) mcf (1) mdf (3) mesterséges dugó (3) mezőgazdaság (3) miniszterelnök (3) mszp (16) munkahét (1) munkáspárt (1) népszámlálás (1) nyaralás (3) nyelv (1) nyelvvizsga (1) oktatás (9) önkormányzat (20) öntudat (9) ortt (5) otthon (2) pályázat (5) panel (1) parkolás (6) parlament (7) pártfinanszírozás (4) pártkassza (2) pécs2010 (2) példa (5) plakát (3) posta (1) postás (1) pszáf (2) reklámtevékenység (6) rendőrség (2) roma (3) röviden (11) segély (2) spam (1) sport (5) szavazás (8) szdsz (3) személyiségi jog (3) szív (1) szobor (1) sztrájk (4) támogatás (23) távhő (2) távmunka (2) tej (1) törvény (7) transzplantáció (1) turul (3) ügyfélkapu (4) ügyintézés (5) úszás (2) vagyon (10) választás (16) vallás (1) válság (8) vastehén (1) vesztegetés (7) vírus (1) víz (2) vpop (1) zaj (3) zsidó (2) [hazai] (20) [külföldi] (1) Címkefelhő

[Hazai] Hókotrás

2009.12.22. 13:34 neokon

Mindig elcsodálkozok rajta, hogy egy nagyvárost megakaszt egy kis eső vagy egy kis hó, de ha történetesen az a város tőlünk szélsőségesebb helyen van akkor még meg is tudom érteni, vagy ha a kis eső tovább tart és hosszan tartó csapadék lesz belőle, akkor talán el tudom fogadni, hogy nem működik a tömegközlekedés, hogy nem járnak a vonatok, nem szállnak fel a repülők, dugó van a városi forgalomban. De nálunk elképesztő, mintha nem tudnák, hogy jön a tél és a hó, mintha nem tudnánk, hogy miként kell takarítani az utakat.

Nem takarítják a járdákat, ezért iszonyatosan sok a sérült, de nem is foglalkozik vele senki, hogy a mentők olyan esetek miatt rohangálnak a városban, melyeket egyszerű járda takarítással meg lehetne előzni. Senki nem büntet, mert minek, úgysem lesz foganatja, nem megy ki a rendőr, ha lehulló hó teszi tönkre valaki napját, nem visznek el embereket, mert veszélyeztették mások testi épségét, de még csak nem is állnak oda a kapuba a házmester, gondnok, vagy takarító kolléga mellé és várják meg amíg rendet tesz a ház előtti aszfaltcsíkon. Kellemetlen, hogy azért kell aggódnunk, hogy reggel eljutunk-e épségben a megállóig, a boltba vagy a gyógyszertárba, és igen, a legfittebbeknek, a fiataloknak is van félnivalójuk, talán még több is, hiszen sokkal bátrabban haladnak a csúszós utakon sokkal felelőtlenebbek és lehet, hogy kevés baleset éri őket azért így is sok.

Az utak állapotán teljesen le vagyok döbbenve. Az, hogy csak a hóesés elálltával kezdték el takarítani az utakat, teljesen felfoghatatlan, hogy csak szórják a sót, vagy a sópótló keveréket - ha eljutott a hír hozzájuk, hogy a só használatát fel kellene függeszteni -, a hókotrás pedig csak szórakozás. Persze letenni a tolólapot és azzal tolni az összegyűlt havat energiába kerül és ugye fogy a gázolaj, ami a prémium terhére megy. Ráadásul a gépek sem a legalkalmasabbak a feladatra. Nem a hatékonyságra kellene inkább törekedni, egy állami költségvetésből fenntartott cégnél? Vagy adjuk ki vállalkozónak, ő majd megoldja, hogy rend legyen az utakon és gazdaságosan történjen mindez. Persze megfelelő szerződés, és mutyimentes megállapodás kellene, de az már előre kizárt. Ezért is marad minden a mostani vacak állapotban.

Ha már állami pénz, akkor miért nem utasítjuk a hadsereget - máshol nemzeti gárda - hogy kezdje el járni az utakat és nosza ha már fizetjük őket akkor vegyük hasznukat is. Nem ritka eset tőlünk fejlettebb demokráciákban - mondjuk csak ilyeneket ismerek -, hogy a katona, bizony befogásra kerül és szépen segít ahol tud, mint az úttörő, meg a hómunkás, és a hajléktalan is.

Persze az is kérdés, hogy miért ragaszkodnak a melegedők az előírt nyitási időponthoz, miért kell, hogy idén is megfagyjanak emberek az utcán? XXI. század Budapest, Magyarország, Európa.

Egyébként is fura, hogy senkit nem érdekel, hogy a késések, a dugók mekkora kárt jelentenek valójában nekünk. Lehet, hogy itt-ott a munkaerő árával spórolunk, de ennek következtében sok száz, vagy sok ezer ember késik a munkahelyéről, lesz frusztrált, nem fog tudni koncentrálni a munkájára, és rosszabb teljesítményt nyújt még ebben a néhány napban ami az ünnepek körül van, ha dolgozik. Mert kis országunk igen híres róla, hogy a hét vége felé már könnyedén veszi a feladatokat. Még munkanap csere is volt csütörtök (december 24.), szombat viszonylatban, bár a szombatot mindenki vásárlásra használta. Akkor meg minek ez a képmutatás?

Mindent egybevetve, van mit finomítani a télközeli rendszerek működésén.


Kapcsolódó bejegyzések:

Közös közlekedés
Ügyintézés
Betegségügy
 

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés máv hajléktalan egészségügy környezetvédelem fogyasztóvédelem [hazai]

A bejegyzés trackback címe:

https://neokonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr761615752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása